Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μουσική της Apple

Τελευταία ενημέρωση: 29 Ιουνίου 2015

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο του κόσμου αναρωτιούνται ποια είναι τα σχέδιά της, η Apple εισήγαγε την υπηρεσία ροής της Apple Music στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών του 2015. Η νέα υπηρεσία θα είναι οικεία στους χρήστες των Beats Music, Spotify και iTunes Radio, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης ένα σημαντικό βήμα για την Apple μακριά από τις πωλήσεις μουσικής στο iTunes και προς τη ροή.

Οι βασικές ιδέες για την Apple Music είναι αρκετά εύκολο να κατανοήσουν, αλλά υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που οι άνθρωποι έχουν ερωτήσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε απαντήσεις σε ορισμένες από τις συχνότερες ερωτήσεις σχετικά με την Apple Music.

Σχετικά: Πώς να εγγραφείτε για την Apple Music

Τι είναι η Apple Music;

Η Apple Music είναι μια νέα εφαρμογή που ενσωματώνεται στο iOS που παρέχει τέσσερις διαφορετικούς τρόπους για τους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τη μουσική. Αντικαθιστά την προηγούμενη εφαρμογή Μουσική. Οι τέσσερις πτυχές της Apple Music είναι:

Streaming Service- Το feature marquee της Apple Music είναι η νέα υπηρεσία μουσικής Streaming της Apple με την τεχνολογία Spotify. Κατά την άνοδο της ψηφιακής μουσικής , η Apple είχε επικεντρωθεί στις πωλήσεις τραγουδιών και άλμπουμ μέσω του iTunes Store. Αυτό ήταν τόσο επιτυχημένο που η Apple τελικά έγινε ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής μουσικής στον κόσμο, σε απευθείας σύνδεση ή εκτός σύνδεσης. Όμως, καθώς το streaming αντικατέστησε την αγορά μουσικής, το iTunes μοντέλο έχει απευθύνει έκκληση σε λιγότερους ανθρώπους.

Όταν η Apple αγόρασε την Beats Music το Μάρτιο του 2014, η πρόσβαση στην εφαρμογή Beats Music και η υπηρεσία Beats Music ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους. Μέχρι τώρα, η Apple έχει λειτουργήσει το Beats ως ξεχωριστή εφαρμογή. Με την Apple Music, ενσωματώνει την μουσική streaming μουσικής Beats Music, τις προσαρμοσμένες λίστες αναπαραγωγής και τις δυνατότητες εύρεσης, την τιμολόγηση των συνδρομών, στην εφαρμογή Μουσική iOS και στο iTunes.

Οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν μουσική από την υπηρεσία συνεχούς ροής που αναμιγνύεται με τη μουσική που είναι αποθηκευμένη στη βιβλιοθήκη τους, έτσι ώστε η μουσική που μεταδίδεται από το Internet να διαχειρίζεται με τον ίδιο τρόπο που παίζεται από τη συσκευή τους.

Είναι το ίδιο πράγμα με το iTunes Radio;

Όχι. Το ραδιόφωνο Itunes είναι ένα κομμάτι της Apple Music, αλλά όχι όλα αυτά. Το iTunes Radio είναι μια ραδιοφωνική υπηρεσία συνεχούς ροής στην οποία ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει σταθμούς γύρω από τα είδη μουσικής ή καλλιτεχνών που τους αρέσει, αλλά δεν μπορούν να ελέγξουν κάθε τραγούδι που ακούν ή να αποθηκεύσουν μουσική εκτός σύνδεσης. Με αυτό τον τρόπο, το iTunes Radio είναι περισσότερο σαν το Pandora ή το ραδιόφωνο streaming. Η άλλη σημαντική πτυχή της Apple Music, από την άλλη πλευρά, μοιάζει περισσότερο με το Spotify , ένα άπειρο, ελεγχόμενο από τον χρήστη jukebox.

Τούτου λεχθέντος, το iTunes Radio αλλάζει δραματικά και με την κυκλοφορία της Apple Music. Οι πάλαιται είναι οι παλαιότεροι, δημιουργούμενοι από το χρήστη σταθμοί που παρήχθησαν αλγόριθμα από την προηγούμενη έκδοση. Αντικαταστάθηκαν με το νέο σταθμό Beats 1 της Apple, που έχει προγραμματιστεί από διάσημους DJs και μουσικούς. Εκτός από αυτό, υπάρχουν προεγκατεστημένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Apple Music, καθώς και η δυνατότητα των χρηστών να δημιουργούν δικούς τους σταθμούς.

Είναι μια νέα εφαρμογή για κινητά;

Όχι για χρήστες του iOS. Για τους χρήστες iOS, η Apple Music αντικαθιστά απλά την υπάρχουσα εφαρμογή Μουσικής που συνοδεύει το iPhone και το iPod touch χωρίς να χρειάζεται να κάνει τίποτα. Αλλά για χρήστες σε άλλες πλατφόρμες ...

