Τι είναι το αρχείο βιογραφικού σημειώματος;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CV

Ένα αρχείο με την επέκταση του αρχείου CV μπορεί να σχετίζεται είτε με το Corel Versions, είτε με έναν τύπο αρχείου αρχείου ή με το Microsoft CodeView, επιτρέποντας μια εφαρμογή πολλαπλών οθονών που υποστηρίζει την επεξεργασία και την αποσφαλμάτωση κώδικα πηγαίου κώδικα.

Ορισμένα αρχεία με την επέκταση αρχείου CV μπορεί να είναι αρχεία Cvip, αλλά δεν έχω καμία πληροφορία για το τι είναι στην πραγματικότητα ένα αρχείο Cvip.

Σημαντικό: Η συνηθισμένη χρήση του "βιογραφικού σημειώματος" αναφέρεται σε ένα βιογραφικό σημείωμα το οποίο είναι σαν μια μακρύτερη και πιο λεπτομερή έκδοση ενός βιογραφικού σημειώματος. Έτσι, στην περίπτωση αυτή, ένα "αρχείο βιογραφικού σημειώματος" μπορεί απλά να αναφέρεται σε ένα αρχείο οποιουδήποτε τύπου (όπως ένα έγγραφο PDF , DOCX ή RTF ) που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ενός βιογραφικού σημειώματος.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο βιογραφικού

Τα αρχεία βιογραφικών που είναι αρχεία εκδόσεων ανοίγουν χρησιμοποιώντας το Corel Versions, ένα πρόσθετο πρόγραμμα που υπήρχε μόνο με το Corel WordPerfect 8 και 9. Εάν διαθέτετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, ανοίγει το βιογραφικό σας αρχείο περισσότερο από πιθανό να γίνει μέσω ενός μενού εισαγωγής κάποιου είδους και όχι μόνο κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο βιογραφικού σημειώματος.

Δεδομένου ότι πρόκειται για αρχεία αρχείων, ίσως μπορείτε να εξαγάγετε χρήσιμα δεδομένα από αυτούς τους τύπους αρχείων βιογραφικών χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν εργαλείο εξαγωγής αρχείων, όπως το 7-Zip, αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν θα σας αφήσει να χρησιμοποιήσετε τα αρχεία ως add-on όπως είναι πραγματικά προορίζονται.

Ένα αρχείο CV που είναι ένα αρχείο CodeView ενδέχεται να ανοίξει με το Microsoft Visual Studio, θεωρώντας ότι το πρόγραμμα CodeView έγινε IDE και ενσωματώθηκε ως μέρος των εργαλείων εντοπισμού σφαλμάτων της συγκεκριμένης σουίτας λογισμικού, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας ακόμη και με τα προγράμματα που ανέφερα; Είναι πιθανό ότι απλά εσφαλμένα αναπαράγετε την επέκταση αρχείου και δεν ασχολείστε με ένα αρχείο βιογραφικού σημειώματος. Ορισμένες μορφές αρχείων χρησιμοποιούν παρόμοια επέκταση αρχείου, ακόμη και αν οι μορφές δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, όπως τα αρχεία CSV , CCV (Crystal Vision Report), CVX , SCV ή ACV .

Συμβουλή: Το αρχείο που έχετε προσπαθήσει να ανοίξετε ίσως να μην έχει τίποτα να κάνει με τα προγράμματα ή τις μορφές αρχείων για τα οποία ήδη μίλησα. Εάν υποψιάζεστε ότι συμβαίνει αυτό, δοκιμάστε να ανοίξετε το αρχείο με έναν επεξεργαστή HEX, όπως το HxD, και να επιθεωρήσετε την κεφαλίδα, η οποία θα μπορούσε να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το είδος του αρχείου που είναι. Ένας επεξεργαστής κειμένου όπως το Notepad ++ είναι μια άλλη ιδέα, η οποία μπορεί να είναι η λύση αν το αρχείο καταλήξει να είναι μόνο κείμενο.

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείου για έναν τρόπο αλλαγής του προγράμματος που ανοίγει ένα αρχείο όταν κάνετε διπλό κλικ πάνω του, κάτι που θα χρειαστεί να κάνετε εάν τα Windows έχουν ένα πρόγραμμα που έχει ρυθμιστεί για να ανοίξει αρχεία CV αλλά δεν είναι αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για αυτούς.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο βιογραφικού

Δεν ξέρω κανένα μετατροπέα αρχείων ή ανοιχτήρι CV που μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο βιογραφικού σε οποιαδήποτε άλλη μορφή. Οι μορφές βιογραφικού σημειώματος που εξηγούνται παραπάνω φαίνεται να είναι χρήσιμες μόνο στα προγράμματα για τα οποία προορίζονται, οπότε η μετατροπή ενός σε ένα νέο σχήμα δεν θα είχε κανένα όφελος ούτως ή άλλως.

Σημαντικό: Η μετατροπή αρχείων σε διαφορετική μορφή απαιτεί την πραγματοποίηση μιας πραγματικής διαδικασίας μετατροπής. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε απλά να μετονομάσετε ένα αρχείο (όπως το .CV) σε μια άλλη μορφή (π.χ. .ZIP ) και να περιμένετε το νέο αρχείο να συμπεριφέρεται διαφορετικά στο επίπεδο δεδομένων. Το μόνο όφελος για τη μετονομασία ενός αρχείου αντί για τη μετατροπή του είναι ότι ένα διαφορετικό πρόγραμμα στον υπολογιστή σας θα συσχετιστεί με το άνοιγμα του.

Συμβουλή: Εάν έχετε σκοντάψει εδώ θέλοντας να μετατρέψετε όχι ένα πραγματικό αρχείο .CV αλλά ένα αρχείο βιογραφικού σημειώματος σε PDF, HTML , DOCX ή κάποια άλλη μορφή εγγράφου, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα εγγράφων όπως το FileZigZag .

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία Βιογραφικού

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου CV και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.