Πώς χρησιμοποιούν τα Smartwatch τα εμπορικά σήματα ταξιδιών

Από τη σάρωση της κάρτας επιβίβασης για να ξεκλειδώσετε το δωμάτιό σας.

Τώρα που το Apple Watch είναι έξω στη φύση και η έννοια smartwatch είναι λίγο λιγότερο ξένη, πολλά σήματα εργάζονται για να κάνουν εφαρμογές για φορητό. Μία βιομηχανία, ειδικότερα, δίνει ιδιαίτερη προσοχή: ταξίδια. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς οι αεροπορικές εταιρείες όπως η easyJet - καθώς και τα καταστήματα φιλοξενίας όπως το Starwood Hotels - συνεργάζονται με το Apple Watch και άλλα φορητά.

Starwood Hotels: Ξεκλείδωμα της αίθουσας δωματίου σας

Μεταξύ της πρώτης δέσμης εφαρμογών υψηλού προφίλ για το Apple Watch ήταν η εφαρμογή SPG Starwood Hotels. Μόλις το κατεβάσετε στο iPhone σας και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για τις επερχόμενες κρατήσεις και να δείτε το υπόλοιπό σας Starpoints. Το πιο cool μέρος, ωστόσο, είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρολόι για να ξεκλειδώσετε την πόρτα της αίθουσας του ξενοδοχείου σε επιλεγμένες ιδιότητες Starwood. Αυτό είναι χάρη στην SPG Keyless, τεχνολογία βασισμένη στο Bluetooth.

Παρεμπιπτόντως, ένας από τους φίλους μου προσπάθησε πρόσφατα αυτή τη λειτουργία σε ένα ξενοδοχείο W και ανακάλυψε μερικές ιδιορρυθμίες. Πρώτον, έμαθε τον σκληρό τρόπο που χρειάζεστε για να κάνετε κράτηση απευθείας μέσω του Starwood για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία απασφάλισης πόρτας στο Apple Watch. (Κλείστηκε μέσω ενός ιστότοπου τρίτου μέρους και το χαρακτηριστικό γνώρισμα SPG Keyless δεν λειτούργησε όταν προσπάθησε.) Μετά τη διαλογή των πράξεων με το Starwood, όμως, ήταν σε θέση να ανοίξει την πόρτα από το ρολόι - ένα επίτευγμα που είναι βεβαίως αρκετά δροσερό για να δείτε στη δράση.

Οι αεροπορικές εταιρείες και η Apple Watch

Δεδομένου ότι οι smartwatches μπορούν να εμφανίζουν λαμπερές πληροφορίες που δεν απαιτούν να τραβήξετε το τηλέφωνό σας έξω, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες αναπτύσσουν εφαρμογές για φορητά. η easyJet και αρκετές άλλες αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν εφαρμογές για το Apple Watch και χάρη στη λειτουργία του Apple Passbook, οι επιβάτες μπορούν να ανιχνεύσουν κάρτες επιβίβασης απευθείας από τους καρπούς τους.

Παροχή πλαισίου σε κάθε βήμα του τρόπου

Πέρα από το χαρακτηριστικό γνώρισμα σάρωσης επιβίβασης, το smartwatches μπορεί να προσφέρει στους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο ενημερώσεις ταξιδιού, όπως αλλαγές πύλης και εξειδικευμένες προσφορές όπως μειωμένο τέλος εισόδου για ένα σαλόνι αεροπορικής εταιρείας. Χάρη στους φάρους, συσκευές Bluetooth που ανιχνεύουν την ακριβή τοποθεσία του smartphone ενός χρήστη, οι μάρκες έχουν τη δυνατότητα να στοχεύουν τους ταξιδιώτες με εξατομικευμένες προσφορές. Τα ξενοδοχεία μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την τεχνολογία επίσης. όταν περπατάτε δίπλα στο σπα του ξενοδοχείου, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να λάβετε ειδοποίηση push με προσφορά για υπηρεσία σπα.

Ενώ η έκκληση για αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία είναι προφανής - θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να σας προωθήσουν - τέτοιες εφαρμογές θα μπορούσαν να κάνουν τα ταξίδια ευκολότερα και για τους καταναλωτές. Το αγαπημένο μου παράδειγμα είναι να έχετε το φύλλο επιβίβασης στο smartwatch σας για να το εμφανίσετε όταν περνάτε από την ασφάλεια. Έχουμε ήδη τόσα πολλά πράγματα να μεταφέρουμε όταν ταξιδεύουμε, έτσι κινούμενες πληροφορίες μακριά από τον φυσικό κόσμο και πάνω στον καρπό σας σίγουρα βοηθούν να απλοποιήσουμε τα πράγματα.

Είναι σαφές ότι το Watch της Apple και άλλα φορητά φορητά αντικείμενα αντιπροσωπεύουν ευκαιρίες για τη δημιουργία πρόσθετων εσόδων από τους πελάτες, αλλά τα εμπορικά σήματα τους χρησιμοποιούν επίσης για να οδηγήσουν την πίστη των πελατών παρέχοντας χρήσιμες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, το InterContinental Hotel Group προσφέρει μια εφαρμογή μετάφρασης για το Apple Watch, επιτρέποντας στους χρήστες να λαμβάνουν μεταφράσεις σε 12 γλώσσες σε πραγματικό χρόνο για να τους βοηθήσουν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους. Και έπειτα υπάρχουν μάρκες όπως το Uber, με σαφείς εφαρμογές για τους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν το smartwatch.

Πέρα από το Apple Watch

Δεν είναι όπως το Apple Watch είναι το μόνο που φορούν εμπορικά σήματα ταξιδιών με - αν και είναι μακράν το πιο δημοφιλές. Η αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic, για παράδειγμα, έτρεξε ένα πιλοτικό πρόγραμμα με το Google Glass, έχοντας τους συνεργάτες της να βοηθήσουν τους πελάτες στο Λονδίνο Heathrow τραβώντας πληροφορίες για τα έξυπνα γυαλιά. Η Virgin Atlantic διερευνά επίσης τα οφέλη της τεχνολογίας SmartWatch 3 της Sony, καθώς και του SmartEyeglass της ιαπωνικής μάρκας, ως εργαλείο παραγωγικότητας για το μηχανολογικό της προσωπικό.