Λειτουργεί με Windows; Τι είναι το Android;

Για χρήστες Android, θα υπάρχει μια νέα αυτόνομη εφαρμογή. Αυτή η εφαρμογή θα αντικαταστήσει την τρέχουσα εφαρμογή Android Beats Music (και είναι η πρώτη φορά που η Apple κυκλοφόρησε μια εφαρμογή Android). Οι χρήστες των Windows μπορούν να επωφεληθούν από την Apple Music μέσω του iTunes, αν και δεν θα υπάρχει καμία εγγενής εφαρμογή Windows Phone ή υποστήριξη για τώρα.

Πόσο κοστίζει?

Η Apple Music κοστίζει US $ 9.99 / μήνα για μεμονωμένους χρήστες και $ 14.99 / μήνα για οικογένειες έως 6 ατόμων.

Υπάρχει δωρεάν δοκιμή;

Ναί. Οι νέοι χρήστες λαμβάνουν δωρεάν δοκιμή 3 μηνών για την υπηρεσία κατά την εγγραφή τους.

Τι εάν δεν θέλω να εγγραφώ στην Apple Music;

Κανένα πρόβλημα. Αν δεν θέλετε τη Μουσική της Apple, δεν χρειάζεται να εγγραφείτε και θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Μουσική όπως και στο παρελθόν - ως βιβλιοθήκη για τραγούδια που συγχρονίστηκαν από τον υπολογιστή σας ή το iTunes Match.

Χρησιμοποιεί η Apple Music Apple ID;

Ναί. Για να χρησιμοποιήσετε τη Μουσική της Apple, θα συνδεθείτε με το υπάρχον αναγνωριστικό της Apple (ή, αν δεν έχετε, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα) και η χρέωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πιστωτικής κάρτας που έχετε αποθηκεύσει στην Apple .

Τα οικογενειακά σχέδια πρέπει όλοι να χρησιμοποιούν το ίδιο αναγνωριστικό της Apple;

Όχι. Ενεργοποίηση κοινής χρήσης οικογένειας και κάθε χρήστης της οικογένειας θα μπορεί να χρησιμοποιεί το δικό του αναγνωριστικό της Apple.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τη μουσική εκτός σύνδεσης;

Εφόσον διαθέτετε έγκυρη συνδρομή Apple Music, μπορείτε να αποθηκεύσετε τη μουσική εκτός σύνδεσης στις βιβλιοθήκες εφαρμογών iTunes ή iOS. Εάν ακυρώσετε τη συνδρομή σας, χάνετε πρόσβαση στα τραγούδια που είναι αποθηκευμένα για αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple περιορίζει τους χρήστες σε 100.000 τραγούδια που έχουν αποθηκευτεί για αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης.

Συμπεριλαμβάνει τον πλήρη κατάλογο του iTunes Store;

Ουσιαστικά ναι. Η Apple αναφέρει ότι η υπηρεσία ροής της Apple Music θα έχει 30 εκατομμύρια τραγούδια, τα οποία είναι περίπου το μέγεθος του iTunes Store (αν και υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις, όπως οι The Beatles). Ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες παραλείψεις κατά την εκκίνηση καθώς η Apple χτυπά μερικά συμβόλαια, αλλά αναμένει να βρει τα περισσότερα από αυτά που έχετε στο iTunes Store στην Apple Music.

Ποιο είναι το ποσοστό κωδικοποίησης της μουσικής στην Apple Music;

Η Apple Music θα κωδικοποιηθεί στα 256 kbps. Αυτό είναι χαμηλότερο από το high-end Spotify 320 kbps, αλλά ισοδυναμεί με την ποιότητα που παρέχεται από την Apple στη μουσική που αγοράζεται από το iTunes Store και ταιριάζει με το iTunes Match.

Πώς επηρεάζει το Beats των χρηστών μουσικής;

Μερικούς τρόπους αλλάζει πολλά πράγματα για την Beats Music, με άλλους τρόπους όχι τόσο πολύ. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι οι χρήστες του Beats Music θα πρέπει να μεταβαίνουν στην Apple Music. Μπορούν να επιλέξουν να το πράξουν τώρα ή θα αναγκαστούν στο μέλλον (πιθανότατα με την κυκλοφορία του iOS 9 αυτό το φθινόπωρο). Η Apple κάνει αυτή τη μετάβαση εύκολη - απλά ανοίξτε το Beats Music μετά από την Apple Music debuts και θα σας ζητηθεί να μεταβείτε.

Διαφορετικά, η τιμολόγηση της υπηρεσίας παραμένει περίπου η ίδια, θα μπορούν να εισαγάγουν τις λίστες αναπαραγωγής και τις συλλογές τους στην Apple Music και θα έχουν πρόσβαση σε έναν ακόμα καλύτερο κατάλογο μουσικής.

Πότε είναι διαθέσιμη η Apple Music;

Η Apple Music κυκλοφορεί ως μέρος της ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού iOS 8.4, η οποία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου στις 8 π.μ. PT / 11 μ.μ. ET. Για το Android, η εφαρμογή Apple Music θα κυκλοφορήσει κατά την πτώση.

Για το iTunes, είναι μέρος της επόμενης ενημερωμένης έκδοσης του iTunes, που θα κυκλοφορήσει και στα τέλη Ιουνίου.