Συνδυασμός δύο φωτογραφιών σε μια σελίδα σε Photoshop Elements 14

Δημιουργήστε ένα ενιαίο έγγραφο με δύο ή περισσότερες εικόνες και κείμενο

Μερικές φορές αυτοί από εμάς που το κάνουμε αυτό για λίγο μπορεί να ξεχνάμε πόσο σύγχυση αυτό το υλικό γραφικών μπορεί να είναι για τους ανθρώπους μόλις ξεκινάει. Ένα απλό έργο όπως ο συνδυασμός δύο φωτογραφιών σε ένα ενιαίο έγγραφο είναι πιθανώς δεύτερη φύση για εμάς, αλλά για τον αρχάριο δεν είναι πάντα τόσο προφανές.

Με αυτό το σεμινάριο, θα δείξουμε νέους χρήστες του Photoshop Elements , πώς μπορούν να συνδυάσουν δύο φωτογραφίες σε μία σελίδα. Αυτό είναι κάτι που ίσως θέλετε να κάνετε για να δείξετε πριν και μετά την έκδοση μιας διόρθωσης εικόνας ή απλώς να συγκρίνετε δύο εικόνες δίπλα-δίπλα. Θα μάθετε επίσης πώς να προσθέσετε κάποιο κείμενο στο νέο έγγραφο, καθώς πρόκειται για μια άλλη βασική εργασία που μπορεί να θέλει ένας νέος χρήστης.

Αυτό το σεμινάριο χρησιμοποιεί το Photoshop Elements, έκδοση 14.

01 από 09

Ανοίξτε τις φωτογραφίες και δημιουργήστε νέο έγγραφο

Για να ακολουθήσετε, κατεβάστε τα δύο αρχεία πρακτικής και ανοίξτε τα στον επεξεργαστή του Photoshop Elements, στον ειδικό ή στον κανονικό τρόπο επεξεργασίας. (Κάντε δεξί κλικ στους συνδέσμους για να αποθηκεύσετε τα αρχεία στον υπολογιστή σας.)

• painteddesert1.jpg
• painteddesert2.jpg

Οι δύο φωτογραφίες πρέπει να εμφανίζονται στο κάτω μέρος του παραθύρου Editor στο Photo Bin.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο, άδειο έγγραφο για να συνδυάσετε τις φωτογραφίες. Μεταβείτε στην επιλογή Αρχείο > Νέα > Κενό αρχείο , επιλέξτε εικονοστοιχεία ως τιμή, πληκτρολογήστε 1024 x 7 68 και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK. Το νέο κενό έγγραφο θα εμφανιστεί στον χώρο εργασίας σας και στον Κάδο φωτογραφιών.

02 του 09

Αντιγράψτε και επικολλήστε τις δύο φωτογραφίες στη νέα σελίδα

Τώρα θα αντιγράψουμε και θα επικολλήσουμε τις δύο φωτογραφίες σε αυτό το νέο αρχείο.

  1. Κάντε κλικ στο paintteddesert1.jpg στο Photo Bin για να το κάνετε ενεργό έγγραφο.
  2. Στο μενού, μεταβείτε στην Επιλογή > Όλοι , στη συνέχεια στην επιλογή Επεξεργασία > Αντιγραφή .
  3. Κάντε κλικ στο νέο έγγραφο Untitled-1 στο Photo Bin για να το ενεργοποιήσετε.
  4. Μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία > Επικόλληση .

Αν κοιτάξετε την παλέτα των στρωμάτων σας, θα δείτε ότι η φωτογραφία painteddesert1 έχει προστεθεί ως νέα στρώση.

Τώρα κάντε κλικ στο painteddesert2.jpg στο Photo Bin, επιλέξτε το All > Copy > Paste στο νέο έγγραφο, ακριβώς όπως κάνατε για την πρώτη φωτογραφία.

Η φωτογραφία που μόλις επικολλήσατε θα καλύψει την πρώτη φωτογραφία, αλλά και οι δύο φωτογραφίες εξακολουθούν να υπάρχουν σε ξεχωριστά στρώματα, τα οποία μπορείτε να δείτε αν κοιτάξετε την παλέτα στρώσεων (δείτε screenshot).

Μπορείτε επίσης να σύρετε τις εικόνες στη φωτογραφία από το Photo Bin.

03 του 09

Αλλαγή μεγέθους της πρώτης εικόνας

Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο μετακίνησης για να αλλάξετε το μέγεθος και να τοποθετήσουμε κάθε στρώμα ώστε να χωρέσει στη σελίδα.

  1. Επιλέξτε το εργαλείο μετακίνησης . Είναι το πρώτο εργαλείο στη γραμμή εργαλείων. Στη γραμμή επιλογών, βεβαιωθείτε ότι έχουν επιλεγεί και το πλαίσιο επιλογής Αυτόματη επιλογή και Εμφάνιση πλαισίου οριοθέτησης . Το Layer 2 είναι ενεργό, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δείτε μια διακεκομμένη γραμμή γύρω από την εικόνα painteddesert2, με μικρά τετράγωνα που ονομάζονται λαβές στις πλευρές και στις γωνίες.
  2. Μετακινήστε τον κέρσορα στην κάτω αριστερή γωνία και θα δείτε να αλλάζει σε ένα διαγώνιο, διπλό βέλος.
  3. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο shift στο πληκτρολόγιό σας, στη συνέχεια κάντε κλικ σε αυτή τη γωνιακή λαβή και σύρετε το επάνω και προς τα δεξιά για να κάνετε τη φωτογραφία μικρότερη στη σελίδα.
  4. Μεγέθυνση της φωτογραφίας έως ότου μοιάζει με το ήμισυ περίπου του πλάτους της σελίδας, στη συνέχεια αφήστε το κουμπί του ποντικιού και το πλήκτρο Shift και κάντε κλικ στο πράσινο σημάδι επιλογής για να αποδεχτείτε την αλλαγή.
  5. Κάντε διπλό κλικ μέσα στο πλαίσιο οριοθέτησης για να εφαρμόσετε τον μετασχηματισμό.

