Πώς να δημιουργήσετε μια μονάδα ανάκτησης των Windows 8

Κάντε τη δική σας μονάδα ανάκτησης από οποιονδήποτε υπολογιστή Windows 8

Μια μονάδα ανάκτησης των Windows 8 σας δίνει πρόσβαση στις επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους , ένα μενού γεμάτο προηγμένα εργαλεία επισκευής και αντιμετώπισης προβλημάτων για Windows 8, όπως Command Prompt , Επαναφορά Συστήματος , Ανανέωση του Η / Υ, Ανάπαυση του Η / Υ, Αυτόματη Επιδιόρθωση και πολλά άλλα.

Μόλις δημιουργήσετε μια μονάδα ανάκτησης που δημιουργήθηκε σε μια μονάδα flash , θα μπορείτε να εκκινήσετε από αυτήν σε περίπτωση που τα Windows 8 δεν ξεκινούν πλέον σωστά για κάποιο λόγο, οπότε αυτά τα διαγνωστικά εργαλεία θα σας βοηθήσουν.

Λαμβάνοντας υπόψη την αξία του, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει ένας νέος χρήστης των Windows 8 είναι να δημιουργήσει μια μονάδα ανάκτησης. Εάν δεν το κάνατε και χρειάζεστε ένα τώρα, θα είστε ευτυχείς που γνωρίζετε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια μονάδα ανάκτησης από οποιοδήποτε αντίγραφο εργασίας των Windows 8, συμπεριλαμβανομένου ενός άλλου υπολογιστή των Windows 8 στο σπίτι σας ή ακόμα και ενός φίλου.

Σημείωση: Μια μονάδα ανάκτησης είναι το ισοδύναμο Windows 8 ενός δίσκου επισκευής συστήματος από τα Windows 7 . Εάν χρησιμοποιείτε Windows 7, ανατρέξτε στο θέμα Τρόπος δημιουργίας δίσκου επιδιόρθωσης συστήματος των Windows 7 για αυτήν τη διαδικασία. Δείτε το βήμα 10 παρακάτω εάν ενδιαφέρεστε για τη δημιουργία δίσκου επισκευής συστήματος για Windows 8.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε μια μονάδα ανάκτησης των Windows 8:

Δυσκολία: Εύκολη

Απαιτούμενα στοιχεία: Μία μονάδα flash, κενή ή ότι είστε εντάξει με τη διαγραφή, με χωρητικότητα τουλάχιστον 500 MB

Χρόνος που απαιτείται: Η δημιουργία μιας μονάδας ανάκτησης στα Windows 8 θα πρέπει να διαρκέσει λιγότερο από 10 λεπτά.

Ισχύει για: Μπορείτε να δημιουργήσετε μια μονάδα ανάκτησης με αυτόν τον τρόπο σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows 8 ή των Windows 8.1 .

