Τρόποι διαχείρισης της χρήσης δεδομένων δικτύου από κινητές συσκευές

Όποιος βασίζεται σε προσωπικές φορητές συσκευές όπως τα smartphones ή τα tablet αργά ή γρήγορα αντιμετωπίζει προβλήματα με τη χρήση των δεδομένων στις υπηρεσίες επιγραμμικών δικτύων στις οποίες έχουν εγγραφεί. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες συνήθως περιορίζουν το συνολικό ποσό της κυκλοφορίας δεδομένων που μπορεί να δημιουργήσει κάθε συνδρομητής στο δίκτυο κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Αυτή η χρήση δεδομένων μπορεί γρήγορα να ξεπεράσει τον έλεγχο αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Εκτός από τα πρόσθετα τέλη που προκύπτουν, η εγγραφή ενός ατόμου ενδέχεται να ανασταλεί ή ακόμα και να τερματιστεί σε ακραίες περιπτώσεις.

Ευτυχώς, δεν είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσετε ένα σύστημα παρακολούθησης της χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και να αποφύγετε τις πιο κοινές αιτίες των προβλημάτων χρήσης.

Παρακολούθηση της χρήσης δεδομένων των συσκευών μέσω Internet

Οι παροχείς υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) μετράνε συνεχώς την ποσότητα των δεδομένων που ρέουν μέσω των δικτύων τους. Οι αξιόπιστοι προμηθευτές ταιριάζουν με ακρίβεια τα δεδομένα στους συνδρομητές τους και παρέχουν περιοδικά αναλυτικές αναφορές χρήσης στους πελάτες. Μερικοί επίσης παρέχουν στους πελάτες πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων για την προβολή πληροφοριών χρήσης σε πραγματικό χρόνο μέσω των εφαρμογών ιστού ή κινητών ISP, όπως myAT & T ή My Verizon Mobile . Συμβουλευτείτε τον παροχέα σας για λεπτομέρειες σχετικά με τα συγκεκριμένα εργαλεία παρακολούθησης της χρήσης δεδομένων που προσφέρουν.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν διάφορες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που έχουν σχεδιαστεί για την παρακολούθηση της χρήσης κυψελοειδών δεδομένων 3G / 4G από μια συσκευή πελάτη . Επειδή αυτές οι εφαρμογές εκτελούνται από την πλευρά του πελάτη, οι μετρήσεις τους ενδέχεται να μην ταιριάζουν ακριβώς με αυτές του παρόχου υπηρεσιών (αλλά συνήθως είναι αρκετά κοντά ώστε να είναι χρήσιμες.) Όταν έχετε πρόσβαση σε μια ηλεκτρονική υπηρεσία από πολλές συσκευές, σημειώστε ότι κάθε πελάτης πρέπει να παρακολουθείται ξεχωριστά χρήσεις που συνοψίζονται για να δώσουν την πλήρη εικόνα της χρήσης του δικτύου.

Περισσότερα - Κορυφαίες εφαρμογές για την παρακολούθηση της χρήσης δεδομένων σε απευθείας σύνδεση

Όρια Παροχής Διαδικτύου στη Χρήση Δεδομένων

Οι πάροχοι καθορίζουν τους περιορισμούς χρήσης (ορισμένες φορές ονομάζονται ανώτατα όρια εύρους ζώνης ) και τις συνέπειες της υπέρβασης αυτών των ορίων βάσει των συμφωνιών συνδρομής τους. συμβουλευτείτε τον παροχέα σας για αυτές τις λεπτομέρειες. Οι κινητές συσκευές έχουν συνήθως ένα ειδικό μηνιαίο όριο για το συνολικό ποσό των δεδομένων που μεταφέρονται μέσω της κυψελοειδούς ζεύξης όπως μετράται σε bytes , μερικές φορές δύο gigabytes (2 GB, ίσα με δύο δισεκατομμύρια byte). Ο ίδιος πάροχος υπηρεσιών μπορεί να προσφέρει διαφορετικές βαθμίδες σχεδίων ηλεκτρονικών υπηρεσιών με διαφορετικούς περιορισμούς, όπως π.χ.

