Ο ορισμός της καθοδήγησης καθώς σχετίζεται με την τυπογραφία και τη διάταξη σελίδας

Όπου πηγαίνουν οι Ανάγιοι και οι Απόστολοι

Ο όρος " ηγέτης" χρονολογείται στις ημέρες του τύπου θερμού μετάλλου, όταν τοποθετούνται λωρίδες μολύβδου μεταξύ σειρών τύπου για να παρέχουν απόσταση μεταξύ γραμμών. Το κύριο είναι το διάστημα μεταξύ της γραμμής βάσης μιας γραμμής τύπου και της γραμμής βάσης της επόμενης γραμμής τύπου. Συνήθως εκφράζεται σε σημεία .

Όσο μεγαλύτερος είναι ο ηγέτης, τόσο πιο μακριά είναι οι διαχωρισμένες γραμμές. Η αλλαγή της πρότασης κειμένου επηρεάζει την εμφάνιση και την αναγνωσιμότητα της. Ορισμένες γραμματοσειρές διαβάστηκαν καλύτερα με αυξημένο οδηγό λόγω των μακρών αναβατών και κατιόντων.

Δεν υπάρχει κανένας τύπος για να υπολογίσετε πόσο οδηγεί σε χρήση σε ένα έγγραφο. Αν και μια στήλη 10 σημείων τύπου μπορεί να φανεί εξαιρετική με 12 σημάδια που οδηγούν, ένα σενάριο 24 σημείων με περίτεχνα descenders μπορεί να χρειαστεί 30 ή περισσότερα σημεία για να φανεί σωστό.

Η διάσπαση ενός τμήματος κειμένου είναι εύκολο να γίνει με την αύξηση της κορυφαίας. Αυτή η ευαίσθητη επεξεργασία του κειμένου δίνει έμφαση σε αυτό και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν το σχέδιο το απαιτεί. Η αλλαγή του οδηγού αυθαίρετα μέσα σε ένα κατά τα άλλα διαρκές τμήμα του κειμένου είναι πιθανό να αποσπά την προσοχή του αναγνώστη και είναι συνήθως ένα σύμπτωμα κακής σχεδίασης.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε μια τέτοια μικρή ποσότητα που να οδηγεί ώστε οι κάτοχοι μιας γραμμής να αγγίζουν τους ανερχόμενους της γραμμής κάτω από αυτήν. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να αυξήσετε την κορυφή λίγο για την αναγνωσιμότητα.

Ορισμένο λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιήσει τον όρο χρονικό διάστημα, ενώ άλλοι εξακολουθούν να αναφέρονται στην κορυφή. Το λογισμικό επεξεργασίας κειμένου έχει συχνά την επιλογή να χρησιμοποιεί απλή, διπλή ή ακόμα και τριπλή απόσταση ή να καθορίζει συγκεκριμένα σημεία οδήγησης σε σημεία ή άλλες μετρήσεις. Ορισμένο λογισμικό διαθέτει μια λειτουργία που ονομάζεται αυτόματη οδήγηση η οποία υπολογίζει αυτόματα την οδήγηση. Προγράμματα που προσφέρουν αυτοματοποιημένη καθοδήγηση οδηγούν με βάση το μέγεθος του κειμένου. Όταν μια γραμμή τύπου περιλαμβάνει περισσότερα από ένα μεγέθη τύπου, αυτή η αυτόματη οδήγηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μονό ή ασυμβίβαστο διαχωριστικό γραμμών.