Σημείωση: Ο λόγος που κρατήσαμε το πλήκτρο αλλαγής ταχυτήτων ήταν να περιορίσουμε τις αναλογίες της φωτογραφίας στις ίδιες αναλογίες με το πρωτότυπο. Χωρίς το πλήκτρο αλλαγής ταχυτήτων που κατέχετε, θα παραμορφώσετε τις αναλογίες της φωτογραφίας.

04 του 09

Αλλαγή μεγέθους της δεύτερης εικόνας

  1. Κάντε κλικ στην απεσταλμένη εικόνα ερήμου στο παρασκήνιο και θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο οριοθέτησης. Ξεκινήστε από την κάτω δεξιά λαβή και διαχωρίστε αυτήν την εικόνα στο ίδιο μέγεθος με αυτό που κάναμε. Θυμηθείτε να κρατήσετε το πλήκτρο αλλαγής ταχυτήτων όπως ακριβώς κάναμε πριν.
  2. Κάντε διπλό κλικ μέσα στο πλαίσιο οριοθέτησης για να εφαρμόσετε τον μετασχηματισμό.

05 του 09

Μετακινήστε την πρώτη εικόνα

Με το εργαλείο μετακίνησης που έχετε επιλεγεί, μετακινήστε τη σκηνή ερήμου προς τα κάτω και προς το αριστερό άκρο της σελίδας.

06 του 09

Βάλτε την πρώτη εικόνα

  1. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και πατήστε δύο φορές το δεξί πλήκτρο βέλους στο πληκτρολόγιό σας για να ωθήσετε την εικόνα μακριά από την αριστερή άκρη.
  2. Κάντε κλικ στην άλλη ερημική σκηνή και χρησιμοποιήστε το εργαλείο μετακίνησης για να το τοποθετήσετε στην αντίθετη πλευρά της σελίδας.

Το Photoshop Elements θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει στην τοποθέτηση τοποθετώντας το στη θέση του καθώς πλησιάζετε στην άκρη του εγγράφου ή σε άλλο αντικείμενο. Σε αυτή την περίπτωση, η αποκοπή είναι χρήσιμη, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι ενοχλητική, οπότε ίσως να θέλετε να διαβάσετε πώς να απενεργοποιήσετε την αποκοπή .

Σημείωση: Τα πλήκτρα βέλους δρουν ως εκτόξευση όταν το εργαλείο μετακίνησης είναι ενεργό. Κάθε πάτημα του πλήκτρου βέλους μετακινεί το στρώμα σε ένα εικονοστοιχείο προς αυτήν την κατεύθυνση. Όταν κρατάτε πατημένο το πλήκτρο Shift, η αύξηση της αύξησης αυξάνεται στα 10 pixels.

07 του 09

Προσθήκη κειμένου στη σελίδα

Το μόνο που έχουμε αφήσει να κάνουμε είναι να προσθέσουμε κάποιο κείμενο.

  1. Επιλέξτε το εργαλείο τύπου στην εργαλειοθήκη. Μοιάζει με Τ .
  2. Ορίστε τη γραμμή επιλογών όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Το χρώμα δεν είναι σημαντικό - χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε.
  3. Μετακινήστε τον κέρσορα στο επάνω κέντρο του εγγράφου και κάντε κλικ στο διάστημα ακριβώς πάνω από το κενό μεταξύ των δύο εικόνων.
  4. Πληκτρολογήστε τις λέξεις Βαμμένη έρημο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σημάδι επιλογής στη γραμμή επιλογών για να αποδεχθείτε το κείμενο.

08 από 09

Προσθέστε Περισσότερα Κείμενο και Αποθήκευση

Τέλος, μπορείτε να επιστρέψετε στο εργαλείο κειμένου , για να προσθέσετε τις λέξεις Πριν και μετά κάτω από τις φωτογραφίες, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Συμβουλή: Εάν θέλετε να επανατοποθετήσετε το κείμενο πριν την αποδεχθείτε, μετακινήστε το δρομέα σας ελαφρώς μακριά από το κείμενο. Ο δρομέας θα αλλάξει σε ένα δρομέα εργαλείου μετακίνησης και μπορείτε να πατήσετε το κουμπί του ποντικιού για να μετακινήσετε το κείμενο.

Έχετε τελειώσει, αλλά μην ξεχάσετε να μεταβείτε στο Αρχείο > Αποθήκευση και αποθήκευση του εγγράφου σας. Αν θέλετε να διατηρήσετε τα επίπεδα και το κείμενό σας επεξεργάσιμα, χρησιμοποιήστε τη φυσική μορφή PSD του Photoshop. Διαφορετικά, μπορείτε να αποθηκεύσετε ως αρχείο JPEG.

09 του 09

Περικοπή της εικόνας

Αν ο καμβάς είναι πολύ μεγάλος, επιλέξτε το εργαλείο περικοπής και σύρετε τον καμβά.

Μετακινήστε τις λαβές για να αφαιρέσετε την ανεπιθύμητη περιοχή .

Κάντε κλικ στα πράσινα σημάδια ελέγχου ή πατήστε Επιστροφή ή Εισαγωγή για να αποδεχτείτε τις αλλαγές.