Δημιουργήστε ένα Dreamy Photo Effect με το Photoshop Elements

01 από 10

Dreamy Effect - Εισαγωγή

Αυτό το σεμινάριο σας δείχνει πώς να δώσετε μια φωτογραφία που η απαλή, ονειρική ποιότητα. Είναι ιδιαίτερα ωραίο για κοντινές φωτογραφίες και πορτραίτα γιατί μαλακώνει τη φωτογραφία και ελαχιστοποιεί τις λεπτομέρειες που μπορεί να αποσπούν την προσοχή. Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει μερικά από τα πλεονεκτήματα της χρήσης των μεθόδων μίξης, των στρώσεων προσαρμογής και των μάσκων περικοπής. Κάποιοι μπορεί να εξετάσουν αυτές τις προηγμένες λειτουργίες, αλλά θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο.

Χρησιμοποιώ το Photoshop Elements 4 για αυτό το σεμινάριο, αλλά οι απαιτούμενες λειτουργίες είναι διαθέσιμες σε άλλες εκδόσεις του Photoshop και Elements, καθώς και σε άλλους συντάκτες φωτογραφιών, όπως το Paint Shop Pro. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την προσαρμογή ενός βήματος, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ συζήτησης.

Κάντε δεξί κλικ και αποθηκεύστε αυτήν την εικόνα πρακτικής στον υπολογιστή σας: dreamy-start.jpg

Για να ακολουθήσετε, ανοίξτε την εικόνα πρακτικής στην τυπική λειτουργία επεξεργασίας του Photoshop Elements ή σε οποιονδήποτε επεξεργαστή φωτογραφιών θα εργαστείτε. Μπορείτε να ακολουθήσετε μαζί με τη δική σας εικόνα, αλλά θα πρέπει να προσαρμόσετε μερικές από τις τιμές όταν εργάζεστε με μια διαφορετική εικόνα.

02 από 10

Διπλότυπο Layer, Blur και Αλλαγή του Mode Blend

Με την εικόνα ανοιχτή, εμφανίζεται η παλέτα στρώσεων αν δεν είναι ήδη ανοιχτή (παράθυρο> στρώματα). Από την παλέτα στρώσεων, κάντε δεξί κλικ στο στρώμα φόντου και επιλέξτε "Διπλότυπο στρώμα ..." Πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα για αυτό το στρώμα στη θέση "Αντίγραφο φόντου", ονομάστε το "Μαλακό" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Το διπλότυπο στρώμα θα εμφανιστεί στην παλέτα στρώσεων και θα πρέπει ήδη να επιλεγεί. Τώρα πηγαίνετε στο Filter> Blur Gaussian Blur. Καταχωρίστε μια τιμή 8 εικονοστοιχείων για ακτίνα θολού. Εάν εργάζεστε σε διαφορετική εικόνα, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε αυτήν την τιμή πάνω ή κάτω ανάλογα με το μέγεθος της εικόνας. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και θα πρέπει να έχετε μια πολύ θολή εικόνα!

Αλλά πρόκειται να το αλλάξουμε μέσω της μαγείας των τρόπων ανάμειξης. Στο επάνω μέρος της παλέτας των στρωμάτων, πρέπει να έχετε ένα μενού με "Κανονική" ως επιλεγμένη τιμή. Αυτό είναι το μενού λειτουργίας ανάμειξης. Ελέγχει πώς συνδυάζεται η τρέχουσα στρώση με τα επίπεδα κάτω από αυτήν. Αλλάξτε την τιμή εδώ στη λειτουργία "Οθόνη" και παρακολουθήστε τι συμβαίνει στην εικόνα σας. Ήδη η φωτογραφία παίρνει αυτό το ωραίο, ονειρικό αποτέλεσμα. Εάν αισθάνεστε ότι έχετε χάσει πάρα πολλές λεπτομέρειες, πληκτρολογήστε την αδιαφάνεια του στρώματος Soften από το ρυθμιστικό αδιαφάνειας στο επάνω μέρος της παλέτας στρώσεων. Έβαλα αδιαφάνεια έως 75%, αλλά αισθάνομαι ελεύθερος να πειραματιστεί εδώ.

