Δημιουργία και χρήση προσαρμοσμένων πινέλων σε Photoshop Elements

01 από 09

Δημιουργία προσαρμοσμένης βούρτσας - Ξεκινώντας

Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξω πώς να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο πινέλο στο Photoshop Elements, να το αποθηκεύσετε στην παλέτα βούρτσας και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε αυτό το πινέλο για να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα. Για το σεμινάριο, πρόκειται να χρησιμοποιήσω ένα από τα προσαρμοσμένα σχήματα στο Photoshop Elements και να το μετατρέψω σε ένα πινέλο, ωστόσο τα βήματα είναι τα ίδια για οτιδήποτε θέλετε να μετατρέψετε σε ένα πινέλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικόνες clip art, dingbat γραμματοσειρές, υφές - οτιδήποτε μπορείτε να επιλέξετε - για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη βούρτσα.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το Photoshop Elements και ορίστε ένα νέο κενό αρχείο, 400 x 400 εικονοστοιχεία με λευκό φόντο.

Σημείωση: Χρειάζεστε το Photoshop Elements έκδοση 3 ή μεγαλύτερο για αυτό το σεμινάριο.

02 του 09

Δημιουργία προσαρμοσμένης βούρτσας - Σχεδίαση σχήματος και μετατροπή σε εικονοστοιχεία

Επιλέξτε το εργαλείο προσαρμοσμένου σχήματος. Ρυθμίστε το σε προσαρμοσμένο σχήμα και, στη συνέχεια, βρείτε το σχήμα εκτύπωσης του πέλματος στα προεπιλεγμένα σχήματα. Ορίστε το χρώμα σε μαύρο και στυλ σε κανένα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ και σύρετε το έγγραφο σας για να δημιουργήσετε το σχήμα. Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πινέλο από ένα στρώμα σχήματος, πρέπει να απλοποιήσουμε αυτό το στρώμα. Μεταβείτε στο Layer> Simplify Layer για να μετατρέψετε το σχήμα σε εικονοστοιχεία.

03 του 09

Δημιουργία προσαρμοσμένης βούρτσας - Καθορισμός της βούρτσας

Όταν ορίζετε μια βούρτσα, ορίζεται από ό, τι έχει επιλεγεί στο έγγραφό σας. Σε αυτή την περίπτωση, θα επιλέξουμε ολόκληρο το έγγραφο για να το ορίσουμε ως βούρτσα. Κάντε Επιλογή> Όλα (Ctrl-A). Στη συνέχεια κάντε Edit> Define Brush από την επιλογή. Θα δείτε το παράθυρο που εμφανίζεται εδώ και σας ζητά να δώσετε ένα όνομα για το πινέλο σας. Ας δώσουμε ένα πιο περιγραφικό όνομα από αυτό που προτείνεται. Πληκτρολογήστε "Brush Paw" για το όνομα.

Σημειώστε τον αριθμό κάτω από τη μικρογραφία της βούρτσας σε αυτό το πλαίσιο διαλόγου (ο αριθμός σας μπορεί να είναι διαφορετικός από τον δικό μου). Αυτό σας δείχνει το μέγεθος, σε εικονοστοιχεία, της βούρτσας σας. Αργότερα, όταν πηγαίνετε να ζωγραφίσετε με σας βούρτσα, μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος, αλλά είναι καλύτερο να δημιουργήσετε τις βούρτσες σας σε μεγάλο μέγεθος, επειδή η βούρτσα θα χάσει ορισμό αν είναι κλιμακωτή από ένα μικρό αρχικό μέγεθος βουρτσών.

Τώρα επιλέξτε το εργαλείο πινέλου και μετακινηθείτε στο τέλος της παλέτας των βουρτσών. Θα παρατηρήσετε ότι η νέα σας βούρτσα έχει προστεθεί στο τέλος της λίστας, όποια και αν είναι η ενεργή ρύθμιση της βούρτσας. Η παλέτα βούρτσας μου έχει ρυθμιστεί ώστε να δείχνει μεγάλες μικρογραφίες, ώστε να φαίνεται λίγο διαφορετική. Μπορείτε να αλλάξετε την προβολή σε μεγάλες μικρογραφίες κάνοντας κλικ στο μικρό βέλος στη δεξιά πλευρά της παλέτας των βουρτσών.

