Μια ματιά στο τι νέο υπάρχει στο Android Wear 2.0

Ένα πληκτρολόγιο, αναβαθμισμένες ειδοποιήσεις και πιο ισότιμη πλατφόρμα Smartwatch

Η Google πρόσφατα φιλοξένησε την ετήσια σύμβασή της για την ανάπτυξη (Google I / O) και ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια ειδήσεων που προέκυψε από την εκδήλωση ήταν μια σημαντική ανακαίνιση της φορητής πλατφόρμας Android Wear . Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι νέα χαρακτηριστικά μπορείτε να περιμένετε, καθώς και πληροφορίες για το πότε θα είναι διαθέσιμη η ενημερωμένη πλατφόρμα.

Η χρονολογική σειρά

Οι περισσότεροι χρήστες δεν θα μπορέσουν να πάρουν τα χέρια τους στα νέα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παρακάτω μέχρι αυτό το φθινόπωρο. Τούτου λεχθέντος, η Google έχει ήδη κυκλοφορήσει μια προεπισκόπηση για προγραμματιστές, έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να πάρουν μια πρώιμη ματιά στο API και να προεπισκόπηση των νέων λειτουργιών με μια συμβατή συσκευή Android Wear. Ωστόσο, για τους περισσότερους χρήστες - είτε οι σημερινοί ιδιοκτήτες συσκευών Android Wear είτε αυτοί που κυκλοφορούν στην αγορά για ένα - διαβάζοντας τα νέα χαρακτηριστικά θα είναι πιθανώς μια πιο πρακτική επιλογή.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές

Θα εκτελέσουμε τις ενημερώσεις μία προς μία παρακάτω, αλλά πρώτα, ας μιλήσουμε για μια γενικότερη ματιά στο τι έχει αποθηκευτεί το Android 2.0. Στο πιο επιφανειακό επίπεδο, τα πράγματα θα φαίνονται διαφορετικά, με ένα νέο στυλ για τη διεπαφή και μια πιο σκούρα χρωματική παλέτα. Η αλλαγή στην παλέτα χρωμάτων δεν είναι απλώς αισθητική. η φορητή πλατφόρμα θα διαθέτει πλέον χαλαρές ειδοποιήσεις με χρωματική κωδικοποίηση, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να δείτε γρήγορα την εφαρμογή με την οποία συνδέεται μια συγκεκριμένη αναδυόμενη ειδοποίηση. Επιπλέον, οι ειδοποιήσεις θα γλιστρήσουν προς τα επάνω και προς τα έξω, έτσι ώστε να μην σκιάζουν το πρόσωπο του ρολογιού όσο και στο παρελθόν. Τέλος, το Android Wear θα προσθέσει ένα πληκτρολόγιο μαζί με έξυπνες απαντήσεις σε μηνύματα και αναγνώριση χειρογράφου - όλα αυτά για να σας βοηθήσουν να επικοινωνείτε γρήγορα και σχετικά εύκολα.

Έτσι, η μεγαλύτερη είδηση ​​είναι ότι το Android Wear έχει επανασχεδιαστεί για να παρουσιάσει τις ειδοποιήσεις με περισσότερο περιβάλλον και να διευκολύνει την επικοινωνία και την ανταπόκριση στα μηνύματα. Τώρα που έχουμε τη μεγάλη εικόνα, ας δούμε τις λεπτομέρειες.

Μια ανασκόπηση των ενημερώσεων

1. Μια νέα διεπαφή - Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στο Android Wear θα είναι η εμφάνιση και η αίσθηση. Και ενώ οι αναθεωρήσεις της διεπαφής χρήστη γίνονται συχνά μόνο για λόγους αισθητικής, σε αυτή την περίπτωση, ο νέος σχεδιασμός θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με το smartwatch σας. Για παράδειγμα, αντί να παίρνετε το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης όπως κάνουν σήμερα, στην επερχόμενη έκδοση του Android Wear, οι ειδοποιήσεις θα είναι μικρότερες, αλλά θα δώσουν έναν χρωματικό κώδικα που σας επιτρέπει να γνωρίζετε σε ποια εφαρμογή σχετίζονται. Έτσι, ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνεται μέσω της εφαρμογής Gmail θα έχει ένα κόκκινο χρώμα, μαζί με ένα μικρό εικονίδιο του Gmail.

