Τι είναι το μέγεθος χαρτιού φύλλων;

Το Broadsheet είναι μια παράδοση μεγέθους και δημοσιογραφίας

Εάν εξακολουθείτε να είστε συνδρομητής σε μια έκδοση εκτύπωσης της τοπικής σας εφημερίδας, ανοίξτε την μέχρι το τέλος, ώστε να μπορείτε να δείτε δύο πλήρεις σελίδες ταυτόχρονα. Εξετάζετε ένα φύλλο χαρτιού μεγέθους μεγάλου φύλλου. Εξετάζετε επίσης μια παραδοσιακή μορφή εκτύπωσης που αγωνίζεται να παραμείνει σχετική στην ψηφιακή εποχή.

Μέγεθος Πλαισίου

Στην εκτύπωση, ιδιαίτερα στην εκτύπωση εφημερίδων πλήρους μεγέθους στη Βόρεια Αμερική, ένα ευρύ φύλλο είναι συνήθως - αλλά όχι πάντα - 29,5 με 23,5 ίντσες. Οι διαστάσεις μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς, συνήθως ως αποτέλεσμα των προσπαθειών εξοικονόμησης χρημάτων. Αυτό το μεγάλο μέγεθος φύλλων φορτώνεται συνήθως σε ένα πρέσα ιστού σε τεράστιους κυλίνδρους και κόβεται στο τελικό μέγεθός του καθώς έρχεται από το τέλος του πιεστηρίου αμέσως μετά τη σύγκλιση του με άλλα φύλλα και πριν διπλωθεί.

Το μισό ευρύ φύλλο αναφέρεται σε χαρτί που έχει το μέγεθος ενός φαρμάκου που έχει διπλωθεί στο μισό. Είναι το ίδιο ύψος με το ευρύ φύλλο αλλά μόνο το μισό. Ένα τμήμα εφημερίδας ευρείας φύλλου συνήθως αποτελείται από αρκετά μεγάλα φύλλα χαρτιού που είναι ενωμένα με ένα ή περισσότερα ημίσεα φύλλα για να συμπληρώσουν την πλήρη δημοσίευση. Η τελική εφημερίδα, στη συνέχεια, συχνά διπλώνεται στο μισό και πάλι για να εμφανιστεί σε πινακίδες ή να διπλωθεί ξανά για την παράδοση στο σπίτι.

Στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ο όρος broadsheet χρησιμοποιείται για αναφορά σε χαρτιά που εκτυπώνονται σε χαρτί μεγέθους A1, το οποίο είναι 33,1 ίντσες κατά 23,5 ίντσες. Πολλές εφημερίδες σε όλο τον κόσμο που περιγράφονται ως μέγεθος ευρείας φύλλου είναι κάπως μεγαλύτερες ή μικρότερες από το κανονικό μέγεθος ευρείας φύλλου των ΗΠΑ.

Το στυλ Broadsheet

Μια εφημερίδα μεγάλου φύλλου συνδέεται με σοβαρή δημοσιογραφία, περισσότερο από τον μικρότερο ξάδερφο της, την εφημερίδα. Ένα φυλλοειδές είναι σημαντικά μικρότερο από το ευρύ φύλλο. Εμφανίζει ένα απλό στυλ και πολλές φωτογραφίες και μερικές φορές χρησιμοποιεί αισθήματα σε ιστορίες για να προσελκύσει αναγνώστες.

Τα φυλλάδια Broadsheet τείνουν να χρησιμοποιούν μια παραδοσιακή προσέγγιση στις ειδήσεις που τονίζουν βαθιά κάλυψη και έναν νηφάλιο τόνο στα άρθρα και τα άρθρα. Οι αναγνώστες του Broadsheet τείνουν να είναι αρκετά εύποροι και μορφωμένοι, πολλοί από τους οποίους ζουν στα προάστια. Ορισμένες από αυτές τις τάσεις έχουν αλλάξει καθώς οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό των ειδήσεων ιστού. Παρόλο που εξακολουθούν να τονίζουν σε βάθος την πραγματική κάλυψη, οι σύγχρονες εφημερίδες δεν είναι ξένοι σε φωτογραφίες, χρήση ειδών χρώματος και στυλ.

Φυλλάδιο ως είδος δημοσιογραφίας

Σε κάποια στιγμή, η σοβαρή ή επαγγελματική δημοσιογραφία βρέθηκε κυρίως σε εφημερίδες μεγέθους μεγάλου μεγέθους. Οι εφημερίδες μεγέθους χαρτιού ήταν λιγότερο σοβαρές και συχνά εντυπωσιακές, καλύπτοντας πολύ περισσότερα νέα ειδήσεων και εναλλακτικά ή περιθωριακά θέματα ειδήσεων.

Η δισκογραφική δημοσιογραφία έγινε υποτιμητικός όρος. Σήμερα, πολλές παραδοσιακά δημοσιεύσεις σχετικά με το ευρύ φύλλο υποβαθμίζονται σε μέγεθος χαρτονομισμάτων (επίσης αναφερόμενα ως συμπαγή χαρτιά).

Φυλλάδια και ο σχεδιαστής

Αν δεν εργάζεστε για έναν εκδότη εφημερίδων, δεν θα σας ζητηθεί να σχεδιάσετε ολόκληρο το ευρύ φύλλο, αλλά μπορεί να ζητήσετε πολύ από τους πελάτες να σχεδιάσουν διαφημίσεις για να εμφανιστούν στην εφημερίδα. Ο σχεδιασμός των εφημερίδων βασίζεται σε στήλες και το πλάτος αυτών των στηλών και ο χώρος μεταξύ τους ποικίλλει. Προτού σχεδιάσετε μια διαφήμιση, επικοινωνήστε με την εφημερίδα στην οποία θα εμφανιστεί η διαφήμιση και λάβετε τις συγκεκριμένες μετρήσεις για αυτήν τη δημοσίευση.