Επιλέγοντας την πλατφόρμα παιχνιδιών βίντεο καλύτερα για σας

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην πλατφόρμες παιχνιδιών βίντεο PC και κονσόλας

Στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων, η απόφαση για το ποιο σύστημα βιντεοπαιχνιδιών είναι κατάλληλο για σας είναι αρκετά ασήμαντο. Αλλά με τις πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών σε ρυθμό να είναι η # 1 μορφή διακριτικής ψυχαγωγίας, ξεπερνώντας τόσο τις ταινίες όσο και τη μουσική. οι εταιρείες λιανικής πώλησης, ψυχαγωγίας και λογισμικού δαπανούν εκατομμύρια και δίνουν στους καταναλωτές όλο και περισσότερες επιλογές στις πλατφόρμες παιχνιδιών και στα παιχνίδια. Επιλέγοντας το σωστό για εσάς μπορεί να είναι πιο αποθαρρυντικό ένα έργο από ό, τι θα σκεφτόταν.

Ποιος είναι ο προϋπολογισμός της πλατφόρμας παιχνιδιών βίντεο;

Πρώτον, πρέπει να αποφασίσετε πόσα χρήματα θέλετε να δαπανήσετε. Να είστε πρακτικοί. Αν ψάχνετε απλά να παίξετε βιντεοπαιχνίδια και τίποτα περισσότερο, μια πλατφόρμα PC μπορεί να είναι αρκετά ακριβή σε σύγκριση με ένα σύστημα παιχνιδιών κονσόλας. Αλλά αν εσείς ή η οικογένειά σας έχετε ήδη έναν υπολογιστή, πολλά από τα δημοφιλή παιχνίδια που διατίθενται για κονσόλα συστήματα είναι διαθέσιμα για τον υπολογιστή. Αφού όλα τα βιντεοπαιχνίδια έχουν σχεδιαστεί και δοκιμαστεί σε έναν υπολογιστή (όπως και δοκιμάζονται στην ίδια την κονσόλα).

Με τιμές κάτω από 200 δολάρια, οι κονσόλες παιχνιδιών όπως το Xbox της Microsoft, το Playstation 2 της Sony και το Game Cube της Nintendo προσφέρουν μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών, χωρίς να χρειάζονται τεχνικές γνώσεις για να παίξουν ένα παιχνίδι. Οι υπολογιστές, από την άλλη πλευρά, προσφέρουν πολύ περισσότερα από μια πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών, τα οποία είναι γνωστά και τεκμηριωμένα.

Σχετικές ζωές ζωής διαφορετικών πλατφορμών τυχερών παιχνιδιών

Οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών επίσης δυστυχώς έχουν πολύ πιο περιορισμένη ζωή από ό, τι οι υπολογιστές, το Xbox της Microsoft είναι το πιο τεχνολογικά προηγμένο σύστημα βιντεοπαιχνιδιών στην αγορά σήμερα, αλλά είναι βέβαιο ότι η κονσόλα παιχνιδιών επόμενης γενιάς βρίσκεται ήδη στα έργα. Μαζί με την επόμενη γενιά της Sony & Nintendo, τα συστήματα παιχνιδιών θα συνεχίσουν τον κύκλο αντικατάστασης των προκατόχων τους κάθε λίγα χρόνια. Οι υπολογιστές προσφέρουν τη μοναδική δυνατότητα αναβάθμισης του υλικού, με κάποια τεχνική εμπειρία, αλλά χωρίς να χρειάζεται να αντικαταστήσει ολόκληρο τον υπολογιστή. Είτε προσθέτοντας μνήμη, αποθηκευτικό χώρο, κάρτες γραφικών ή ακόμα και μια νέα μητρική πλακέτα, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του υπολογιστή σας χωρίς να ξοδέψετε τις υψηλές τιμές ενός εντελώς νέου υπολογιστή.

Επίσης, θα πρέπει να εξετάσετε εάν τα παιχνίδια από το σύστημα της προηγούμενης γενιάς θα μπορούν να αναπαραχθούν σε κονσόλες επόμενης γενιάς. Με τους υπολογιστές, εάν ένα παιχνίδι λειτουργεί στο τρέχον σύστημα σας , θα λειτουργήσει σε οποιονδήποτε μελλοντικό υπολογιστή μπορείτε να αγοράσετε.

