Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Chrome OS

Το Chrome OS είναι ένα λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε από την Google για να επωφεληθεί από το cloud computing - ηλεκτρονικό αποθηκευτικό χώρο και εφαρμογές ιστού. Οι συσκευές που εκτελούν το Chrome OS διαθέτουν ενσωματωμένα επιπλέον προϊόντα και υπηρεσίες Google, όπως αυτόματες ενημερώσεις ασφαλείας και εφαρμογές ιστού Google, όπως τα Έγγραφα Google, το Google Music και το Gmail.

Χαρακτηριστικά του Chrome OS

Επιλέξτε υλικό: Όπως τα Windows και Mac, το Chrome OS είναι ένα πλήρες περιβάλλον υπολογιστών. Φέρνει σε υλικό ειδικά σχεδιασμένο γι 'αυτό από συνεργάτες παραγωγής της Google - φορητούς υπολογιστές που ονομάζονται Chromebook και επιτραπέζιοι υπολογιστές που ονομάζονται Chromeboxes. Επί του παρόντος, οι συσκευές Chrome OS περιλαμβάνουν Chromebook από τη Samsung, Acer και HP, καθώς και μια έκδοση Lenovo ThinkPad για εκπαίδευση και ένα premium Chromebook Pixel με οθόνη υψηλότερης ανάλυσης και υψηλότερη τιμή.

Ανοικτού κώδικα και βασισμένο στο Linux : Το Chrome OS βασίζεται στο Linux και είναι ανοικτού κώδικα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να κοιτάξει κάτω από την κουκούλα για να δει τον κώδικα που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα. Παρόλο που το Chrome OS βρίσκεται κυρίως στα Chromebox και τα Chromebook, επειδή είναι ανοικτού κώδικα, θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα σε οποιοδήποτε υπολογιστή με σύστημα x86 ή σε συστήματα που λειτουργούν με τον επεξεργαστή ARM, αν ήταν τόσο διασκεδασμένος.

Cloud-centric: Εκτός από το διαχειριστή αρχείων και το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, όλες οι εφαρμογές που μπορούν να εκτελούνται στο Chrome OS είναι βασισμένες στο διαδίκτυο. Δηλαδή, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ιδιόκτητο λογισμικό επιφάνειας εργασίας όπως το Microsoft Office ή το Adobe Photoshop στο Chrome OS επειδή δεν είναι εφαρμογές ιστού. Οτιδήποτε μπορεί να εκτελεστεί στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome (ένα ξεχωριστό προϊόν που δεν πρέπει να συγχέεται με το λειτουργικό σύστημα Chrome), ωστόσο, θα εκτελείται στο Chrome OS. Αν χρησιμοποιείτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου που εργάζεστε στο πρόγραμμα περιήγησής σας (χρησιμοποιώντας σειρές γραφείων όπως τα Έγγραφα Google ή τις εφαρμογές του Microsoft Web, πραγματοποιώντας έρευνα στο διαδίκτυο ή / και συστήματα διαχείρισης περιεχομένου ή άλλα συστήματα που βασίζονται στο διαδίκτυο), τότε το Chrome OS μπορεί να είναι για εσάς.

Σχεδιασμένο για ταχύτητα και απλότητα: το Chrome OS έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό: οι εφαρμογές και οι ιστοσελίδες συνδυάζονται σε μία μόνο βάση. Επειδή το Chrome OS εκτελεί κυρίως εφαρμογές ιστού, έχει επίσης χαμηλές απαιτήσεις υλικού και δεν χρησιμοποιεί πολλούς πόρους του συστήματος. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να σας μεταφέρει στον ιστό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και διακριτικά.

Συμπεριλαμβανόμενα χαρακτηριστικά: Ενσωματωμένα στο Chrome OS είναι ένας βασικός διαχειριστής αρχείων με ενσωματωμένη αποθήκευση στο διαδίκτυο στο Google Drive, μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων και το Chrome Shell ("crosh") για λειτουργίες γραμμής εντολών.

