Πού να κατεβάσετε δωρεάν λίστες διακομιστή μεσολάβησης

Περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο ανώνυμα πίσω από διακομιστή μεσολάβησης

Οι διακομιστές μεσολάβησης Internet σάς επιτρέπουν να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP και να μείνετε (ως επί το πλείστον) ανώνυμοι. Λειτουργούν κατευθύνοντας την επισκεψιμότητά σας μέσω διαφορετικής διεύθυνσης IP πριν φτάσουν στον προορισμό, έτσι ώστε ο ιστότοπος που επισκέπτεστε να πιστεύει ότι η διεύθυνση IP σας είναι εκείνη που ανήκει στον διακομιστή μεσολάβησης.

Για να απεικονίσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης, σκεφτείτε το ως μια συσκευή που βρίσκεται ανάμεσα στο δίκτυό σας και το διαδίκτυο. Ό, τι κάνετε στο διαδίκτυο μεταβιβάζεται πρώτα στον διακομιστή μεσολάβησης πρώτα, μετά από το οποίο τυχόν εισερχόμενες αιτήσεις γίνονται και πάλι μέσω του διακομιστή μεσολάβησης προτού φτάσετε ξανά στο δίκτυό σας.

Λάβετε υπόψη ότι επειδή είναι δωρεάν, δημόσιοι εξυπηρετητές, συχνά αποσυνδέονται χωρίς προειδοποίηση και κάποιοι μπορεί να προσφέρουν λιγότερο αξιόπιστη υπηρεσία από άλλες. Για μια πιο εξειδικευμένη μέθοδο ανώνυμης περιήγησης, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN .

Λίστα δωρεάν διακομιστών μεσολάβησης

Αν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε ανώνυμους διακομιστές μεσολάβησης , θα πρέπει να διατηρήσετε μια λίστα με τους δωρεάν διακομιστές μεσολάβησης στο δίκτυό σας, για να βεβαιωθείτε ότι τουλάχιστον ένας είναι προσβάσιμος ανά πάσα στιγμή.

Σημείωση: Ορισμένες από αυτές τις λίστες με διακομιστή μεσολάβησης δεν έχουν δυνατότητα λήψης, αλλά μπορείτε να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες στον υπολογιστή σας μέσω αντιγραφής / επικόλλησης ή "εκτύπωσης" της σελίδας σε αρχείο PDF .

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα διακομιστή μεσολάβησης

Η διαδικασία για την προσάρτηση ενός προγράμματος σε ένα διακομιστή μεσολάβησης είναι διαφορετική για κάθε εφαρμογή, αλλά συνήθως βρίσκεται κάπου στις ρυθμίσεις.

Στα Windows, μπορείτε να κάνετε μια αλλαγή σε ολόκληρο το σύστημα στις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης μέσω του Πίνακα Ελέγχου . Βρείτε την ενότητα Δίκτυο και Internet και επιλέξτε Επιλογές Internet και στη συνέχεια Συνδέσεις> Ρυθμίσεις LAN .

Μπορείτε επίσης να φτάσετε εκεί μέσα από μερικά από τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης ιστού:

Ο Firefox διατηρεί το δικό του σύνολο ρυθμίσεων διακομιστή μεσολάβησης στο μενού Εργαλεία> Επιλογές> Για προχωρημένους> Δίκτυο> Σύνδεση> Ρυθμίσεις .... Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης συστήματος (που βρίσκονται στον Πίνακα Ελέγχου) ή να θέσετε ξεχωριστές πληροφορίες σε αυτό το παράθυρο.