Πώς να καταγράψετε την κυκλοφορία SMTP για να αντιμετωπίσετε τα Windows Mail

Αν ξαφνικά διαπιστώσετε ότι μπορείτε να λαμβάνετε αλλά δεν στέλνετε πλέον αλληλογραφία στο Windows Live Mail, στο Windows Mail ή στο Outlook Express, είστε αμηχανία. Αυτό το Outlook Express είναι επίσης ασαφές, είναι σαφές όταν βλέπετε τα μηνύματα σφάλματος με αριθμούς κάπου πέρα ​​από 0x800CCC01.

Αλλά δεν χάνονται όλα. Το πρώτο βήμα στην αποκατάσταση της ικανότητάς σας να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι να μάθετε τι είναι λάθος (ειδικά αφού έχετε ελέγξει όλες τις ρυθμίσεις σας και τα κοινά διορθωτικά μέτρα δεν βοηθούν) και συνεπάγεται τη δημιουργία ενός αρχείου καταγραφής για όλη την κίνηση SMTP. Η χρήση αυτού του λεπτομερούς καταλόγου αυτού που έκανε το Windows Live Mail, το Windows Mail ή το Outlook Express και το πώς αντιδρούν οι διακομιστές μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα.

Καταγραφή επισκεψιμότητας SMTP για την αντιμετώπιση προβλημάτων αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τώρα, κάντε την κυκλοφορία SMTP σε Windows Live Mail, Windows Mail ή Outlook Express για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε προβλήματα αποστολής:

Τώρα, προσπαθήστε να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα Windows Live Mail, Windows Mail ή Outlook Express.

Βρείτε το αρχείο καταγραφής SMTP του Windows Live Mail, του Windows Mail ή του Outlook Express

Η εύρεση του αρχείου καταγραφής που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να αποδειχθεί το πιο δύσκολο έργο. Μπορείτε είτε να το βρείτε στο φάκελο του Windows Mail ή του Outlook Express (ονομάζεται "WindowsLiveMail.log" για Windows Live Mail και "Smtp.log" για Windows Mail και Outlook Express) ή να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση αρχείων των Windows για να αναζητήσετε ένα αρχείο που ονομάζεται "WindowsLiveMail.log" ή "Smtp.log". Αν ο διακομιστής SMTP επιστρέψει ένα μήνυμα σφάλματος, εδώ είναι αυτό που μπορεί να σημαίνει .