Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε από Word στο WordPress

WordPress Συμβουλή - Επικόλληση από το Word χωρίς προβλήματα

Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να αντιγράψετε κείμενο από ένα έγγραφο του Microsoft Word και στη συνέχεια να τον επικολλήσετε σε μια θέση ή σελίδα μέσα στο WordPress , τότε γνωρίζετε ότι το κείμενο δεν φαίνεται σωστό όταν το δημοσιεύετε στο ιστολόγιό σας. Αρκεί να πούμε ότι το Word και το WordPress δεν είναι πολύ συμβατά.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν αντιγράφετε κείμενο από το Word και στη συνέχεια το επικολλάτε στο WordPress, μια δέσμη επιπλέον HTML κώδικα εισάγεται στο κείμενο. Δεν θα μπορείτε να δείτε τον πρόσθετο κώδικα στον εικονογραφικό επεξεργαστή του WordPress, αλλά εάν μεταβείτε στον επεξεργαστή HTML του WordPress και γνωρίσετε λίγο HTML, θα παρατηρήσετε πολλά πρόσθετα κώδικα σε ολόκληρη την ανάρτηση blog σας που δεν έχει λόγο να υπάρχει εκτός από την πρόκληση προβλημάτων μορφοποίησης στο ιστολόγιό σας.

Αντιγράψτε και επικολλήστε από το Word στο WordPress

Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κείμενο από το Word στο WordPress χωρίς να εμφανίζεται μυστηριώδης επιπλέον κωδικός. Η πρώτη σας επιλογή είναι να αντιγράψετε το κείμενο από το Word όπως θα ακολουθήσατε κανονικά στον επεξεργαστή αναρτήσεων στον πίνακα εργαλείων του WordPress. Κάντε κλικ στο ποντίκι όπου θέλετε να εισαγάγετε το κείμενο και επιλέξτε το εικονίδιο "Εισαγωγή από το Word" στη γραμμή εργαλείων πάνω από τον επεξεργαστή αναρτήσεων. Μοιάζει με ένα W. Εάν δεν είναι ορατό, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο "Νεροχύτης Κουζίνας" στη γραμμή εργαλείων και κάντε κλικ σε αυτό για να αποκαλύψετε όλα τα κρυμμένα εικονίδια. Όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο του Word, ανοίγει ένα πλαίσιο διαλόγου όπου μπορείτε να επικολλήσετε το κείμενο σας από το Word. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και το κείμενο θα εισαχθεί αυτόματα στον επεξεργαστή αναρτήσεων ιστολογίου χωρίς το ξένο κώδικα.

Αντιγραφή και επικόλληση απλού κειμένου

Η παραπάνω λύση λειτουργεί, αλλά δεν είναι τέλεια. Ενδέχεται να υπάρχουν θέματα μορφοποίησης όταν επικολλάτε κείμενο χρησιμοποιώντας το εργαλείο "Εισαγωγή από το Word" στο WordPress. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα επιπλέον κωδικό ή προβλήματα μορφοποίησης, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να επικολλήσετε το κείμενο από το Word χωρίς οποιαδήποτε μορφοποίηση οποιουδήποτε είδους να εφαρμοστεί σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επικολλήσετε απλό κείμενο, το οποίο απαιτεί μερικά επιπλέον βήματα, τα οποία εξηγούνται στην επόμενη παράγραφο.

Απλά ανοίξτε το Notepad στον υπολογιστή σας (ή τον επεξεργαστή κειμένου στο Mac) και επικολλήστε το κείμενο από το Word σε ένα νέο αρχείο του Notepad (ή του επεξεργαστή κειμένου). Αντιγράψτε το κείμενο από το Σημειωματάριο (ή το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου) και επικολλήστε το στο πρόγραμμα επεξεργασίας μηνυμάτων WordPress. Δεν θα προστεθεί επιπλέον κωδικός. Ωστόσο, εάν υπήρχε οποιαδήποτε μορφοποίηση στο αρχικό κείμενο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην αναρτήση ή τη σελίδα του ιστολογίου σας (όπως έντονη γραφή, συνδέσεις κλπ.), Θα πρέπει να προσθέσετε αυτά μέσα από το WordPress.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή ιστολογίου εκτός σύνδεσης για να δημιουργήσετε και να δημοσιεύσετε αναρτήσεις και σελίδες στο blog του WordPress. Όταν αντιγράφετε και επικολλάτε κείμενο από το Word σε έναν επεξεργαστή ιστολογίου εκτός σύνδεσης, το πρόβλημα με την προσθήκη πρόσθετου κώδικα συνήθως δεν εμφανίζεται και οι περισσότερες μορφοποιήσεις διατηρούνται σωστά.