Κάντε κλικ στο κουμπί OK αφού πληκτρολογήσετε το όνομα για τη νέα σας βούρτσα.

04 του 09

Δημιουργία προσαρμοσμένης βούρτσας - Αποθήκευση της βούρτσας σε ένα σετ

Από προεπιλογή, το Photoshop Elements προσθέτει τη βούρτσα σας σε όποια διάταξη βουρτσών είναι ενεργή όταν καθορίζετε τη βούρτσα. Ωστόσο, εάν χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά το λογισμικό σας, αυτές οι προσαρμοσμένες βούρτσες δεν θα αποθηκευτούν. Για να το διορθώσουμε, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο πινέλο για τα συνήθη βούρτσα μας. Το κάνουμε αυτό χρησιμοποιώντας τον προεπιλεγμένο διαχειριστή. Εάν πρόκειται για μια βούρτσα που σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε μόνο μία φορά και δεν ανησυχείτε για την απώλεια, είστε ελεύθεροι να παραλείψετε αυτό το βήμα.

Μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία> Προκαθορισμένος διαχειριστής (ή μπορείτε να ανοίξετε τον προεπιλεγμένο διαχειριστή από το μενού παλετών βούρτσας κάνοντας κλικ στο μικρό βέλος στην επάνω δεξιά γωνία). Μεταβείτε στο τέλος του ενεργού σετ βούρτσας και κάντε κλικ στη νέα προσαρμοσμένη βούρτσα για να την επιλέξετε. Κάντε κλικ στο "Save Set ..."

Σημείωση: Μόνο επιλεγμένες βούρτσες θα αποθηκευτούν στη νέα συσκευή σας. Αν θέλετε να συμπεριλάβετε περισσότερες βούρτσες σε αυτό το σετ, πατήστε Ctrl για να τις επιλέξετε πριν κάνετε κλικ στο "Save Set ..."

Δώστε στη νέα σας βούρτσα ένα όνομα όπως το Custom Brushes.abr. Το Photoshop Elements θα πρέπει να το αποθηκεύσει από προεπιλογή στον κατάλληλο φάκελο Presets \ Brushes.

Τώρα, εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες βούρτσες σε αυτό το προσαρμοσμένο σύνολο, θα χρειαστεί να φορτώσετε το προσαρμοσμένο σύνολο προτού ορίσετε τις νέες σας βούρτσες, κατόπιν θυμηθείτε να αποθηκεύσετε ξανά το πινέλο μετά την προσθήκη του.

Τώρα όταν πηγαίνετε στο μενού παλέτας βούρτσες και επιλέγετε τις βούρτσες φόρτωσης, μπορείτε να φορτώσετε τις προσαρμοσμένες βούρτσες σας ανά πάσα στιγμή.

05 του 09

Δημιουργία προσαρμοσμένης βούρτσας - Αποθήκευση παραλλαγών της βούρτσας

Τώρα ας προσαρμόσουμε το πινέλο και σώσουμε διαφορετικές παραλλαγές του. Επιλέξτε το εργαλείο βούρτσας και τοποθετήστε τη βούρτσα του πέλματος. Ορίστε το μέγεθος σε κάτι μικρότερο, όπως 30 pixels. Στην άκρα δεξιά της παλέτας επιλογών, κάντε κλικ στην επιλογή "Περισσότερες επιλογές". Εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε την απόσταση, την εξασθένιση, το jitter, τη γωνία διασποράς και ούτω καθεξής. Καθώς κρατάτε τον κέρσορα πάνω από αυτές τις επιλογές, θα δείτε αναδυόμενες συμβουλές που λένε τι είναι. Καθώς τροποποιείτε τις ρυθμίσεις, η προεπισκόπηση των εγκεφαλικών επεισοδίων στη γραμμή επιλογών θα σας δείξει πώς θα φανεί όταν βάλετε με αυτές τις ρυθμίσεις.