Ασφάλεια ενσωματωμένη: Η Google δεν θέλει να πρέπει να σκεφτείτε κακόβουλα προγράμματα, ιοί και ενημερώσεις ασφαλείας, ώστε το λειτουργικό σύστημα να ενημερώνεται αυτόματα για εσάς, να εκτελεί αυτοελέγχους συστήματος κατά την εκκίνηση, προσφέρει Guest Mode για φίλους και οικογένεια για να χρησιμοποιήσει το Chrome OS χωρίς να την καταστρέψουν και άλλα επίπεδα ασφαλείας, όπως επαληθευμένη εκκίνηση.

Περισσότερες πληροφορίες Chrome OS

Ποιος θα πρέπει να χρησιμοποιεί το Chrome OS : Το Chrome OS και οι υπολογιστές που τις εκτελούν στοχεύουν σε άτομα που εργάζονται κυρίως στον ιστό. Οι συσκευές Chrome δεν είναι ισχυρές, αλλά είναι ελαφρές και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας - ιδανικές για ταξίδια, φοιτητική χρήση ή εμάς πολεμιστές δρόμου.

Πολλές εναλλακτικές εφαρμογών Web σε διαθέσιμες εφαρμογές επιφάνειας εργασίας: Τα δύο μεγαλύτερα εμπόδια στο Chrome OS είναι: Δεν μπορεί να εκτελέσει ιδιόκτητο λογισμικό που δεν βασίζεται στο Web και πολλές εφαρμογές ιστού απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά το πρώτο ζήτημα, τα περισσότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε σε περιβάλλον Windows ή Mac μπορούν να αναπαραχθούν στο διαδίκτυο. Αντί να χρησιμοποιείτε το Photoshop, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ενσωματωμένο επεξεργαστή εικόνας του Chrome OS ή μια ηλεκτρονική εφαρμογή όπως το Pixlr. Παρομοίως, αντί του iTunes, έχετε Google Music και αντί του Microsoft Word, Έγγραφα Google. Θα βρείτε πιθανώς μια εναλλακτική λύση σε οποιοδήποτε τύπο λογισμικού επιφάνειας εργασίας στο Chrome Web Store, αλλά αυτό θα σημαίνει προσαρμογή της ροής εργασίας σας. Ωστόσο, εάν είστε συνδεδεμένοι με ένα συγκεκριμένο λογισμικό ή προτιμάτε να αποθηκεύετε τα δεδομένα της εφαρμογής σας τοπικά και όχι στο σύννεφο, το Chrome OS ενδέχεται να μην είναι για εσάς.

Η σύνδεση στο Ίντερνετ ενδέχεται να μην είναι απαραίτητη: Όσο για το δεύτερο ζήτημα, είναι αλήθεια ότι θα χρειαστείτε σύνδεση στο Internet για τις περισσότερες εφαρμογές ιστού που ενδέχεται να εγκαταστήσετε στο Chrome OS (σημειώστε ότι θα χρειαστείτε αυτή τη σύνδεση στο Internet για αυτούς τους ιστούς εφαρμογές σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα). Ορισμένες από τις εφαρμογές Chrome OS, ωστόσο, είναι κατασκευασμένες για χρήση εκτός σύνδεσης: το Gmail, το Ημερολόγιο Google και τα Έγγραφα Google, για παράδειγμα, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς Wi-Fi ή ενσύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Πολλές εφαρμογές τρίτων, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών όπως τα Angry Birds και εφαρμογές ειδήσεων όπως το NYTimes, λειτουργούν επίσης χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Πιθανώς όχι για όλους / όλη την ώρα: Ωστόσο, όλες οι εφαρμογές δεν λειτουργούν εκτός σύνδεσης και το Chrome OS έχει σίγουρα τα υπέρ και τα κατά. Για πολλούς ανθρώπους, είναι καλύτερο ως ένα δευτερεύον και όχι πρωταρχικό σύστημα, αλλά με περισσότερες εφαρμογές που μεταφέρονται στο διαδίκτυο, θα μπορούσε να είναι μια πλατφόρμα mainstream σύντομα.