Πώς να αντιγράψετε ή να εισαγάγετε ημερολόγια Google

Αντιγραφή, συγχώνευση ή μετακίνηση συμβάντων Ημερολογίου Google

Το Ημερολόγιο Google μπορεί να διατηρεί πολλαπλά ημερολόγια ταυτόχρονα μέσω ενός ενιαίου λογαριασμού Google . Ευτυχώς, είναι εύκολο να αντιγράψετε όλα τα συμβάντα από ένα ημερολόγιο και να τα εισαγάγετε σε ένα άλλο.

Η συγχώνευση πολλαπλών Ημερολογίων Google σάς επιτρέπει να μοιράζεστε εύκολα ένα μόνο ημερολόγιο με άλλους, να συνδέετε γεγονότα από διάφορα ημερολόγια σε ένα ενιαίο ενοποιημένο ημερολόγιο και να δημιουργείτε εφεδρικά αντίγραφα των ημερολογίων σας.

Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε μεμονωμένα συμβάντα μεταξύ των ημερολογίων, αν δεν θέλετε να μετακινηθεί ολόκληρο το ημερολόγιο.

Πώς να αντιγράψετε τα ημερολόγια Google

Αν αντιγράψετε όλα τα συμβάντα από ένα Ημερολόγιο Google σε ένα άλλο, θα πρέπει πρώτα να εξαγάγετε το ημερολόγιο, μετά από το οποίο μπορείτε να εισαγάγετε το αρχείο ημερολογίου σε ξεχωριστό ημερολόγιο.

Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε μέσω της ιστοσελίδας του Ημερολογίου Google:

  1. Βρείτε την ενότητα Τα ημερολόγιά μου στην αριστερή πλευρά του Ημερολογίου Google.
  2. Κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στο ημερολόγιο που θέλετε να αντιγράψετε και επιλέξτε Ρυθμίσεις ημερολογίου .
  3. Επιλέξτε το σύνδεσμο Εξαγωγή αυτού του ημερολογίου στην ενότητα Εξαγωγή ημερολογίου κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης.
  4. Αποθηκεύστε το αρχείο .ics.zip κάπου αναγνωρίσιμο.
  5. Βρείτε το αρχείο ZIP που μόλις κατεβάσατε και εξαγάγετε το αρχείο ICS , αποθηκεύοντάς το επίσης κάπου που μπορείτε εύκολα να το βρείτε. Θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο για να βρείτε μια επιλογή εξαγωγής.
  6. Επιστρέψτε στο Ημερολόγιο Google και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις από αυτό το μενού.
  7. Κάντε κλικ στην επιλογή Ημερολόγια στην κορυφή της σελίδας " Ρυθμίσεις ημερολογίου " για να δείτε όλα τα ημερολόγιά σας.
  8. Κάτω από τα ημερολόγιά σας, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Εισαγωγή ημερολογίου .
  9. Χρησιμοποιήστε το κουμπί Επιλογή αρχείου για να ανοίξετε το αρχείο ICS από το βήμα 5.
  10. Επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού στο παράθυρο " Εισαγωγή ημερολογίου" για να επιλέξετε το ημερολόγιο στο οποίο πρέπει να αντιγραφούν τα συμβάντα.
  11. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή για να αντιγράψετε όλα τα συμβάντα ημερολογίου σε αυτό το ημερολόγιο.

Συμβουλή: Εάν θέλετε να διαγράψετε το αρχικό ημερολόγιο, ώστε να μην υπάρχουν διπλότυπα γεγονότα που διαδίδονται σχετικά με πολλά ημερολόγια, επανεξετάστε το Βήμα 2 παραπάνω και επιλέξτε Διαρκώς το ημερολόγιο από το κάτω μέρος της σελίδας Λεπτομέρειες Ημερολογίου .

Πώς να αντιγράψετε, να μετακινήσετε ή να αντιγράψετε εκδηλώσεις του Ημερολογίου Google

Αντί να αντιγράψετε ένα ολόκληρο ημερολόγιο γεμάτο συμβάντα, μπορείτε να μετακινήσετε μεμονωμένα γεγονότα μεταξύ των ημερολογίων σας καθώς και να δημιουργήσετε αντίγραφα συγκεκριμένων συμβάντων.

  1. Κάντε κλικ σε ένα συμβάν που πρέπει να μετακινηθεί ή να αντιγραφεί και να επιλέξετε Επεξεργασία συμβάντος .
  2. Από το αναπτυσσόμενο μενού Περισσότερες ενέργειες , επιλέξτε Διπλότυπο συμβάν ή Αντιγραφή σε.
    1. Για να μετακινήσετε πραγματικά το συμβάν ημερολογίου σε ένα διαφορετικό ημερολόγιο, απλώς αλλάξτε το ημερολόγιο στο οποίο έχει εκχωρηθεί από το αναπτυσσόμενο μενού Ημερολόγιο .

Τι κάνει πραγματικά η αντιγραφή, συγχώνευση και αλληλεπικάλυψη;

Το Ημερολόγιο Google μπορεί να εμφανίζει ταυτόχρονα πολλά ημερολόγια, επικαλυμμένα επάνω σε όλα τα υπόλοιπα, ώστε να φαίνονται σαν να είναι ένα μόνο ημερολόγιο. Είναι απολύτως αποδεκτό να έχετε πολλά ημερολόγια το καθένα με ξεχωριστό σκοπό ή θέμα.

Ωστόσο, μπορείτε να χειριστείτε τα ημερολόγιά σας για συγκεκριμένους σκοπούς. Μπορείτε να αντιγράψετε μεμονωμένα συμβάντα και να τα τοποθετήσετε σε άλλα ημερολόγια, να κάνετε διπλότυπα συμβάντα και να τα κρατήσετε στο ίδιο ημερολόγιο, να αντιγράψετε ολόκληρα ημερολόγια σε νέα ημερολόγια και να συγχωνεύσετε όλα τα συμβάντα ενός ημερολογίου με ένα άλλο.

Αντιγραφή μόνο ενός συμβάντος σε διαφορετικό ημερολόγιο μπορεί να είναι χρήσιμη για έναν προσωπικό οργανισμό ή αν θέλετε να πραγματοποιήσετε ένα συμβάν γενεθλίων (αυτό ακριβώς στο ημερολόγιό σας) υπάρχει σε διαφορετικό ημερολόγιο (όπως ένα με το οποίο μοιράζεστε με φίλους). Αυτό αποτρέπει την εμφάνιση όλων των προσωπικών σας εκδηλώσεων με το κοινόχρηστο ημερολόγιο.

Ωστόσο, αν θέλετε ένα ολόκληρο ημερολόγιο να συγχωνευθεί με ένα άλλο, όπως ένα κοινόχρηστο ημερολόγιο, μπορείτε να αντιγράψετε ολόκληρο το ημερολόγιο των γεγονότων σε ένα νέο ή υπάρχον ημερολόγιο. Έτσι αποφεύγετε να μετακινείτε κάθε ένα συμβάν ημερολογίου ένα προς ένα.

Η αντιγραφή ενός συμβάντος είναι χρήσιμη εάν θέλετε να κάνετε ένα άλλο γεγονός που είναι πολύ παρόμοιο, αλλά θέλει να αποφύγει να χρειαστεί να πληκτρολογήσετε το μεγαλύτερο μέρος του ξανά με το χέρι. Η αντιγραφή ενός συμβάντος είναι επίσης χρήσιμη εάν θέλετε να διατηρήσετε το ίδιο (ή παρόμοιο) γεγονός σε πολλά ημερολόγια.