Διαγραφή λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook και το Windows Mail

Πώς να σταματήσετε τη λήψη αλληλογραφίας μέσω λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η διαγραφή λογαριασμών από το Microsoft Outlook και το Windows Mail είναι μια απλή εργασία. Ίσως θελήσετε να το κάνετε αυτό εάν δεν θέλετε πλέον να χρησιμοποιείτε το Outlook ή το Windows Mail για να ανακτήσετε και να στείλετε τα μηνύματά σας ή εάν δεν χρησιμοποιείτε πια ένα συγκεκριμένο λογαριασμό.

Πριν ξεκινήσετε τη διαγραφή του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας

Λάβετε υπόψη ότι η διαγραφή ενός λογαριασμού από ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft διαγράφει επίσης τις πληροφορίες ημερολογίου που σχετίζονται με αυτόν το λογαριασμό.

Επίσης, οι οδηγίες εδώ δεν είναι για διαγραφή ή ακύρωση του λογαριασμού σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον ίδιο τον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . ο λογαριασμός θα διαγραφεί μόνο από το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας. Θα εξακολουθεί να υπάρχει με την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα παραμείνει προσβάσιμη μέσω οποιουδήποτε πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να ρυθμίσετε ή μέσω της ιστοσελίδας του παροχέα υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν θέλετε να κλείσετε το λογαριασμό σας σε έναν παροχέα email (όπως το Gmail ή το Yahoo, για παράδειγμα), θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας μέσω ενός προγράμματος περιήγησης και να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.

Για να καταργήσετε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Microsoft Outlook

Η Microsoft ενημερώνει συχνά το Outlook και το Office, οπότε πρώτα ελέγξτε για να δείτε την έκδοση του MS Office που έχετε εγκαταστήσει. Εάν η έκδοση αρχίζει με "16", για παράδειγμα, τότε έχετε το Office 2016. Ομοίως, παλαιότερες εκδόσεις χρησιμοποιούν μικρότερο αριθμό, όπως το "15" για το 2013 κ.λπ. (Οι αριθμοί δεν αντιστοιχούν πάντα στο έτος στο λογισμικό τίτλος.) Οι διαδικασίες για τη διαγραφή των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις διάφορες εκδόσεις του Outlook είναι πολύ παρόμοιες, με κάποιες μικρές εξαιρέσεις.

Για το Microsoft Outlook 2016 και το 2013:

  1. Ανοίξτε το μενού Αρχείο> Ρυθμίσεις λογαριασμού .
  2. Κάντε κλικ μία φορά στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να καταργήσετε.
  3. Επιλέξτε το κουμπί Κατάργηση .
  4. Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να το διαγράψετε κάνοντας κλικ ή πιέζοντας το κουμπί Ναι .

Για το Microsoft Outlook 2007:

  1. Βρείτε την επιλογή μενού Εργαλεία> Ρυθμίσεις λογαριασμού .
  2. Επιλέξτε την καρτέλα Email .
  3. Επιλέξτε το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να καταργήσετε.
  4. Κάντε κλικ στο στοιχείο Κατάργηση .
  5. Επιβεβαιώστε κάνοντας κλικ ή πιέζοντας Ναι .

Για το Microsoft Outlook 2003:

  1. Από το μενού Εργαλεία , επιλέξτε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .
  2. Επιλέξτε Προβολή ή αλλαγή υφιστάμενων λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  4. Επιλέξτε τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να καταργήσετε.
  5. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Κατάργηση .

Διαγραφή λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εφαρμογή αλληλογραφίας των Windows 10

Η διαγραφή ενός λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Mail - ο βασικός πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει ψηθεί στα Windows 10 - είναι επίσης απλός:

  1. Κάντε κλικ ή πατήστε Ρυθμίσεις (το εικονίδιο με το γρανάζι) στην κάτω αριστερή πλευρά του προγράμματος (ή Περισσότερα ... στο κάτω μέρος, εάν βρίσκεστε σε tablet ή τηλέφωνο).
  2. Επιλέξτε Διαχείριση λογαριασμών από το μενού προς τα δεξιά.
  3. Επιλέξτε το λογαριασμό που θέλετε να καταργήσετε από το Αλληλογραφία.
  4. Στην οθόνη Ρυθμίσεις λογαριασμού , επιλέξτε Διαγραφή λογαριασμού .
  5. Πατήστε το κουμπί Διαγραφή για επιβεβαίωση.

Εάν δεν εμφανιστεί η επιλογή Διαγραφή λογαριασμού , πιθανόν να προσπαθήσετε να διαγράψετε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό αλληλογραφίας. Τα Windows 10 απαιτούν τουλάχιστον ένα λογαριασμό αλληλογραφίας και δεν μπορείτε να το διαγράψετε. Ωστόσο, μπορείτε να σταματήσετε να λαμβάνετε και να στέλνετε μηνύματα μέσω αυτού. Ο λογαριασμός θα εξακολουθεί να υπάρχει στον υπολογιστή σας και με τον παροχέα υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , αλλά θα απενεργοποιηθεί. Για να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό:

  1. Κάντε κλικ ή πατήστε Ρυθμίσεις (το εικονίδιο με το γρανάζι) στην κάτω αριστερή πλευρά του προγράμματος (ή Περισσότερα ... στο κάτω μέρος, εάν βρίσκεστε σε tablet ή τηλέφωνο).
  2. Επιλέξτε Διαχείριση λογαριασμών από το μενού προς τα δεξιά.
  3. Επιλέξτε το λογαριασμό που θέλετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε.
  4. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Αλλαγή ρυθμίσεων συγχρονισμού γραμματοκιβωτίου.
  5. Επιλέξτε επιλογές συγχρονισμού.
  6. Μετακινήστε το ρυθμιστικό στη θέση Off (Απενεργοποίηση) .
  7. Επιλέξτε " Τέλος" .
  8. Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .

Δεν θα λαμβάνετε πλέον μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον υπολογιστή σας μέσω αυτού του λογαριασμού και δεν θα μπορείτε να βρείτε τα παλιά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τις σχετικές πληροφορίες ημερολογίου στον υπολογιστή σας. Εάν χρειάζεστε πρόσβαση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ημερομηνίες από έναν λογαριασμό που έχετε διαγράψει από τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τις παραπάνω διαδικασίες, ωστόσο, απλώς συνδεθείτε στον ιστότοπο του παροχέα υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σας εκεί.