Οι 4 καλύτερες εφαρμογές σαρωτή φωτογραφιών για κινητές συσκευές

Ένας επίπεδης σαρωτής φωτογραφιών συνδεδεμένος με έναν παραδοσιακό υπολογιστή είναι γενικά ο προτιμώμενος τρόπος δημιουργίας ψηφιακών αντιγράφων των εκτυπωμένων φωτογραφιών. Παρόλο που η μέθοδος αυτή εξακολουθεί να είναι δημοφιλής σε όσους επιθυμούν την υψηλότερη ποιότητα και ακριβή αναπαραγωγή / αρχειοθέτηση, οι κινητές συσκευές έχουν διευρύνει το πεδίο της ψηφιακής φωτογραφίας. Όχι μόνο τα smartphones είναι σε θέση να τραβήξουν φανταστικές εικόνες, αλλά μπορούν και να σαρώσουν και να σώσουν παλιές φωτογραφίες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καλή εφαρμογή σαρωτή φωτογραφιών.

Καθένα από τα παρακάτω (που δεν παρατίθενται με συγκεκριμένη σειρά) έχει μοναδικά και χρήσιμα στοιχεία για να σας βοηθήσει να σαρώσετε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας ένα smartphone / tablet.

01 από 04

Google PhotoScan

Συνολικά, το Google PhotoScan χρειάζεται περίπου 25 δευτερόλεπτα για να σαρώσει μία φωτογραφία. Google

Διατίθεται σε: Android, iOS

Τιμή: Δωρεάν

Εάν θέλετε γρήγορα και εύκολα, το Google PhotoScan θα ταιριάζει στις ανάγκες σας για ψηφιοποίηση φωτογραφιών. Η διασύνδεση είναι απλή και στο σημείο - όλα τα PhotoScan κάνει είναι η σάρωση φωτογραφιών, αλλά με τρόπο που ουσιαστικά αποφεύγει την έντονη λάμψη. Η εφαρμογή σάς ζητά να τοποθετήσετε μια φωτογραφία μέσα στο πλαίσιο πριν πατήσετε το κουμπί λήψης. Όταν εμφανιστούν οι τέσσερις λευκές κουκίδες, η δουλειά σας είναι να μετακινήσετε το smartphone έτσι ώστε ο κεντρικός δικτυωτός να ευθυγραμμίζεται με κάθε κουκίδα, ένα προς ένα. Η PhotoScan παίρνει τα πέντε στιγμιότυπα και τα ραμμάτων μαζί, διορθώνοντας έτσι την προοπτική και εξαλείφοντας την αντανάκλαση.

Συνολικά, χρειάζονται περίπου 25 δευτερόλεπτα για να σαρώσει μία φωτογραφία - 15 για την στόχευση της φωτογραφικής μηχανής και 10 για το PhotoScan για επεξεργασία. Σε αντίθεση με πολλές άλλες εφαρμογές, τα αποτελέσματα της PhotoScan διατηρούν πολύ καλύτερη ποιότητα / ευκρίνεια παρά την τάση να βγαίνουν λίγο πιο εκτεθειμένα. Μπορείτε να προβάλετε κάθε σαρωμένη φωτογραφία, να προσαρμόσετε τις γωνίες, να περιστρέψετε και να διαγράψετε όπως είναι απαραίτητο. Όταν είναι έτοιμο, ένα πάτημα ενός κουμπιού παρτίδας-αποθηκεύει όλες τις σαρωμένες φωτογραφίες στη συσκευή σας.

Καλύτερες στιγμές:

Περισσότερο "

02 από 04

Helmut Film Scanner

Για καλύτερα αποτελέσματα με το Helmut Film Scanner, πρέπει απλά να εξασφαλίσετε μια φωτεινή, ομοιόμορφα φωτισμένη πηγή φωτός. Codeunited.dk

Διαθέσιμο σε: Android

Τιμή: Δωρεάν

Βρήκατε ένα κουτί παλιών αρνητικών ταινιών; Εάν ναι, ο Helmut Film Scanner μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε τα φυσικά ρολά / διαφάνειες σε ψηφιοποιημένες φωτογραφίες χωρίς εξειδικευμένο υλικό. Η εφαρμογή σάς κατευθύνει στη διαδικασία λήψης, περικοπής, βελτίωσης (φωτεινότητα, αντίθεση, επίπεδα, ισορροπία χρωμάτων, απόχρωση, κορεσμός, ελαφρότητα, μάσκα χωρίς μάσκα) και αποθήκευση / κοινή χρήση φωτογραφιών που δημιουργήθηκαν από αρνητικά. Λειτουργεί με ασπρόμαυρα αρνητικά, αρνητικά χρώματα και ακόμη και με θετικά χρώματα.