03 από 10

Ρυθμίστε τη Φωτεινότητα / Αντίθεση

Στο επάνω μέρος της παλέτας των στρωμάτων, εντοπίστε το κουμπί "Νέα στρώση ρύθμισης". Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Alt (επιλογή για Mac) καθώς πιέζετε αυτό το κουμπί και επιλέγετε "Φωτεινότητα / Αντίθεση" από το μενού. Από το νέο παράθυρο διαλόγου, επιλέξτε το πλαίσιο "Ομάδα με προηγούμενη στρώση" και πατήστε OK. Με αυτόν τον τρόπο, η ρύθμιση Φωτεινότητα / Αντίθεση επηρεάζει μόνο το επίπεδο "Soften" και όχι όλα τα επίπεδα κάτω από αυτό.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να δείτε τα στοιχεία ελέγχου για τη ρύθμιση Φωτεινότητα / Αντίθεση. Αυτό είναι υποκειμενικό, οπότε αισθανθείτε ελεύθερος να πειραματιστείτε με αυτές τις αξίες για να αποκτήσετε μια "ονειρική" ποιότητα που σας αρέσει. Έχω ενισχύσει τη φωτεινότητα έως +15 και την αντίθεση με +25. Όταν είστε ικανοποιημένοι με τις τιμές, κάντε κλικ στο OK.

Ουσιαστικά, αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό για το ονειρικό αποτέλεσμα, αλλά θα συνεχίσω να σας δείξω πώς να δώσετε στην εικόνα ένα ελαφρώς ξεθωριασμένο αποτέλεσμα.

04 από 10

Αντιγραφή συγχώνευσης και προσθήκη στιβάδας πλήρωσης πλήρωσης

Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο η παλέτα των στρωμάτων πρέπει να φροντίζει αυτό το βήμα.

Μέχρι στιγμής, έχουμε κάνει τη δουλειά μας χωρίς ποτέ να αλλάξουμε την αρχική φωτογραφία. Είναι ακόμα εκεί, αμετάβλητο στο στρώμα φόντου. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να κρύψετε το στρώμα Soften για να σας υπενθυμίσω τι έμοιαζε το πρωτότυπο. Αλλά για το επόμενο βήμα, πρέπει να συγχωνεύσουμε τα στρώματα μας σε ένα. Αντί να χρησιμοποιήσουμε την εντολή "merge layers", πρόκειται να χρησιμοποιήσω το αντίγραφο να συγχωνευθεί και να διατηρήσω αυτά τα επίπεδα άθικτα.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε Επιλογή> ΟΛΕΣ (Ctrl-A) και έπειτα Επεξεργασία> Αντιγραφή συγχώνευσης και μετά Επεξεργασία> Επικόλληση. Θα έχετε ένα νέο στρώμα στην κορυφή της παλέτας των επιπέδων. Κάντε διπλό κλικ στο όνομα του στρώματος και ονομάστε το Dreamy Merged.

Από το μενού της νέας ρύθμισης, επιλέξτε "Solid Color ..." και μετακινήστε το δρομέα προς τα πάνω στην επάνω αριστερή γωνία του επιλογέα χρωμάτων για ένα καθαρό άσπρο χρώμα. Κάντε κλικ στο κουμπί OK. Σύρετε αυτό το επίπεδο κάτω από το στρώμα "Dreamy Merged" στην παλέτα στρώσεων.

05 από 10

Δημιουργήστε το σχήμα για μια μάσκα περικοπής

  1. Επιλέξτε το εργαλείο προσαρμοσμένου σχήματος από την εργαλειοθήκη.
  2. Στη γραμμή επιλογών, κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στο δείγμα Σχήματος για να εμφανιστεί η παλέτα σχήματα.
  3. Κάντε κλικ στο μικρό βέλος στην παλέτα σχήματα και επιλέξτε "Σχήματα περικοπής" για να τα φορτώσετε στην παλέτα σχήματα.
  4. Στη συνέχεια, επιλέξτε "Περικοπή σχήματος 10" από την παλέτα.
  5. Βεβαιωθείτε ότι το στυλ δεν έχει οριστεί (λευκό τετράγωνο με κόκκινη γραμμή μέσα από αυτό) και το χρώμα μπορεί να είναι οτιδήποτε.

06 από 10

Μετατρέψτε τη μορφή του διανύσματος σε εικονοστοιχεία

Κάντε κλικ στην επάνω αριστερή γωνία της εικόνας και σύρετε στην κάτω δεξιά γωνία για να δημιουργήσετε το σχήμα, αλλά αφήστε λίγο επιπλέον χώρο γύρω από όλες τις άκρες της φωτογραφίας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Απλοποίηση" στη γραμμή επιλογών. Αυτό θα μετατρέψει το σχήμα από ένα διανυσματικό αντικείμενο σε pixel. Τα αντικείμενα του διάνυσμα είναι υπέροχα όταν θέλετε ένα καθαρό, καθαρό άκρο, αλλά χρειαζόμαστε ένα μαλακό άκρο και μπορούμε να τρέξουμε μόνο το φίλτρο θολώματος σε ένα στρώμα εικονοστοιχείων.