Εδώ είναι πώς

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου των Windows 8 . Τα Windows 8 περιλαμβάνουν ένα εργαλείο για τη δημιουργία ενός Recovery Drive και είναι πιο εύκολα προσβάσιμο από τον Πίνακα Ελέγχου .
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στο σύνδεσμο Σύστημα και ασφάλεια .
    1. Σημείωση: Δεν θα δείτε Σύστημα και Ασφάλεια εάν η προβολή του Πίνακα Ελέγχου έχει οριστεί σε Μεγάλα εικονίδια ή Μικρά εικονίδια . Στην περίπτωσή σας, απλώς πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Ανάκτηση και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Βήμα 5.
  3. Στο παράθυρο Σύστημα και ασφάλεια , πατήστε ή κάντε κλικ στο σύνδεσμο Κέντρο δράσης στην κορυφή.
  4. Στο παράθυρο Κέντρο δράσης , πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Ανάκτηση , που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου.
  5. Στο παράθυρο Ανάκτηση , πατήστε ή κάντε κλικ στο σύνδεσμο Δημιουργία μονάδας ανάκτησης .
    1. Σημείωση: Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Ναι εάν σας ζητηθεί μια ερώτηση ελέγχου λογαριασμού χρήστη σχετικά με το πρόγραμμα δημιουργίας μέσων αποκατάστασης .
    2. Θα δείτε τώρα το παράθυρο της μονάδας ανάκτησης .
  6. Συνδέστε τη μονάδα δίσκου flash που σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε ως μονάδα ανάκτησης των Windows 8, υποθέτοντας ότι δεν είναι ήδη συνδεδεμένη.
    1. Θα πρέπει επίσης να αποσυνδέσετε οποιαδήποτε άλλη εξωτερική μονάδα δίσκου, μόνο για να αποφύγετε τη σύγχυση σε μετέπειτα βήματα.
  7. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Αντιγραφή του διαμερίσματος αποκατάστασης από τον υπολογιστή στην μονάδα ανάκτησης, αν είναι διαθέσιμο.
    1. Σημείωση: Αυτή η επιλογή είναι συνήθως διαθέσιμη σε υπολογιστές που είχαν προεγκατεστημένα τα Windows 8 κατά την αγορά τους. Εάν εγκαταστήσατε τα Windows 8 στον εαυτό σας, τότε αυτή η επιλογή πιθανόν να μην είναι διαθέσιμη, κάτι που πιθανόν να μην είναι πρόβλημα, καθώς ίσως εξακολουθείτε να έχετε τον αρχικό δίσκο Windows 8, την εικόνα ISO ή τη μονάδα flash που χρησιμοποιείτε όταν εγκαταστήσατε τα Windows 8.
    2. Κάτι που πρέπει να εξετάσετε, εάν επιλέγετε αυτήν την επιλογή, είναι ότι θα χρειαστείτε πολύ μεγαλύτερη μονάδα flash από την συνιστώμενη 500 MB +. Μια μονάδα δίσκου χωρητικότητας 16 GB ή μεγαλύτερης πιθανότατα θα είναι περισσότερο από αρκετή, αλλά θα σας ειπωθεί πόσο πολύ εάν η μονάδα flash είναι πολύ μικρή.
  1. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  2. Περιμένετε έως ότου η λειτουργία Recovery Drive Creator πραγματοποιεί αναζήτηση για διαθέσιμες μονάδες δίσκου για χρήση ως μονάδα ανάκτησης.
  3. Στην οθόνη Επιλογή της μονάδας USB flash , επιλέξτε το γράμμα της μονάδας δίσκου που αντιστοιχεί στη μονάδα flash που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως μονάδα ανάκτησης των Windows 8.
    1. Σημείωση: Αν δεν βρεθεί μονάδα δίσκου flash, αλλά έχετε μια μονάδα οπτικού δίσκου , θα εμφανιστεί ένα σύνδεσμο στο κάτω μέρος του παραθύρου Δημιουργία δίσκου επισκευής συστήματος με CD ή DVD . Αγγίξτε ή κάντε κλικ σε αυτό, εάν θέλετε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, την οποία εξηγώ εδώ για τα Windows 7. Αυτό το σεμινάριο ισχύει τέλεια και στα Windows 8, όσο το ξεκινάτε στο Βήμα 3.
  4. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  5. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία για να ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας μονάδας ανάκτησης.
    1. Σημαντικό: Σημειώστε την προειδοποίηση σε αυτή την οθόνη: Τα πάντα στη μονάδα θα διαγραφούν. Αν έχετε προσωπικά αρχεία σε αυτήν τη μονάδα, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων.
  6. Περιμένετε έως ότου τα Windows 8 δημιουργούν τη μονάδα ανάκτησης, η οποία περιλαμβάνει τη μορφοποίηση της μονάδας flash και, στη συνέχεια, την αντιγραφή των απαραίτητων αρχείων σε αυτήν.
    1. Ανάλογα με την επιλογή σας στο βήμα 7 παραπάνω, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από λίγα έως αρκετά λεπτά.
  1. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία δημιουργίας μονάδας ανάκτησης, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα " Η μονάδα δίσκου αποκατάστασης είναι έτοιμη ".
    1. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος .
    2. Σημαντικό: Δεν έχετε ολοκληρώσει ακόμα! Τα σημαντικότερα δύο βήματα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.
  2. Επισημάνετε τη μονάδα flash. Κάτι σαν το Windows 8 Recovery Drive θα πρέπει να καταστήσει αρκετά προφανές σε τι είναι αυτή η μονάδα δίσκου.
    1. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πετάξετε ένα πολύτιμο αλλά μη επισημασμένο φλας στο συρτάρι σας, το οποίο έχει και άλλα τέσσερα, τα οποία με φέρνουν στο τελευταίο μου σημείο:
  3. Αποθηκεύστε τη μονάδα flash κάπου ασφαλής. Τι χάσιμο χρόνου για να δημιουργήσετε ένα Recovery Drive και μετά δεν έχετε ιδέα τι κάνατε με αυτό!
    1. Κρατάω τη δική μου στο στήριγμα μολυβιών στο γραφείο μου, αλλά γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους που κρατούν τέτοια πράγματα στο σπίτι τους ασφαλείς, δίπλα στα διαβατήριά τους. Οπουδήποτε ασφαλής και αξέχαστος θα λειτουργήσει.