Τοποθετήστε τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο μενού παλέτας βούρτσες και επιλέξτε "Αποθήκευση πινέλου ..." Ονομάστε αυτό το πινέλο "Πινέλο πινέλου 30px που πηγαίνει δεξιά"

06 του 09

Δημιουργία προσαρμοσμένης βούρτσας - Αποθήκευση παραλλαγών της βούρτσας

Για να δείτε τις παραλλαγές της βούρτσας στην παλέτα βούρτσας, αλλάξτε την προβολή σε "Εικονίδιο μικρογραφίας" από το μενού παλετών. Θα δημιουργήσουμε άλλες τρεις παραλλαγές:

  1. Αλλάξτε τη γωνία σε 180 ° και αποθηκεύστε τη βούρτσα ως "Βούρτσα πινέλου 30px που κατεβαίνει"
  2. Αλλάξτε τη γωνία σε 90 ° και αποθηκεύστε τη βούρτσα ως "Βούρτσα πέλματος 30px προς τα αριστερά"
  3. Αλλάξτε τη γωνία σε 0 ° και αποθηκεύστε τη βούρτσα ως "Βούρτσα παξιμάδι 30px ανεβαίνει"

Αφού προσθέσετε όλες τις παραλλαγές στην παλέτα βούρτσας, μεταβείτε στο μενού παλέτας βούρτσας και επιλέξτε "Αποθήκευση βούρτσας ..." Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο όνομα όπως χρησιμοποιήσατε στο βήμα 5 και να υπερ-γράψετε το αρχείο. Αυτό το νέο σετ βούρτσας θα περιέχει όλες τις παραλλαγές που εμφανίζονται στην παλέτα βούρτσας.

Συμβουλή: Μπορείτε να μετονομάσετε και να διαγράψετε τις βούρτσες κάνοντας δεξί κλικ σε μια μικρογραφία στην παλέτα βούρτσες.

07 του 09

Χρησιμοποιώντας το πινέλο για να δημιουργήσετε ένα περιθώριο

Τέλος, ας χρησιμοποιήσουμε το πινέλο μας για να δημιουργήσουμε ένα σύνορο. Ανοίξτε ένα νέο κενό αρχείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ρύθμιση που χρησιμοποιήσαμε προηγουμένως. Πριν από τη ζωγραφική, ρυθμίστε τα χρώματα του προσκηνίου και του φόντου σε ανοικτό καφέ και σκούρο καφέ. Επιλέξτε τη βούρτσα που ονομάζεται "Βούρτσα παξιμάδι 30px που πηγαίνει δεξιά" και χρωματίστε γρήγορα μια γραμμή στην κορυφή του εγγράφου σας.

Συμβουλή: Εάν έχετε πρόβλημα να κάνετε κλικ και να σύρετε για να βάψετε, θυμηθείτε την εντολή αναίρεσης. Χρειαζόμουν αρκετά re-dos για να πάρω καλά αποτελέσματα.

Αλλάξτε τις βούρτσες στις άλλες παραλλαγές σας και χρωματίστε επιπλέον γραμμές για να κάνετε κάθε άκρη του εγγράφου σας.

08 από 09

Προσαρμοσμένο πινέλο Snowflake Παράδειγμα

Εδώ χρησιμοποίησα το σχήμα της νιφάδας για να δημιουργήσω ένα πινέλο.

Συμβουλή: Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε επανειλημμένα κλικ για να δημιουργήσετε μια γραμμή αντί για κλικ και σύρσιμο. Αν ακολουθήσετε αυτήν την προσέγγιση, θα θελήσετε να ορίσετε τη διασπορά στο μηδέν, έτσι ώστε τα κλικ σας να πάνε πάντα εκεί που θέλετε.

09 του 09

Περισσότερα παραδείγματα προσαρμοσμένων πινέλων

Δείτε τι άλλο ψύχει τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τις προσαρμοσμένες βούρτσες μόνοι σας.