Για καλύτερα αποτελέσματα με το Helmut Film Scanner, πρέπει απλά να εξασφαλίσετε μια φωτεινή, ομοιόμορφα φωτισμένη πηγή φωτός. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη χρήση ενός φωτεινού πλαισίου ταινίας ή το ηλιακό φως που περνάει μέσα από ένα γυάλινο παράθυρο. Θα μπορούσαμε να θέσουμε αρνητικά σε μια οθόνη φορητού υπολογιστή (μέγιστη φωτεινότητα) με ανοιχτό το παράθυρο του Notepad. Ή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα smartphone / tablet με εφαρμογή lightbox ή απλή λευκή οθόνη (επίσης μέγιστη φωτεινότητα). Οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους θα βοηθήσει στη διατήρηση της καλύτερης ακρίβειας χρωμάτων κατά τη σάρωση φιλμ.

Καλύτερες στιγμές:

Περισσότερο "

03 του 04

Photomyne

Η Photomyne μπορεί να σαρώσει πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα, προσδιορίζοντας και αποθηκεύοντας ξεχωριστές εικόνες σε κάθε βολή. Photomyne

Διατίθεται σε: Android, iOS

Τιμή: Δωρεάν (προσφέρει αγορές εντός εφαρμογής)

Ένα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χρήση ενός επίπεδου σαρωτή (με ικανό λογισμικό) είναι η δυνατότητα σάρωσης πολλαπλών φωτογραφιών ταυτόχρονα. Η Photomyne κάνει το ίδιο, κάνοντας γρήγορη εργασία σάρωσης και αναγνώρισης ξεχωριστών εικόνων σε κάθε βολή. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να είναι ιδανική εξοικονόμηση χρόνου κατά την προσπάθεια ψηφιοποίησης εικόνων που βρίσκονται σε λευκώματα που περιέχουν πολλές σελίδες γεμάτες φυσικές φωτογραφίες.

Η Photomyne υπερέχει στην αυτόματη ανίχνευση των άκρων, την περικοπή και την περιστροφή των φωτογραφιών - μπορείτε ακόμα να εισέλθετε και να κάνετε χειροκίνητες ρυθμίσεις αν θέλετε. Υπάρχει επίσης η επιλογή να συμπεριληφθούν στις φωτογραφίες ονόματα, ημερομηνίες, τοποθεσίες και περιγραφές. Η συνολική ακρίβεια χρώματος είναι καλή, αν και άλλες εφαρμογές κάνουν καλύτερη δουλειά στην ελαχιστοποίηση της ποσότητας θορύβου / κόκκων. Η Photomyne περιορίζει τον αριθμό των δωρεάν λευκωμάτων για χρήστες που δεν είναι συνδρομητές, αλλά μπορείτε να εξάγετε εύκολα (π.χ. Google Drive, Dropbox, Box, κλπ.) Όλες τις ψηφιοποιημένες φωτογραφίες για φύλαξη.

Καλύτερες στιγμές:

04 του 04

Φακός γραφείου

Η εφαρμογή Office Lens διαθέτει λειτουργία λήψης φωτογραφιών και μια επιλογή για μεγιστοποίηση της ανάλυσης σάρωσης κάμερας. Microsoft

Διατίθεται σε: Android, iOS

Τιμή: Δωρεάν

Εάν η σάρωση φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης είναι η κύρια προτεραιότητα και αν έχετε σταθερό χέρι, επίπεδη επιφάνεια και άφθονο φωτισμό, η εφαρμογή Office Lens της Microsoft είναι επιλογή. Παρόλο που η περιγραφή περιλαμβάνει λέξεις-κλειδιά της παραγωγικότητας, των εγγράφων και των επιχειρήσεων, η εφαρμογή διαθέτει λειτουργία λήψης φωτογραφιών που δεν έχει ενισχυμένο κορεσμό και αντίθεση (αυτά είναι ιδανικά για την αναγνώριση κειμένου μέσα στα έγγραφα). Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το Office Lens σάς επιτρέπει να επιλέξετε την ανάλυση σάρωσης της φωτογραφικής μηχανής - μια λειτουργία που παραλείπεται από άλλες εφαρμογές σάρωσης - μέχρι το μέγιστο δυνατό.

Ο φακός γραφείου είναι απλός και απλός. υπάρχουν ελάχιστες ρυθμίσεις για ρύθμιση και μόνο χειροκίνητη περιστροφή / περικοπή για εκτέλεση. Ωστόσο, οι σαρώσεις που έγιναν με το Office Lens τείνουν να είναι πιο έντονες, με αναλύσεις εικόνας δύο έως τέσσερις φορές μεγαλύτερες (με βάση τα megapixel της κάμερας) από εκείνες άλλων εφαρμογών. Παρόλο που εξαρτάται από τον φωτισμό περιβάλλοντος, η συνολική ακρίβεια χρώματος είναι καλή - μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε μια ξεχωριστή εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών για να τελειοποιήσετε και να προσαρμόσετε τις φωτογραφίες που σαρώνονται από το φακό του Office.

Καλύτερες στιγμές:

Περισσότερο "