Επιλογή μεταξύ λογαριασμού Google και Google Apps

Αν αναρωτιέστε για τη διαφορά μεταξύ ενός Λογαριασμού Google και του Google Apps, δεν είστε ο μόνος. Η ορολογία της Google για αυτούς τους δύο τύπους λογαριασμών προκαλούσε σύγχυση. Το 2016, η Google άλλαξε το όνομα του Google Apps σε G Suite, το οποίο βοηθά στην εκκαθάριση της σύγχυσης.

Λογαριασμός Google

Ο Λογαριασμός σας Google χρησιμοποιείται για να συνδεθείτε στις υπηρεσίες Google. Είναι ένας συνδυασμός διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικού πρόσβασης και γενικά αυτό που θα πληκτρολογείτε σε οποιαδήποτε στιγμή η Google σας ζητά να συνδεθείτε. Μπορεί να είναι μια διεύθυνση Gmail , αν και δεν χρειάζεται να είναι. Μπορείτε να συσχετίσετε μια νέα διεύθυνση Gmail με έναν υπάρχοντα λογαριασμό Google, αλλά δεν μπορείτε να συγχωνεύσετε δύο υπάρχοντες Λογαριασμούς Google μαζί. Όταν εγγραφείτε στο Gmail, δημιουργείται αυτόματα ένας Λογαριασμός Google χρησιμοποιώντας τη νέα διεύθυνση Gmail.

Είναι γενικά συνετό να προχωρήσετε και να συσχετίσετε μια διεύθυνση Gmail με το Λογαριασμό σας Google. Προσθέστε άλλους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε, εφόσον δεν έχουν συσχετιστεί με άλλον λογαριασμό Google, οπότε οποιοσδήποτε σας στέλνει μια πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μοιραστεί ένα έγγραφο, θα στείλει την πρόσκληση στον ίδιο Λογαριασμό Google. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί στον υπάρχοντα λογαριασμό σας Google πριν δημιουργήσετε μια νέα διεύθυνση στο Gmail ή ότι θα δημιουργήσετε λάθος έναν άλλο λογαριασμό Google.

Αν έχετε κάνει λάθος πολλούς Λογαριασμούς Google, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά γι 'αυτό τώρα. Ίσως το Google θα καταλήξει σε κάποιο είδος συγχωνευτικού εργαλείου στο μέλλον.

Το Google Apps Αλλαγές Όνομα στη G Suite

Οι Εφαρμογές Λογαριασμού Google Apps με κεφαλαία "a" ήταν το όνομα που χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη σουίτα φιλοξενούμενων υπηρεσιών που οι επιχειρήσεις, τα σχολεία και άλλοι οργανισμοί θα μπορούσαν να διαχειριστούν χρησιμοποιώντας τους διακομιστές της Google και τους δικούς τους τομείς. Ταυτόχρονα, οι Λογαριασμοί Google Apps ήταν δωρεάν, όχι πλέον. Η Google διέκρινε αυτές τις υπηρεσίες, καλώντας τους τα Google Apps for Work και Google Apps for Education . ( Αρχικά ονομάστηκαν "Εφαρμογές Google για τον τομέα σας") Το Google μετονομάστηκε το Google Apps for Work σε G Suite το 2016, γεγονός που μπορεί να εξαλείψει κάποια σύγχυση.

Συνδεθείτε στο G Suite (πρώην Google Apps for Work) χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εργασίας ή οργανισμού σας. Αυτός ο λογαριασμός δεν συσχετίζεται με τον κανονικό σας Λογαριασμό Google. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό Λογαριασμό Google, ο οποίος μπορεί ακόμη και να είναι ξεχωριστά με το λογότυπο της εταιρείας ή του σχολείου και μπορεί να έχει ορισμένους περιορισμούς στις διαθέσιμες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, μπορείτε ή δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Hangouts. Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρησή σας ή το σχολείο μπορεί να ελέγξει ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιείτε με αυτόν το λογαριασμό.

Είναι δυνατό να συνδεθείτε ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας ξεχωριστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τόσο σε Λογαριασμό Google όσο και σε λογαριασμό G Suite. Ανατρέξτε στην επάνω δεξιά γωνία της υπηρεσίας Google για να δείτε ποια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συσχετίζεται με την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε.