Πρόσθετα περιηγητή για μετάφραση και υποστήριξη ξένων γλωσσών

Όλοι έχουμε τους αγαπημένους μας ιστότοπους, αυτούς τους προορισμούς όπου παίρνουμε τον περιηγητή μας σε τακτική βάση. Εκτός από τις συνήθεις στάσεις, πολλοί surfers του διαδικτύου θα κάνουν επίσης μερικές εξερευνήσεις από καιρό σε καιρό_ να προσελκύσουν το επόμενο κύμα σε τοποθεσίες που δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ πριν. Ορισμένες από αυτές τις αναζητήσεις μπορεί να στοχεύουν, ενώ άλλες φορές μπορούμε απλά να σκοντάψουμε μέχρι να βρούμε κάτι δροσερό.

Ενώ μπορεί να φανεί ότι ο αριθμός των ιστοσελίδων που είναι διαθέσιμοι σε εμάς είναι απεριόριστος, φανταστείτε πώς θα αυξηθεί αυτός ο αριθμός εάν συμπεριλάβατε όλες τις μη αγγλικές τοποθεσίες εκεί έξω. Η αφθονία του περιεχομένου που παρουσιάζεται σε γλώσσες διαφορετικές από τις δικές μας είναι συγκλονιστική και υπάρχουν πολλές ελεύθερες εφαρμογές και επεκτάσεις για προγράμματα περιήγησης που παρέχουν μεταφράσεις, ορισμούς και άλλες συναφείς με διαλέκτους πληροφορίες, ώστε να μπορούμε πραγματικά να εκμεταλλευτούμε την παγκόσμια παρουσία του World Wide Web.

Έχω αναφέρει κάποιες από τις καλύτερες παρακάτω, διαθέσιμες για το Chrome και τον Firefox και ταξινομημένες αλφαβητικά.

Μετάφραση Google

unsplash.com

Η Μετάφραση Google είναι μια επέκταση του Chrome που μεταφράζει γρήγορα λέξεις ή μπλοκ κειμένου, επισημαίνοντάς την ή δεχόμενη με δεξί κλικ σε αυτό. Οι πλήρεις σελίδες μπορούν επίσης να μεταφραστούν κάνοντας κλικ στο κουμπί της γραμμής εργαλείων της επέκτασης, που βρίσκεται στα δεξιά του Omnibox του προγράμματος περιήγησης. Περισσότερο "

Duolingo στον Ιστό

Με σκοπό να σας διδάξει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, πορτογαλικά, ισπανικά ή μια από τις μισές άλλες γλώσσες, το Duolingo στο Web είναι μια εφαρμογή Chrome που ουσιαστικά αποτελεί συντόμευση για την αρχική σελίδα του Duolingo. Οι μεταφράσεις εμφανίζονται με απλά τοποθέτηση πάνω από προκαθορισμένες λέξεις, φράσεις και προτάσεις. Καθώς προχωράτε μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορείτε να κερδίσετε XP (Points eXperience) και να εργαστείτε προς την καθημερινή στόχευση για να παραμείνετε σε καλό δρόμο. Σας δίνεται επίσης η δυνατότητα να ανταγωνιστείτε άλλους χρήστες για λίγο πρόσθετα κίνητρα και δικαιώματα καυχησιολογίας. Περισσότερο "

Εργαλεία εισαγωγής Google

Η επέκταση Chrome του Εργαλείου εισαγωγής Google παρέχει εικονικά πληκτρολόγια για να μπορείτε να πληκτρολογείτε σχεδόν οποιαδήποτε γλώσσα, εύκολα προσβάσιμη με ένα μόνο κλικ του ποντικιού. Προσφέρει επίσης τη μετατροπή χαρακτήρων σε άλλες γλώσσες (μεταγραφή) καθώς και την εισαγωγή χειρογράφου για συσκευές οθόνης αφής. Περισσότερο "

Flagfox

Ένα αγαπημένο χρήστη εδώ και πολλά χρόνια, η επέκταση Flagfox για τον Firefox εμφανίζει τη σημαία της χώρας όπου βρίσκεται ο διακομιστής που φιλοξενεί την ενεργή ιστοσελίδα. Ενσωματωμένο με το Geotool, το οποίο περιορίζει ακόμη περισσότερο την τοποθεσία, το Flagfox προσφέρει ένα ποικίλο σύνολο χαρακτηριστικών συμπεριλαμβανομένων διαγνωστικών εργαλείων, επικυρώσεων ασφάλειας, καθώς και την αυτόματη μετάφραση της τρέχουσας σελίδας στη γλώσσα της επιλογής σας. Περισσότερο "