Η νέα διεπαφή θα περιλαμβάνει επίσης επεκτάσεις ειδοποιήσεων, για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε περισσότερα κείμενα σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

2. Ένας νέος επιλογέας προσώπου ρολογιού - Αναμφισβήτητα, αυτή η ενημέρωση είναι μέρος της νέας διεπαφής που αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά επειδή τα πρόσωπα ρολογιών είναι ένας από τους κορυφαίους τρόπους για να προσαρμόσετε το smartwatch σας (και αφού υπάρχουν τόσες πολλές εξαιρετικές επιλογές για τους χρήστες Android Wear ). παίρνει το δικό της στοιχείο λίστας εδώ. Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς θα λειτουργήσει αυτό το νέο χαρακτηριστικό, αλλά η ελπίδα είναι ότι θα περιλαμβάνει λιγότερα βήματα από αυτά που κάνει σήμερα.

3. Εφαρμογές μπορούν τώρα να λειτουργήσουν περισσότερο Ανεξάρτητα - χωρίς να πάρει πολύ μακριά από το tech-y, developer-y ζιζάνια, είναι ασφαλές να πούμε ότι αυτή η αναβάθμιση στο Android Wear θα επιτρέψει περισσότερες λειτουργίες της εφαρμογής χωρίς να απαιτείται ότι το smartwatch σας έχει αντιστοιχιστεί με το smartphone σας . Επομένως, ακόμα και αν το τηλέφωνό σας είναι πολύ μακριά ή απλά δεν είναι συνδεδεμένο στο ρολόι σας Android Wear, οι εφαρμογές σας Android Wear θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχουν μηνύματα push και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Αυτό είναι πιθανότατα ένα από τα χαρακτηριστικά που δεν θα παρατηρήσετε ενεργά, αλλά εξακολουθεί να κάνει μια σημαντική (και θετική) διαφορά στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με το φορετό σας.

4. Επιπλοκές Ελάτε στο Android Wear - Μπορείτε να αναγνωρίσετε την έννοια των επιπλοκών αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα Apple Watch και δοκιμάσατε να παίζετε με τις επιλογές του προσώπου του ρολογιού . Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτά είναι πρόσθετα κομμάτια πληροφοριών και ο τρόπος με τον οποίο σχετίζονται με το Android Wear είναι ότι τα πρόσωπα ρολογιών για οποιεσδήποτε εφαρμογές μπορούν πλέον να εμφανίζουν μια ποικιλία επιπλέον πληροφοριών. Σκεφτείτε τον καιρό, τα στατιστικά στοιχεία αποθεμάτων και πολλά άλλα, ανάλογα με την συγκεκριμένη εφαρμογή τρίτου μέρους. Από την πλευρά του προγραμματιστή, αυτό σημαίνει ότι ένας κατασκευαστής εφαρμογών μπορεί να επιλέξει να μοιραστεί ορισμένες πτυχές της εφαρμογής του με τα πρόσωπα ρολογιών.

5. Εισαγωγή πληκτρολογίου και χειρογράφου - το Android Wear σας επιτρέπει να απαντάτε σε εισερχόμενα μηνύματα με φωνή ή με emojis που μπορείτε να σχεδιάσετε στην οθόνη , ενώ οι ενημερώσεις στο Google I / O θα έχουν περισσότερες επιλογές επικοινωνίας. Η φορητή πλατφόρμα θα περιλαμβάνει τώρα πλήρη αναγνώριση πληκτρολογίου και χειρογράφου - το τελευταίο από τα οποία σας επιτρέπει να σχεδιάσετε γράμματα στην οθόνη smartwatch σας. Ευτυχώς, δεδομένων των περιορισμένων περιορισμών μεγέθους του πληκτρολογίου οθόνης, φαίνεται ότι θα μπορείτε να σπρώξετε ένα μήνυμα και όχι να χρειαστεί να κυνηγήσετε και να πετάξετε για κάθε ξεχωριστό γράμμα. Επιπλέον, φαίνεται ότι το Android Wear θα προσφέρει προτάσεις για τις επόμενες λέξεις μόλις αρχίσετε να πληκτρολογείτε, επομένως η διαδικασία ελπίζουμε ότι δεν θα είναι πολύ οδυνηρή. Και φυσικά οι εφαρμογές τρίτων θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις λειτουργίες αναγνώρισης πληκτρολογίου και χειρογράφου, οπότε η επικοινωνία σε όλη την επιφάνεια του Android Wear θα είναι πολύ πιο εύκολη.

