Αντιμετώπιση προβλημάτων αποστολής αλληλογραφίας του Outlook Express

Τι πρέπει να κάνετε όταν δεν μπορείτε να στείλετε αλληλογραφία με το Outlook Express

Είναι τα Outbox σας ταχύτερα από τα Εισερχόμενά σας; Το Outlook Express σας κάνει να απελπίζεστε με μηνύματα σφάλματος όπως "Το μήνυμα δεν ήταν δυνατό να ανοιχτεί από το φάκελο Εξερχόμενα" . ή " Εντοπίστηκαν κάποια σφάλματα κατά την επεξεργασία των ζητούμενων εργασιών "; Το Outlook Express στέλνει πολλαπλά αντίγραφα εξερχόμενων μηνυμάτων;

Πολλές παραβιάσεις των ρυθμίσεων (όπως μια αλλαγή θύρας που επιβλήθηκε από τον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν σας είχε κοινοποιηθεί) και τα προβλήματα του Outlook Express (όπως ένα κατεστραμμένο φάκελο Εξερχόμενα) μπορούν να σταματήσουν την εξερχόμενη αλληλογραφία σας.

Προσδιορισμός και επιδιόρθωση προβλημάτων Αποστολή αλληλογραφίας στο Outlook Express

Ευτυχώς, υπάρχουν περισσότερα από ένα πράγματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να αποκαταστήσετε την κατάσταση και, τέλος, να αρχίσετε να στέλνετε ξανά τα μηνύματα:

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις εξερχόμενου διακομιστή αλληλογραφίας

  1. Μεταβείτε στην επιλογή Εργαλεία> Λογαριασμοί ... από το μενού.
  2. Επισημάνετε τον λογαριασμό που θέλετε και κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες .
  3. Βεβαιωθείτε ότι το σωστό όνομα διακομιστή έχει καταχωριστεί στο στοιχείο Εξερχόμενη αλληλογραφία (SMTP): στην καρτέλα " Διακομιστές ".
  4. Στην ίδια καρτέλα, επαληθεύστε ότι ο διακομιστής μου απαιτεί έλεγχο ταυτότητας ελέγχεται αν χρειάζεται (πράγμα που συμβαίνει συνήθως). Στην περιοχή Ρυθμίσεις ... , μπορείτε να ορίσετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης διαφορετικό από τα διαπιστευτήρια εισερχόμενης αλληλογραφίας σας.
  5. Στην καρτέλα Για προχωρημένους ( Advanced ), βεβαιωθείτε ότι ο διακομιστής αυτός απαιτεί μια ασφαλή σύνδεση (SSL). Στην ενότητα Εξερχόμενη αλληλογραφία (SMTP): εάν η σύνδεση εξερχόμενης αλληλογραφίας σας πρέπει να είναι κρυπτογραφημένη.
  6. Ελέγξτε τη θύρα κάτω από το εξερχόμενο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (SMTP): επίσης. Οι τυπικές θύρες περιλαμβάνουν 25 και 465 .

Βεβαιωθείτε ότι το φάκελο "Απεσταλμένα στοιχεία" δεν είναι υπερβολικά μεγάλο

Ο φάκελος μπορεί να κρατήσει το πολύ 2 GB. Για να ελέγξετε το μέγεθος, μεταβείτε στο φάκελο του καταστήματος του Outlook Express και εξετάστε το μέγεθος αρχείου Sent Items.dbx .

Μετακινήστε μηνύματα από το φάκελο Απεσταλμένα στοιχεία στο Outlook Express σε άλλο φάκελο. Κάντε ξεχωριστούς φακέλους για ξεχωριστά πράγματα, όπως ένα για όλα τα μηνύματα που αποστέλλονται κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπιέσει τους φακέλους με μη αυτόματο τρόπο μετά τη μετακίνηση των

Μετονομάστε ένα κατεστραμμένο αρχείο "Outbox.dbx"

  1. Με το Outlook Express κλειστό, ανοίξτε το φάκελο καταστήματος του Outlook Express στην Εξερεύνηση των Windows και μετονομάστε το αρχείο Outbox.dbx στο Outlook.old .
  2. Σημειώστε ότι δεν μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση σε μηνύματα στον "παλιό" φάκελο " Εξερχόμενα ".
  3. Εάν η μετονομασία έχει διορθώσει τα προβλήματα παράδοσης, μπορείτε να διαγράψετε το αρχείο Outbox.old .

Εάν δεν βοηθά τίποτα, μπορείτε να έχετε το Outlook Express να δημιουργήσει ένα αρχείο καταγραφής SMTP για να μάθετε περισσότερα για το τι συμβαίνει πίσω από τις σκηνές.