Αφήνοντας τα συμπαγή μηνύματα του Outlook Express όταν ζητάει

Όταν κλείνετε το Outlook Express, εμφανίζεται ένα μήνυμα και δηλώνει Για να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο, το Outlook Express μπορεί να συμπιέσει μηνύματα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά. .

Το μήνυμα είναι ασαφές, πράγμα που δεν το κάνει λιγότερο ανησυχητικό. Τι συμβαίνει? Επιθυμεί το Outlook Express να διαγράψει τα παλιά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας; Ή μήπως είναι ένας ιός που μεταμφιέζεται ως κάτι νόμιμο;

Τι πρέπει να κάνεις?

Εάν δεν χρειάζεται να αφήσετε και να τερματίσετε αμέσως τον υπολογιστή:

Μην διακόψετε τη διαδικασία

Είναι σημαντικό να μην διακόπτεται η διαδικασία συμπύκνωσης φακέλων. Εάν επιτρέπεται να ολοκληρωθεί, η συμπύκνωση εξασφαλίζει ότι το Outlook Express εκτελείται ομαλά και ο χώρος στο δίσκο δεν σπαταλάται υπερβολικά υπερβολικά.

Τι να κάνετε είναι να εξαφανιστούν τα μηνύματά σας

Εάν η διαδικασία συμπύκνωσης διακόπτεται ή τα αρχεία αποθήκευσης μηνυμάτων του Outlook Express αλλοιώνονται για άλλο λόγο, το Outlook Express ενδέχεται να ξεκινήσει να αδειάζει φακέλους. Ωστόσο, τα μηνύματά σας δεν έχουν εξαφανιστεί.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια διασφάλιση στη διαδικασία συμπίεσης του Outlook Express με μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα που δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων πριν από τη συμπύκνωση. Για να ανακτήσετε από αυτόματα δημιουργημένα αντίγραφα ασφαλείας :

Ακόμα κι αν δεν είχατε εγκαταστήσει ακόμα την ενημερωμένη έκδοση κώδικα, η ανάκτηση μηνυμάτων μπορεί να είναι εύκολη:

Για να ανακτήσετε την αλληλογραφία από ένα ήδη κατεστραμμένο κατάστημα μηνυμάτων, χρησιμοποιήστε ένα από τα εργαλεία αποκατάστασης του Outlook Express.

Γιατί όμως είναι απαραίτητη η συμπίεση;

Τι σημαίνουν τα συμπαγή μηνύματα και τι συμβαίνει;

Όταν διαγράφετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook Express, μεταφέρεται στο φάκελο " Διαγραμμένα " ( Deleted Items) . Το μήνυμα εξαφανίζεται από τον αρχικό φάκελο και όταν αδειάζετε τα σκουπίδια, εξαφανίζεται και από εκεί.

Εντούτοις, σε καμία από τις περιπτώσεις, το μήνυμα δεν έχει καταργηθεί αμέσως από το αρχείο στο δίσκο σας. Η επεξεργασία των αρχείων για αυτό είναι μια αργή διαδικασία και θα πρέπει να περιμένετε ή να δοκιμάσετε το Outlook Express να ανταποκρίνεται αργά κάθε φορά που διαγράφετε μερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διαγραφή απλά αποκρύπτει τα μηνύματα από την προβολή.

Φυσικά, έχοντας όλα τα μηνύματα που έχουν διαγραφεί ακόμα στο δίσκο σημαίνει ότι πολύς χώρος που μπορεί να ανακτηθεί χάνεται με την πάροδο του χρόνου και αν το Outlook Express πρέπει να παρακολουθεί πάρα πολλά παρωχημένα μηνύματα αυτό μπορεί να σημαίνει επιβράδυνση ορισμένων ενεργειών.

Έτσι, το Outlook Express προσπαθεί από καιρό σε καιρό να αφαιρέσει αυτά τα διαγραμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό ονομάζεται "συμπίεση". Κάθε 100 φορές κλείνετε το Outlook Express, σας ζητείται να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Εάν η διαδικασία αυτή είναι τόσο απαραίτητη, γιατί το Outlook Express δεν το κάνει αυτό καθαυτό;

Η συμπύκνωση φακέλων από καιρό σε καιρό είναι απαραίτητη. Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς διακοπή, εντούτοις.

Εάν το Outlook Express έκανε την συμπύκνωση στο παρασκήνιο και αυτόματα, ενδέχεται να παρατηρήσετε μια επιβράδυνση και να προσπαθήσετε να κλείσετε το Outlook Express. Συμπύκνωση, το Outlook Express θα αρνηθεί να κλείσει, φυσικά. Στην απογοήτευσή σας, μπορεί να σκοτώσετε τη διαδικασία και τα μηνύματά σας θα μπορούσαν να καταστραφούν.

Μη αυτόματη συμπίεση φακέλων

Αφού διαγράψετε ένα πλήθος μηνυμάτων και αδειάσετε το φάκελο " Διαγραμμένα στοιχεία ", μπορείτε να συμπιέσετε τα αρχεία .dbx με μη αυτόματο τρόπο, για να ανακτήσετε αμέσως το χώρο στο δίσκο:

Σημειώστε ότι η συμπύκνωση με μη αυτόματο τρόπο δεν θα επαναφέρει τον αριθμό εκκίνησης του Outlook Express. Εάν συμπιέσετε τους φακέλους σας με μη αυτόματο τρόπο πριν κλείσετε το Outlook Express για 100η φορά, θα σας ζητήσει να κάνετε περιοδικά καθαρισμό. (Δεν πρέπει να πάει πολύς χρόνος σε αυτή την περίπτωση.)

Μπορείτε να το αποφύγετε επαναφέροντας την καταμέτρηση στο μητρώο: