Ξεκινώντας με το Smartwatch σας

Συμβουλές και κόλπα για να ξεκινήσετε και να τρέξετε με το φορητό σας.

Αν διαβάζετε αυτό, υποθέτω ότι έχετε αγοράσει ένα smartwatch που είναι συμβατό με το smartphone σας και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε με το φορητό στον καρπό σας. Αυτό το άρθρο θα σας οδηγήσει σε μερικά σημαντικά πρώτα βήματα για να προσαρμόσετε το ρολόι σας και να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό οπλοστάσιο εφαρμογών για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη (και πιο διασκεδαστική).

Ενώ το Android Wear, το Apple Watch, το Pebble και άλλες πλατφόρμες έχουν όλες τις δικές τους συγκεκριμένες διαδικασίες εγκατάστασης, οι παρακάτω συμβουλές προορίζονται για όλους τους χρήστες. Ευτυχισμένη έξυπνη παρακολούθηση!

Αρχική εγκατάσταση

Φέρτε μαζί μου ενώ καλύπτω τα βασικά. Αφού τραβήξετε το λαμπρό και νέο smartwatch σας έξω από το κιβώτιο του, ίσως χρειαστεί να συνδέσετε τη συσκευή με τον ενσωματωμένο φορτιστή, ώστε να ξεκινήσετε με μια πλήρη μπαταρία. Υποθέτοντας ότι αυτό έχει ληφθεί μέριμνα, το επόμενο βήμα θα είναι να κατεβάσετε την κατάλληλη εφαρμογή για να συνδέσετε το smartwatch με το τηλέφωνό σας. Για τους χρήστες Android Wear , αυτό σημαίνει ότι έχετε πάρει την εφαρμογή Android Wear από το Google Play Store.

Οι χρήστες βότσαλα μπορούν να κάνουν λήψη της εφαρμογής τους από το App Store ή το Google Play, ανάλογα με την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το smartphone τους. Οι χρήστες της Apple Watch, εν τω μεταξύ, θα βρουν την εφαρμογή Apple Watch ήδη στα τηλέφωνά τους, αφού αναβαθμίσουν το iOS 8.2. Εάν η πλατφόρμα smartwatch δεν καλύπτεται σε αυτή την ενότητα, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο που συνοδεύει τη συσκευή σας για οδηγίες - θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε εύκολα την απαραίτητη εφαρμογή στο κατάστημα εφαρμογών σας.

Μόλις εγκαταστήσετε την εφαρμογή smartwatch, είναι καιρός να συνδέσετε το gadget στο τηλέφωνό σας μέσω Bluetooth. Ενεργοποιήστε το Bluetooth στο τηλέφωνό σας και θα πρέπει να δείτε το smartwatch να εμφανίζεται ως διαθέσιμη συσκευή. Επιλέξτε το για να συνδεθείτε και είστε σχεδόν έτοιμοι να πάτε.

Ένα τελικό αντικείμενο καθαρισμού πριν φτάσουμε στα πράγματα διασκέδασης: Πάρτε το χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι οι ειδοποιήσεις είναι ενεργοποιημένες στο ρολόι σας. Βασικά, θέλετε να διασφαλίσετε ότι τα μηνύματα και άλλες εισερχόμενες ενημερώσεις στο τηλέφωνό σας παραδίδονται στο smartwatch σας.

Προσαρμογή της όψης και της αίσθησης

Ας ελπίσουμε ότι έχετε εγκαταστήσει ένα smartwatch που ταιριάζει στο στυλ σας, είτε πρόκειται για το σπορ Pebble είτε το Moto 360 με την στρογγυλή του οθόνη. Για να προσθέσετε περισσότερη προσωπικότητα, μπορείτε να κατεβάσετε ένα νέο πρόσωπο ρολογιού. Οι χρήστες βότσαλα μπορούν να επιλέξουν από μια τεράστια συλλογή στον ιστότοπο My Pebble Faces, ενώ οι χρήστες Android Wear μπορούν να πραγματοποιήσουν αναζήτηση στο Google Play, όπου υπάρχουν πολλές ελεύθερες και πληρωμένες επιλογές. Ομοίως, το Apple Watch θα υποστηρίξει μια ποικιλία από πρόσωπα, από αναλογικά σχέδια έως πρόσωπα που εμφανίζουν τον τρέχοντα καιρό εκτός από το χρόνο.

Λάβετε υπόψη ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές smartwatch πωλούν πολλαπλές επιλογές ιμάντα, οπότε αν βαρεθείτε για την προεπιλεγμένη επιλογή, μπορείτε να αγοράσετε μια μπάντα από χάλυβα, δέρμα ή διαφορετικό χρώμα.

Λήψη ορισμένων εφαρμογών που πρέπει να έχουν

Εκτός από τις ειδοποιήσεις κειμένου και τις ενημερώσεις του Google Now (για χρήστες Android Wear), οι εφαρμογές θα κυριαρχούν στην εμπειρία smartwatch. Θα διαπιστώσετε ότι πολλές από τις αγαπημένες σας εφαρμογές είναι ήδη συμβατές με smartwatches. για παράδειγμα, το Twitter και το Instagram θα δουλέψουν στο Apple Watch, ενώ το IFTTT και το iHeartRadio είναι συμβατά με το Android Wear. Το Google Play έχει μια αποκλειστική ενότητα Android Wear και το App Store θα έχει μια κατηγορία Apple Watch όταν το gadget θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου . Οι χρήστες βότσαλα θα βρουν συμβατές εφαρμογές μέσω της εφαρμογής Pebble στο τηλέφωνό τους.

Εάν χρειάζεστε λίγες ιδέες για να ξεκινήσετε, σκεφτείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή γυμναστικής για να παρακολουθήσετε τις προπονήσεις σας, μια εφαρμογή καιρού και μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων όπως η Evernote. Μόλις έχετε κάποιες καλές λήψεις, μπορείτε να καθορίσετε ποιες ειδοποιήσεις θέλετε να λάβετε στο smartwatch σας. Τότε θα έχετε πραγματικά τη δυνατότητα να απολαύσετε το πλήρες πλεονέκτημα της κατοχής ενός μίνι-υπολογιστή στον καρπό σας!