Readlang Web Reader

Η επέκταση του Readlang Web Reader στο Chrome δεν είναι μόνο ένας εύχρηστος μεταφραστής αλλά και ένας εξαιρετικός σύντροφος για την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, εμφανίζοντας μια λέξη στη γλώσσα της επιλογής σας είτε ακριβώς πάνω από τη λέξη στην οποία κάνετε κλικ είτε αντικαθιστώντας την με βάση τις ρυθμίσεις σας. Η Readlang δημιουργεί κάρτες flash και σχετικές λίστες λέξεων για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της μαθησιακής διαδικασίας. Επιπλέον, η επέκταση σάς επιτρέπει να αλλάξετε τις επιλογές γλώσσας προέλευσης και γλώσσας προορισμού από ένα μενού που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία και προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε ένα λεξικό. Περισσότερο "

Rikaikun

Η επέκταση Chrome του Rikaikun, ενεργοποιημένη και απενεργοποιημένη μέσω ενός κουμπιού προσαρμοσμένης γραμμής εργαλείων, παρέχει άμεση μετάφραση των ιαπωνικών λέξεων μόνο με την τοποθέτηση του δείκτη του ποντικιού σας. Προσφέρει επίσης πληροφορίες σχετικά με το πρώτο Kanji στην επιλεγμένη λέξη. Περισσότερο "

S3.Google Μεταφραστής

Μέσω της χρήσης του API μετάφρασης της Google, το S3.Google Translator for Firefox παρέχει άμεση μετάφραση σε σχεδόν 100 γλώσσες. Αυτή η ισχυρή επέκταση ανιχνεύει αυτόματα τη γλώσσα πηγής σε πολλές περιπτώσεις, εξαλείφοντας την ανάγκη καθορισμού της. Συχνά ενημερωμένο από έναν προγραμματιστή που φαίνεται δεκτικό των σχολίων και των αιτημάτων των χρηστών, αυτό το δημοφιλές πρόσθετο προσφέρει ακόμη και τη μετάφραση των υπότιτλων σε βίντεο στο YouTube, καθώς και έναν τρόπο εκμάθησης γλωσσών, ο οποίος μεταφράζει ένα καθορισμένο από τον χρήστη αριθμό τυχαίων φράσεων σε κάθε ιστοσελίδα στη γλώσσα ότι προσπαθείτε να κυριαρχήσετε. Περισσότερο "

Απλή τοπική μεταγωγή

Η επέκταση Simple Locale Switcher καθιστά πολύ πιο εύκολη την εναλλαγή μεταξύ των γλωσσών στον Firefox χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε προφίλ χρηστών ή να κάνετε τροποποιήσεις χαμηλού επιπέδου στη διεπαφή config για το πρόγραμμα περιήγησης. Περιλαμβάνει επίσης πολλά γλωσσικά πακέτα, εξαλείφοντας την ανάγκη για πρόσθετες λήψεις ή εγκαταστάσεις. Περισσότερο "

Μετάφραση γλώσσας

Η Μετάφραση Γλώσσας είναι μια απλή εφαρμογή Chrome, βασικά μια συντόμευση, που φορτώνει τον ιστότοπο του προγραμματιστή όταν ξεκίνησε, παρέχοντας μια διεπαφή που μεταφράζει το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου που εισάγετε σε μία από τις περισσότερες από τρεις δωδεκάδες γλώσσες, επιλέξιμη μέσω εύχρηστου αναπτυσσόμενου μενού.

TransOver

Η επέκταση του Chrome TransOver μεταφράζει αυτόματα μια λέξη σε ή από μία από τις δεκάδες διαθέσιμες γλώσσες, ενεργοποιώντας κάνοντας κλικ σε μια λέξη (την προεπιλεγμένη συμπεριφορά) ή τοποθετώντας τον δείκτη του ποντικιού αφού αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη. Περιλαμβάνονται επίσης και οι προαιρετικές λειτουργίες ομιλίας σε μορφή ομιλίας, καθώς και τα ρυθμιζόμενα πλήκτρα πρόσβασης και οι καθυστερήσεις χρόνου μετάφρασης που ορίζονται από το χρήστη. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τη μετάφραση σε συγκεκριμένους ιστότοπους. Περισσότερο "

Βικιλεξικό και Μετάφραση Google

Το Βικιλεξικό και το Google Translate για Firefox εμφανίζει ένα παράθυρο pop-out που περιέχει ένα πλήρες λεξικό / καταχώρηση με Wiktionary για οποιαδήποτε λέξη που επιλέγετε σε μια ιστοσελίδα, μερικές φορές σε πολλές γλώσσες. Ενεργοποιήθηκε μέσω μιας σειράς μεθόδων που ορίζονται από τον χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του διπλού κλικ στη λέξη, το δείκτη του ποντικιού πάνω του ή τη χρήση μιας προκαθορισμένης συντόμευσης πληκτρολογίου της επιλογής σας. Αυτή η επέκταση προσφέρει επίσης μεταφράσεις πλήρων σελίδων σε δεκάδες δημοφιλείς γλώσσες. Περισσότερο "