Πρόγραμμα εκμάθησης Android: Χρησιμοποιώντας μόνο Wi-Fi με 3G / 4G απενεργοποιημένο

Πώς να αποφύγετε τις χρεώσεις περιαγωγής ενεργοποιώντας τη λειτουργία Wi-Fi με απενεργοποιημένες κλήσεις στο Android

Έχοντας ένα τηλέφωνο που λειτουργεί στο εξωτερικό είναι μεγάλη και όλα. Αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα διπλό μαχαίρι. Με τα τέλη περιαγωγής που κοστίζουν ένα χέρι, ένα πόδι και ίσως ο πρωτότοκος σας, πραγματικά δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε το εσωτερικό τηλεφωνικό σας τηλέφωνο στο εξωτερικό τόσο πολύ για κλήσεις ή δεδομένα εκτός και αν είστε ο φαραώ της Αιγύπτου ή έχετε τις τσέπες του Warren Buffet.

Για να αποφύγετε τις τυχαίες χρεώσεις περιαγωγής, κάποιοι χρήστες προτιμούν απλά να απενεργοποιήσουν το τηλέφωνό τους ή να απενεργοποιήσουν όλες τις ασύρματες λειτουργίες. Αλλά τι γίνεται αν θέλετε να χρησιμοποιείτε απλά τη λειτουργία Wi-Fi του smartphone σας για να περιηγηθείτε στον Ιστό, να ελέγχετε τα e-mail ή να χρησιμοποιείτε χάρτες στο εξωτερικό χωρίς το κόστος της πρόσκρουσης των μέσων μαζικής κλήσης ή των χρεώσεων περιαγωγής δεδομένων ; Για χρήστες Android, η λύση είναι πιο απλή από ό, τι νομίζετε.

Εδώ είναι ένας γρήγορος τρόπος για να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση 3G ή 4G διατηρώντας παράλληλα το Wi-Fi, το οποίο δοκιμάσαμε σε ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy με Android 6.0.1, επίσης γνωστό ως Marshmallow. Δεν ανησυχούν, για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν ένα παλιότερο τηλέφωνο Android. Δοκίμασα επίσης πώς να κάνω το ίδιο πράγμα σε ένα Android 4.3 και 2.1.

Η απενεργοποίηση μιας κυψελοειδούς σύνδεσης 4G ή 3G κατά την ενεργοποίηση του Wi-Fi δεν μπορεί να είναι ευκολότερη με τα νέα λειτουργικά συστήματα Android, όπως το Marshmallow. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε την εφαρμογή " Ρυθμίσεις " είτε πηγαίνοντας στις εφαρμογές σας είτε μετακινώντας προς τα κάτω από την κορυφή της αρχικής οθόνης. Αντιπροσωπεύεται από την εικόνα μιας ταχύτητας.

Στην περιοχή Ασύρματα και δίκτυα , απλώς πατήστε στη λειτουργία αεροπλάνου για να απενεργοποιήσετε όλες τις συνδέσεις σας. Στη συνέχεια, πατήστε το Wi-Fi και απλά ενεργοποιήστε το. Βόιλα, είσαι καλός. Τι γίνεται με παλαιότερες εκδόσεις του Android OS; Hey, εμείς, σας πήρα και εσύ καλυμμένο.

Για το Android 4.3:

Για ανθρώπους με παλαιότερο Android smartphone που τρέχει 2.1, εδώ είναι αυτό που κάνετε:

Προφανώς, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι ενεργοποίησης του Wi-Fi κατά την απενεργοποίηση εισερχόμενων κλήσεων. Μπορεί να βρείτε ακόμη και κάποιες εφαρμογές που υπόσχονται να κάνουν το ίδιο πράγμα. Αλλά προσωπικά, πρόκειται για τον πιο εύκολο, μη ανόητο τρόπο που έχω βρει να το κάνω αυτό. Όπως πάντα, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, προτάσεις ή σχόλια.

Jason Hidalgo είναι expert φορητό ηλεκτρονικών υπολογιστών dwc.com.au. Ναι, είναι εύκολα διασκεδασμένος. Τον ακολουθήστε στο Twitter @ jasonhidalgo και διασκεδάστε επίσης. Για περισσότερα άρθρα για κινητά, δείτε το διανομέα Smartphone και Tablets.