Πώς να προσθέσετε σχόλια στο HTML σας

Η σωστά σχολιασμένη σήμανση HTML είναι ένα σημαντικό μέρος μιας καλά δομημένης ιστοσελίδας. Αυτά τα σχόλια είναι εύκολο να προστεθούν και ο καθένας που πρέπει να εργαστεί στον κώδικα αυτού του ιστοτόπου στο μέλλον (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας ή των μελών οποιασδήποτε ομάδας εργάζεστε με) θα σας ευχαριστήσει για αυτά τα σχόλια.

Πώς να προσθέσετε σχόλια HTML

Το HTML μπορεί να δημιουργηθεί με έναν συνήθη επεξεργαστή κειμένου, όπως το Notepad ++ για Windows ή το TextEdit για ένα Ma. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα web design-centric πρόγραμμα όπως το Adobe Dreamweaver ή ακόμα και μια πλατφόρμα CMS όπως Wordpress ή ExpressionEngine. Ανεξάρτητα από το εργαλείο που χρησιμοποιείτε για την δημιουργία HTML, εάν εργάζεστε απευθείας με τον κώδικα, θα προσθέσετε τα εξής σχόλια HTML:

  1. Προσθέστε το πρώτο μέρος της ετικέτας σχολίων HTML:
  2. Μετά από αυτό το κομμάτι που ανοίγει το σχόλιο, γράψτε οποιοδήποτε κείμενο θα θέλατε να εμφανιστεί για αυτό το σχόλιο. Αυτό πιθανόν να είναι οδηγίες για το μέλλον σας ή για άλλο προγραμματιστή. Για παράδειγμα, αν θέλετε να ορίσετε πού ένα συγκεκριμένο τμήμα μιας σελίδας αρχίζει ή τελειώνει στη σήμανση, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα σχόλιο για να το περιγράψετε λεπτομερώς.
  3. Μόλις ολοκληρωθεί το κείμενο του σχολίου σας, κλείστε την ετικέτα σχολίου όπως αυτή: ->
  4. Έτσι, συνολικά, το σχόλιό σας θα μοιάζει με αυτό:

Η προβολή των σχολίων

Οποιαδήποτε σχόλια προσθέτετε στον κώδικα HTML θα εμφανίζονται στον κώδικα όταν κάποιος βλέπει την πηγή της ιστοσελίδας ή ανοίγει το HTML σε έναν επεξεργαστή για να κάνει κάποιες αλλαγές. Ωστόσο, αυτό το σχόλιο δεν θα εμφανίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού όταν ένας κανονικός επισκέπτης θα έρθει στην τοποθεσία. Σε αντίθεση με άλλα στοιχεία HTML, συμπεριλαμβανομένων των παραγράφων, των επικεφαλίδων ή των λιστών, που επηρεάζουν πραγματικά τη σελίδα μέσα σε αυτά τα προγράμματα περιήγησης, τα σχόλια είναι πραγματικά "πίσω από τα παρασκήνια" κομμάτια της σελίδας.

