Πώς να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα στο τηλέφωνο Android ή στο iPhone σας

Διατηρήστε τις πληροφορίες στο κινητό σας τηλέφωνο με αυτά τα εύκολα βήματα

Η ασφάλεια και η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι καυτά θέματα αυτές τις μέρες, με μεγάλες διαρροές δεδομένων και χάκερ σε άνοδο. Ένα σημαντικό βήμα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τις πληροφορίες σας είναι να το κρυπτογραφήσετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για συσκευές που τείνουν να χάνονται ή να κλαπούν - όπως το smartphone σας. Είτε προτιμάτε τηλέφωνα Android και tablet ή iOS iPhones και iPads, πρέπει να ξέρετε πώς να ρυθμίσετε την κρυπτογράφηση.

Πρέπει να κρυπτογραφήσετε το τηλέφωνο ή το tablet σας;

Ίσως αναρωτιέστε αν πρέπει να ασχοληθείτε με την κρυπτογράφηση της κινητής σας συσκευής, αν δεν αποθηκεύετε πολλές προσωπικές πληροφορίες σε αυτήν. Αν έχετε ήδη μια οθόνη κλειδώματος με κωδικό πρόσβασης ή άλλα μέτρα ξεκλειδώματος, όπως σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων ή αναγνώριση προσώπου, δεν είναι αρκετά καλή;

Η κρυπτογράφηση κάνει περισσότερο από το να απαγορεύει σε ένα άτομο την πρόσβαση σε πληροφορίες στο κινητό σας, τις οποίες κάνει η οθόνη κλειδώματος. Σκεφτείτε την οθόνη κλειδώματος ως κλειδαριά σε μια πόρτα: Χωρίς το κλειδί, οι απρόσκλητοι επισκέπτες δεν μπορούν να έρθουν και να κλέψουν όλα τα υπάρχοντά σας.

Η κρυπτογράφηση των δεδομένων σας προστατεύει ένα ακόμη βήμα. Κάνει τις πληροφορίες δυσανάγνωστες - κατ 'ουσίαν, άχρηστες - ακόμα και αν κάποιος χάκερ φτάσει στην οθόνη κλειδώματος. Οι ευπάθειες του λογισμικού και του υλικού που παραδέχονται τους χάκερ βρίσκονται από καιρό σε καιρό, αν και συνήθως είναι γρήγορα διορθωμένες. Είναι επίσης δυνατό για τους επιτιθέμενους επιτιθέμενους να αποκρύψουν τους κωδικούς πρόσβασης οθόνης κλειδώματος.

Το πλεονέκτημα της ισχυρής κρυπτογράφησης είναι η πρόσθετη προστασία που παρέχει για τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Το μειονέκτημα για την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας για κινητά είναι ότι τουλάχιστον στις συσκευές Android απαιτείται περισσότερος χρόνος για να συνδεθείτε στη συσκευή σας, επειδή κάθε φορά που αποκωδικοποιείτε τα δεδομένα. Επίσης, αφού αποφασίσετε να κρυπτογραφήσετε τη συσκευή σας Android, δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξετε το μυαλό σας εκτός από την επαναφορά του τηλεφώνου σας από το εργοστάσιο .

Για πολλούς ανθρώπους, αυτό αξίζει τον κόπο να διατηρήσουμε τις προσωπικές πληροφορίες πραγματικά ιδιωτικές και ασφαλείς. Για τους μετακινούμενους επαγγελματίες που εργάζονται σε ορισμένες βιομηχανίες - η χρηματοδότηση και η υγειονομική περίθαλψη, για παράδειγμα - η κρυπτογράφηση δεν είναι προαιρετική. Όλες οι συσκευές που αποθηκεύουν ή έχουν πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες των καταναλωτών πρέπει να είναι ασφαλείς ή δεν συμμορφώνονται με το νόμο.

Εδώ είναι τα βήματα που απαιτούνται για την κρυπτογράφηση της κινητής σας συσκευής.

Κρυπτογράφηση δεδομένων iPhone ή iPad

  1. Ρυθμίστε έναν κωδικό πρόσβασης για να κλειδώσετε τη συσκευή σας στις Ρυθμίσεις > Κωδικός πρόσβασης .

Αυτό είναι. Δεν ήταν τόσο εύκολο; Ο κωδικός PIN ή ο κωδικός πρόσβασης όχι μόνο δημιουργεί μια οθόνη κλειδώματος, αλλά και κρυπτογραφεί τα δεδομένα iPhone ή iPad.

Δεν είναι όλα αυτά, όμως. Τα πράγματα που είναι κρυπτογραφημένα σε αυτή τη μέθοδο dead-easy είναι τα μηνύματά σας, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα συνημμένα και τα δεδομένα από ορισμένες εφαρμογές που προσφέρουν κρυπτογράφηση δεδομένων.

Σίγουρα θα πρέπει να έχετε έναν κωδικό πρόσβασης, αλλά όχι μόνο τον προεπιλεγμένο τετραψήφιο κωδικό. Χρησιμοποιήστε έναν ισχυρότερο, μεγαλύτερο κωδικό πρόσβασης ή φράση πρόσβασης στις ρυθμίσεις Passcode . Ακόμα και μόνο δύο ψηφία κάνουν το iPhone σας πολύ πιο ασφαλές.

Κρυπτογράφηση του Smartphone ή του Tablet σας Android

Στις συσκευές Android, η οθόνη κλειδώματος και η κρυπτογράφηση της συσκευής είναι ξεχωριστές αλλά σχετικές. Δεν μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τη συσκευή σας Android χωρίς να είναι ενεργοποιημένη η κλειδαριά οθόνης και ο κωδικός πρόσβασης κρυπτογράφησης είναι συνδεδεμένος με τον κωδικό πρόσβασης κλειδώματος οθόνης.

  1. Εκτός εάν έχετε μια πλήρη αλλαγή μπαταρίας, συνδέστε τη συσκευή σας πριν ξεκινήσετε.
  2. Ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης τουλάχιστον έξι χαρακτήρων που περιέχει τουλάχιστον έναν αριθμό, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Επειδή πρόκειται επίσης για τον κωδικό ξεκλειδώματος οθόνης, επιλέξτε ένα που είναι εύκολο να εισέλθετε.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις > Ασφάλεια > Κρυπτογράφηση συσκευής . Σε ορισμένα τηλέφωνα, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε Αποθήκευση > Κρυπτογράφηση αποθήκευσης ή Αποθήκευση > Κλείδωμα οθόνης και ασφάλεια > Άλλες ρυθμίσεις ασφαλείας για να βρείτε την επιλογή κρυπτογράφησης.
  4. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Η συσκευή σας ενδέχεται να επανεκκινήσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κρυπτογράφησης. Περιμένετε έως ότου τελειώσει ολόκληρη η διαδικασία πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Σημείωση: Στην οθόνη ρυθμίσεων ασφαλείας πολλών τηλεφώνων μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κρυπτογραφήσετε μια κάρτα SD .