6. Το Google Fit παίρνει ενημερωμένο - Τελευταία στη λίστα με τις σημαντικές ενημερώσεις δυνατοτήτων είναι το Google Fit, το οποίο είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση των δεδομένων κίνησης σε εφαρμογές. Με το Android 2.0, οι εφαρμογές θα μπορούν να ανιχνεύουν αυτόματα δραστηριότητες όπως τρέξιμο, περπάτημα και ποδηλασία. Αυτό μπορεί να μην είναι η μεγαλύτερη ανακοίνωση όταν πρόκειται για την τελευταία παρτίδα των βελτιώσεων του Android Wear, αλλά είναι σημαντική, δεδομένου μάλιστα ότι ο κατασκευαστής smartwatch Pebble έθεσε πρόσφατα την μπάρα με τις δυνατότητες παρακολούθησης της ικανότητάς του .

Συμπέρασμα

Είναι τρελό να πιστεύουμε ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Android Wear και σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουμε δει πολλές αλλαγές και σημαντικές ενημερώσεις. Η πλατφόρμα προσφέρει από καιρό μια ελκυστική εναλλακτική λύση στο Apple Watch με μια ποικιλία προϊόντων που προβάλλουν σπορ σπορ (συμπεριλαμβανομένης της Motorola Moto 360) και σίγουρα προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία από τη συσκευή της Apple, μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν περισσότερες επιλογές υλικού.

Οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις φαίνεται να βελτιώνονται στα πλεονεκτήματα του λογισμικού του Android Wear, ενώ παράλληλα φαίνεται να απλοποιούν και να εξομαλύνουν δραστηριότητες όπως η ανταπόκριση σε μηνύματα και ο έλεγχος των ειδοποιήσεων για τους χρήστες. Θα συνεχίζετε να αλληλεπιδράτε με το smartwatch Android Wear με τον ίδιο τρόπο, αλλά είναι σίγουρα θετικό το γεγονός ότι οι ειδοποιήσεις θα είναι λιγότερο ενοχλητικές αλλά ακόμα πιο ενημερωτικές και τα πρόσωπα ρολογιών θα μπορούν να εμφανίζουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες χάρη στην επερχόμενη προσθήκη επιπλοκών.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι δεν έχουν εισαχθεί νέα ρολόγια Android Wear στο συμβάν Google I / O. η εστίαση ήταν εντελώς στην πλατφόρμα λογισμικού. Ενώ αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό για τους λάτρεις του υλικού που θέλουν να πάρουν τα χέρια τους σε μερικά νέα gadgets, κατά κάποιο τρόπο είναι θετικό. Μιλάει στο γεγονός ότι η συνολική εμπειρία σε όλες τις συσκευές Android Wear είναι αρκετά παρόμοια, χάρη στο καλά αναπτυγμένο λογισμικό που υπαγορεύει το πώς αλληλεπιδράτε με όλα τα συμβατά προϊόντα. Δυστυχώς έχουμε ακόμα αρκετούς μήνες πριν να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε την πιο πρόσφατη φορετή πλατφόρμα στα δικά μας smartwatch, αλλά για μένα μοιάζει να έχουμε μια ουσιαστικά βελτιωμένη εμπειρία για να προσβλέπουμε.