07 από 10

Ομάδα με προηγούμενη δημιουργία μανσέτας

Αφού κάνετε κλικ απλοποιήστε, το σχήμα φαίνεται να έχει εξαφανιστεί. Είναι εκεί, είναι ακριβώς πίσω από το "Dreamy Merged" στρώμα. Κάντε κλικ στο στρώμα "Dreamy Merged" στην παλέτα στρωμάτων για να το επιλέξετε, μετά πηγαίνετε στο Layer> Group με προηγούμενες. Όπως και η μαγεία, η ονειρική φωτογραφία κόβεται στο σχήμα του στρώματος που ακολουθεί. Γι 'αυτό η εντολή "Ομάδα με προηγούμενη" ονομάζεται επίσης "ομάδα αποκοπής".

08 από 10

Ρυθμίστε τη θέση της μάσκας εκτύπωσης

Τώρα πατήστε ξανά το Σχήμα 1 στην παλέτα στρώσεων και, στη συνέχεια, επιλέξτε το εργαλείο μετακίνησης από την εργαλειοθήκη. Τοποθετήστε το δρομέα σας πάνω από οποιοδήποτε από τα μικρά τετράγωνα που εμφανίζονται στις πλευρές και τις γωνίες του πλαισίου οριοθέτησης και κάντε κλικ μία φορά για να μπείτε στη λειτουργία μετασχηματισμού. Το πλαίσιο οριοθέτησης θα αλλάξει σε μια συμπαγή γραμμή και η γραμμή επιλογών θα σας δείξει μερικές επιλογές μετασχηματισμού. Σύρετε τους αριθμούς στο πλαίσιο περιστροφής και εισαγάγετε το 180. Το σχήμα αποκοπής θα γυρίσει 180 μοίρες. Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής ή πατήστε enter για να το αποδεχτείτε.

Αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο, απλά μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο το σχήμα φαινόταν καλύτερο με μια στρογγυλεμένη γωνία στην κορυφή και ήταν μια άλλη ευκαιρία να σας διδάξω κάτι.

Εάν θέλετε να ρυθμίσετε τη θέση του σφηνοειδούς σχήματος, μπορείτε να το κάνετε τώρα με το εργαλείο μετακίνησης.

09 από 10

Διόγκωση της μάσκας εκκόλαψης για ένα μαλακό αποτέλεσμα

Το στρώμα Σχήματος 1 θα πρέπει ακόμα να επιλεγεί στην παλέτα στρώσεων. Μεταβείτε στο στοιχείο Φίλτρο> Διόγκωση> Γκρίζο θόλωμα. Ρυθμίστε την ακτίνα όπως σας αρέσει. όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο μαλακό θα είναι το εφέ. Πήγα με 25.

10 από 10

Προσθέστε μερικές φινιρίσματος

Για τις τελευταίες πινελιές, πρόσθεσα μερικές εκτυπώσεις κειμένου και άκρων με ένα προσαρμοσμένο πινέλο.

Προαιρετικά: Αν θέλετε οι άκρες να ξεθωριάζουν σε διαφορετικό χρώμα εκτός από το λευκό, κάντε διπλό κλικ στην αριστερή μικρογραφία στο στρώμα "Χρώμα γεμίσματος 1" και επιλέξτε ένα άλλο χρώμα. Μπορείτε να μετακινήσετε τον κέρσορα πάνω από το έγγραφό σας και θα αλλάξει σε ένα σταγονόμετρο ώστε να μπορείτε να κάνετε κλικ για να επιλέξετε ένα χρώμα από την εικόνα σας. Πήρα ένα χρώμα από το ροζ πουκάμισο του κοριτσιού.

Αποθηκεύστε ως PSD αν θέλετε να διατηρήσετε τα στρώματά σας ανέπαφα για περαιτέρω επεξεργασία. Όσο διατηρείτε τα στρώματά σας, μπορείτε ακόμα να τροποποιήσετε το χρώμα άκρων και το σχήμα αποκοπής. μπορείτε να τροποποιήσετε ακόμη και το ονειρικό αποτέλεσμα, αν και θα πρέπει να επικολλήσετε ένα νέο συγχωνευμένο αντίγραφο πάνω από τα στρώματα σχήματος και χρωμάτων, αν το κάνετε αυτό.

Για την τελική εικόνα, πρόσθεσα μερικές εκτυπώσεις κειμένου και άκρων χρησιμοποιώντας μια προσαρμοσμένη βούρτσα. Δείτε το φροντιστήριο προσαρμοσμένης βούρτσας για τη δημιουργία των εκτυπώσεων του πέλματος.