Οι πάροχοι συνήθως επιβάλλουν τα όρια χρήσης δεδομένων σύμφωνα με τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της μηνιαίας περιόδου χρέωσης και όχι την αρχή και το τέλος των ημερολογιακών μηνών. Όταν ένας πελάτης υπερβαίνει τα όρια κατά την καθορισμένη περίοδο, ο πάροχος λαμβάνει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες ενέργειες:

Ενώ πολλοί πάροχοι Διαδικτύου προσφέρουν απεριόριστη χρήση δεδομένων για οικιακά δίκτυα επικοινωνίας μέσω του ευρυζωνικού μόντεμ , μερικοί δεν το κάνουν. Η χρήση δεδομένων πρέπει να παρακολουθείται ξεχωριστά για τα οικιακά δίκτυα και τις κινητές κυψελοειδείς συνδέσεις, καθώς οι πάροχοι τοποθετούν διαφορετικούς περιορισμούς χρήσης σε κάθε ένα.

Δείτε επίσης - Εισαγωγή στα Σχέδια Δεδομένων Διαδικτύου και Δικτύου

Αποφυγή προβλημάτων με υπερβολική χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Η υψηλή χρήση δεδομένων γίνεται ένα ζήτημα ειδικά για τις κινητές συσκευές, επειδή είναι τόσο εύκολα διαθέσιμες και συχνά προσπελάσιμες. Η απλή περιήγηση στις ειδήσεις και τα αθλητικά γεγονότα και ο έλεγχος του Facebook μερικές φορές κάθε μέρα καταναλώνει σημαντικό εύρος ζώνης δικτύου . Η παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο, ειδικά σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας, απαιτεί ιδιαίτερα μεγάλο εύρος ζώνης. Η μείωση της χρήσης του βίντεο και η συχνότητα της περιστασιακής περιήγησης μπορεί να είναι ο ευκολότερος τρόπος για την αποφυγή προβλημάτων με υψηλή κατανάλωση δεδομένων.

Εξετάστε αυτές τις πρόσθετες τεχνικές για να διατηρήσετε τη χρήση των δεδομένων ως ζήτημα στα δίκτυά σας:

  1. Να είστε εξοικειωμένοι με τους όρους παροχής υπηρεσιών του παροχέα του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων των συγκεκριμένων ορίων δεδομένων και της καθορισμένης περιόδου παρακολούθησης ή χρέωσης.
  2. Ελέγχετε τακτικά τα στατιστικά στοιχεία χρήσης που παρέχονται από τον πάροχο. Εάν πλησιάζετε ένα όριο χρήσης, προσπαθήστε να περιορίσετε προσωρινά τη χρήση αυτού του δικτύου μέχρι το τέλος της περιόδου.
  3. Χρησιμοποιήστε συνδέσεις Wi-Fi αντί για κινητά, όπου είναι δυνατόν και ασφαλής. Όταν συνδέεστε σε ένα δημόσιο σημείο πρόσβασης Wi-Fi , οποιαδήποτε δεδομένα που παράγονται σε αυτούς τους συνδέσμους δεν υπολογίζονται στα όρια του σχεδίου υπηρεσίας σας. Ομοίως, οι συνδέσεις σε δρομολογητή οικιακού ασύρματου δικτύου αποφεύγουν τη δημιουργία δεδομένων σχετικά με τους κυψελοειδείς συνδέσμους (αν και εξακολουθούν να υπόκεινται σε όρια χρήσης στο οικιακό σχέδιο υπηρεσίας Internet). Οι κινητές συσκευές ενδέχεται να αλλάζουν μεταξύ κυψελοειδών και Wi-Fi συνδέσεων χωρίς προειδοποίηση. παρακολουθήστε τη σύνδεσή σας για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιεί τον επιθυμητό τύπο δικτύου.
  4. Εγκαταστήστε εφαρμογές παρακολούθησης δεδομένων σε συσκευές που χρησιμοποιούνται συχνά. Αναζητήστε και αναφέρετε στον πάροχο οποιεσδήποτε σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των στατιστικών στοιχείων που υποβάλλονται στην εφαρμογή και εκείνων που προέρχονται από τη βάση δεδομένων του παρόχου. Οι αξιόπιστες εταιρείες θα διορθώσουν τα σφάλματα χρέωσης και θα επιστρέψουν τυχόν μη έγκυρες χρεώσεις.
  1. Αν πληρώνετε συχνά όρια χρήσης, παρά τις προσπάθειες εξοικονόμησης εύρους ζώνης, αλλάξτε τη συνδρομή σας σε υψηλότερη βαθμίδα ή υπηρεσία, αλλάζοντας παρόχους εάν είναι απαραίτητο.