Τα διαφορετικά παιχνίδια ταιριάζουν με διαφορετικές πλατφόρμες παιχνιδιών

Μια άλλη απόφαση που πρέπει να κάνετε όταν αποφασίζετε σε μια πλατφόρμα είναι το είδος των παιχνιδιών βίντεο που απολαμβάνετε και / ή σκοπεύετε να παίζετε. Πολλά παιχνίδια δράσης ευδοκιμούν στα συστήματα κονσόλας και υπάρχει μια τεράστια ποικιλία τίτλων. Πολύ μεγαλύτερη από ό, τι είναι διαθέσιμο για τον υπολογιστή. Οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών μοιάζουν να παίρνουν πρώτα καινούργιους τίτλους παιχνιδιών. Τα παιχνίδια δράσης όπως το Splinter Cell και το Grand Theft Auto έγιναν δημοφιλή σε μια κονσόλα παιχνιδιών πριν γίνουν διαθέσιμα στην πλατφόρμα PC. Τα αθλητικά βιντεοπαιχνίδια όπως το ποδόσφαιρο, το χόκεϊ, το μπέιζμπολ και το μπάσκετ είναι καλύτερα να μείνουν στις κονσόλες παιχνιδιών. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει την πτώση της τιμής για το NFL Madden 2003 για τον υπολογιστή, ενώ η κονσόλα έκδοση εξακολουθεί να τιμολογείται στην αρχική τιμή έκδοσης. Τα αθλητικά παιχνίδια έχουν τεράστια βάση ανεμιστήρων, αλλά το παιχνίδι εναντίον ενός άλλου ανθρώπινου αντιπάλου είναι πολύ πιο ευχάριστο. Αυτό δεν λειτουργεί το ίδιο στον Η / Υ. Όπου οι υπολογιστές ανεβαίνουν πάνω από κονσόλες, τα βιντεοπαιχνίδια είναι στρατηγικές, προσομοίωσης και παιχνίδια στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο, όπου απαιτείται γρήγορη χρήση και του πληκτρολογίου και του ποντικιού.

Παιχνίδια όπως το Age of Mythology, η Command & Conquer Series και το Age of Empires είναι εξαιρετικά παραδείγματα. Οι σκοπευτές πρώτου προσώπου για τον υπολογιστή, χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και δουλεύουν πολύ καλά σε αυτή τη μορφή παιχνιδιού. Πολλοί οπαδοί λένε ότι οι σκοπευτές πρώτου προσώπου έχουν πολύ καλύτερο παιχνίδι στο PC από ό, τι στην κονσόλα.

Μια τελική σκέψη που μπορεί να παίξει στην απόφασή σας είναι η διαθεσιμότητα παιχνιδιών που έχουν τις δυνατότητες παιχνιδιού σε απευθείας σύνδεση. Παιχνίδια όπως το Everquest, το Asherons Call και το Age of Empires έχουν αναπτυχθεί στο σύμπαν πολλαπλών παικτών. Σχεδόν κάθε υπολογιστή διαθέτει πρόσβαση στο Internet, επιτρέποντας έτσι στους παίκτες να παίζουν online οποιαδήποτε στιγμή. Κονσόλες έρχονται αργά επί του σκάφους, με το Xbox να αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα. Το μειονέκτημα είναι ότι ο μικρός αριθμός των παιχνιδιών κονσόλας που είναι επί του παρόντος διαθέσιμα για τη δυνατότητα πολλαπλών παικτών καθώς και οποιεσδήποτε χρεώσεις χρεώνονται πάνω από τα τέλη του παρόχου υπηρεσιών Διαδικτύου.

Με όλα αυτά για να σκεφτείτε, εδώ είναι μια μικρή λίστα με τα κύρια πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα των πλατφορμών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των υπολογιστών ως πλατφόρμες παιχνιδιών

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κονσολών ως πλατφόρμες παιχνιδιών