Σχόλια για σκοπούς δοκιμής

Επειδή τα σχόλια δεν εμφανίζονται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την "απενεργοποίηση" τμημάτων μιας σελίδας κατά τη διάρκεια της δοκιμής σελίδας ή της ανάπτυξης. Εάν προσθέσετε το τμήμα ανοίγματος ενός σχολίου ακριβώς πριν από το τμήμα της σελίδας / κώδικα που θέλετε να κρύψετε και στη συνέχεια προσθέτετε το τμήμα κλεισίματος στο τέλος αυτού του κώδικα (τα σχόλια HTML μπορούν να περιλαμβάνουν πολλαπλές γραμμές, ώστε να μπορείτε να ανοίξετε ένα σχολιάστε λέγοντας γραμμή 50 του κώδικά σας και κλείστε το στη γραμμή 75 χωρίς προβλήματα), τότε τα στοιχεία HTML που εμπίπτουν στο σχόλιο αυτό δεν θα εμφανίζονται πλέον στο πρόγραμμα περιήγησης. Θα παραμείνουν στον κωδικό σας, αλλά δεν θα επηρεάσουν την οπτική εμφάνιση της σελίδας. Εάν πρέπει να δοκιμάσετε μια σελίδα για να δείτε αν μια συγκεκριμένη ενότητα προκαλεί προβλήματα, κλπ., Σχολιάζοντας αυτή την περιοχή είναι προτιμότερη από τη διαγραφή της. Με σχόλια, εάν η ενότητα του εν λόγω κώδικα αποδειχθεί ότι δεν είναι το πρόβλημα, μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα τα κομμάτια σχολίων και αυτός ο κωδικός θα εμφανιστεί ξανά. Απλά βεβαιωθείτε ότι αυτά τα σχόλια που χρησιμοποιούνται για τις δοκιμές δεν το καθιστούν σε ιστοσελίδες παραγωγής.

Εάν δεν πρέπει να εμφανίζεται μια περιοχή μιας σελίδας, θέλετε να καταργήσετε τον κώδικα, όχι μόνο να το σχολιάσετε, πριν ξεκινήσετε τον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Μια μεγάλη χρήση των σχολίων HTML κατά την ανάπτυξη είναι όταν χτίζετε έναν ανταποκρινόμενο ιστότοπο . Επειδή διαφορετικά τμήματα αυτού του ιστότοπου θα αλλάξουν την εμφάνισή τους με βάση διαφορετικά μεγέθη οθόνης , συμπεριλαμβανομένων μερικών περιοχών που ενδεχομένως δεν εμφανίζονται καθόλου, η χρήση σχολίων για την εναλλαγή των τμημάτων μιας σελίδας μπορεί να είναι ένα γρήγορο και εύκολο τέχνασμα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης.

Όσον αφορά την απόδοση

Έχω δει μερικούς επαγγελματίες του διαδικτύου να προτείνουν ότι τα σχόλια θα πρέπει να αφαιρεθούν από τα αρχεία HTML και CSS προκειμένου να ξυριστεί το μέγεθος αυτών των αρχείων και να δημιουργηθούν σελίδες ταχύτερης φόρτωσης. Αν και συμφωνώ ότι οι σελίδες θα πρέπει να βελτιστοποιηθούν για απόδοση και να φορτώνονται γρήγορα, εξακολουθεί να υπάρχει ένας χώρος για έξυπνη χρήση σχολίων στον κώδικα. Θυμηθείτε, αυτά τα σχόλια έχουν σκοπό να διευκολύνουν την εργασία σε έναν ιστότοπο στο μέλλον, αρκεί να μην το ξεπεράσετε με σχόλια που έχουν προστεθεί σε κάθε γραμμή στον κώδικά σας, το μικρό μέγεθος του μεγέθους αρχείου που προστέθηκε σε μια σελίδα λόγω τα σχόλια πρέπει να είναι περισσότερο από αποδεκτά.

Συμβουλές για τη χρήση σχολίων

Μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε ή να θυμάστε όταν χρησιμοποιείτε σχόλια HTML:

  1. Τα σχόλια μπορούν να είναι πολλαπλές γραμμές.
  2. Χρησιμοποιήστε σχόλια για να τεκμηριώσετε την ανάπτυξη της σελίδας σας.
  3. Σχόλια μπορούν να είναι? τόσο περιεχόμενο του εγγράφου, γραμμές πίνακα ή στήλες, αλλαγές στο κομμάτι ή ό, τι θέλετε.
  4. Τα σχόλια ότι οι περιοχές "απενεργοποίησης" ενός ιστότοπου δεν θα πρέπει να τεθούν σε παραγωγή παρά μόνο εάν αυτή η αλλαγή είναι προσωρινή και θα αντιστραφεί σε σύντομο χρονικό διάστημα (όπως π.χ. ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση ενός μηνύματος ειδοποίησης).