Πώς να κλείσετε το NFC στα ανδροειδή

Η κοντινή επικοινωνία πεδίου (NFC) επιτρέπει σε συσκευές όπως τα smartphones να μεταφέρουν δεδομένα με άλλες τεχνολογίες με δυνατότητα NFC απλά φέρνοντας τα δύο πράγματα κοντά, κάνοντας ευκολότερη την ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά και ανοίγοντας τον κίνδυνο νέων τρωτών σημείων ασφαλείας. Για το λόγο αυτό, ίσως θελήσετε να απενεργοποιήσετε το NFC στη συσκευή σας Android όταν βρίσκεστε σε ιδιαίτερα δημόσιους χώρους όπου οι χάκερ θα μπορούσαν να θρηνούν για τα τρωτά σημεία του τηλεφώνου σας.

Όταν χρησιμοποιείται για μη κακόβουλους σκοπούς, το NFC φέρνει πρόσθετες λειτουργίες στο τηλέφωνό σας, ωστόσο, οι ερευνητές σε διαγωνισμό Pwn2Own στο Άμστερνταμ έδειξαν πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί το NFC για να αποκτήσει τον έλεγχο ενός smartphone με βάση το Android και οι ερευνητές σε μια διάσκεψη ασφάλειας Black Hat Το Λας Βέγκας παρουσίασε παρόμοια ευπάθειες χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε πραγματικά τις δυνατότητες NFC του τηλεφώνου σας, η λύση είναι απλή - απενεργοποιήστε τις. Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξουμε πέντε απλά βήματα για να εξασφαλίσουμε το τηλέφωνο με βάση το Android απλά απενεργοποιώντας το NFC μέχρι να το χρειαστείτε.

Οι χρήσεις του NFC είναι πιθανώς πιο συχνές από ό, τι θα σκεφτόσαστε. Εάν έχετε πάει στο Whole Foods, στο McDonald's ή στο Walgreens, ίσως έχετε δει σημάδια στο ταμείο για να πληρώσετε με το τηλέφωνό σας μέσω του Πορτοφολιού Google, και εάν το κάνατε, τότε έχετε δει το NFC σε χρήση. Στην πραγματικότητα, εάν το smartphone σας εκτελείται σε Android 2.3.3 ή νεότερη έκδοση, ενδέχεται να έχει ήδη ρυθμιστεί να στέλνει ή να λαμβάνει δεδομένα μέσω αυτού του προτύπου επικοινωνίας.

Αν δεν είστε σίγουροι εάν το τηλέφωνό σας υποστηρίζει μεταδόσεις NFC, μπορείτε να αναζητήσετε μια οριστική λίστα με τηλέφωνα NFC για το μοντέλο της συσκευής σας.

01 από 05

Βήμα 1: Μεταβείτε στην Αρχική οθόνη του τηλεφώνου σας

Αρχική οθόνη (Κάντε κλικ στην εικόνα για προβολή πλήρους μεγέθους.), Εικόνα © Dave Rankin

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε αυτό το σεμινάριο, χρησιμοποιήσαμε ένα εικονικό smartphone Nexus S με Android 4.0.3, Ice Cream Sandwich (ICS). Η αρχική σας οθόνη μπορεί να φαίνεται διαφορετική, αλλά πατώντας το εικονίδιο "home" στο τηλέφωνό σας, θα πρέπει να φτάσετε σε αντίστοιχη οθόνη.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο της λίστας εφαρμογών του τηλεφώνου σας-αυτό που σας μεταφέρει στην οθόνη που σας δείχνει όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο smartphone σας. Εάν έχετε αποκρύψει την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" σε ένα φάκελο, ανοίξτε και αυτόν τον φάκελο.

02 του 05

Βήμα 2: Μεταβείτε στην εφαρμογή ρυθμίσεων

Οθόνη λίστας εφαρμογών (κάντε κλικ στην εικόνα για προβολή πλήρους μεγέθους.), Εικόνα © Dave Rankin

Κάντε κλικ στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις", που περιγράφεται στην εικόνα στα αριστερά, για να προβάλετε και να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις του smartphone σας. Εδώ θα δείτε μια πλήρη λίστα διαφορετικών βοηθητικών προγραμμάτων που μπορείτε να ελέγξετε στη συσκευή σας Android.

Υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι για να εξασφαλίσετε το Andriod σας, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης λογισμικού κρυπτογράφησης, αλλά μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε αρκετές από τις ρυθμίσεις απορρήτου και κοινής χρήσης στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις".

03 του 05

Βήμα 3: Μεταβείτε στις ρυθμίσεις ασύρματου δικτύου και δικτύου

Οθόνη γενικών ρυθμίσεων (Κάντε κλικ στην εικόνα για προβολή πλήρους μεγέθους.), Εικόνα © Dave Rankin

Μόλις ανοίξετε την εφαρμογή "Ρυθμίσεις", μεταβείτε στην ενότητα με τίτλο "Ρυθμίσεις ασύρματου δικτύου και δικτύου". Εδώ θα βρείτε "Χρήση δεδομένων" καθώς και τη λέξη "Περισσότερα ..."

Κάντε κλικ στη φράση, όπως περιγράφεται παραπάνω, για να ανοίξετε την επόμενη οθόνη, η οποία θα σας προσφέρει περισσότερο έλεγχο των ασύρματων και δικτυακών σας ελέγχων, όπως VPN, Mobile Networks και NFC.

04 του 05

Βήμα 4: Απενεργοποιήστε το NFC

Οθόνη ρυθμίσεων ασύρματου δικτύου και δικτύου (Κάντε κλικ στην εικόνα για προβολή πλήρους μεγέθους.), Εικόνα © Dave Rankin

Αν η οθόνη του τηλεφώνου σας τώρα δείχνει κάτι σαν την εικόνα προς τα αριστερά και το NFC είναι ενεργοποιημένο, αγγίξτε το πλαίσιο ελέγχου NFC που περιγράφεται στην εικόνα για να το απενεργοποιήσετε.

Εάν δεν βλέπετε μια επιλογή για το NFC στην οθόνη ασύρματου και δικτύου ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας ή αν βλέπετε την επιλογή NFC αλλά δεν είναι ενεργοποιημένη τότε δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε.

05 του 05

Βήμα 5: Βεβαιωθείτε ότι το NFC είναι απενεργοποιημένο

Οθόνη ρυθμίσεων ασύρματου δικτύου και δικτύου (Κάντε κλικ στην εικόνα για προβολή πλήρους μεγέθους.), Εικόνα © Dave Rankin

Σε αυτό το σημείο, το τηλέφωνό σας θα πρέπει να μοιάζει με την εικόνα στα αριστερά με την επιλογή NFC να είναι ελεγμένη. Συγχαρητήρια! Είστε πλέον ασφαλείς από τα ευπάθειες ασφαλείας NFC.

Εάν αποφασίσετε ότι θα θέλατε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε στο μέλλον λειτουργίες NFC για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, η ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας δεν αποτελεί πρόβλημα. Απλώς ακολουθήστε τα βήματα 1 έως 3, αλλά στο βήμα 4, πατήστε τη ρύθμιση NFC για να ενεργοποιήσετε ξανά αυτή τη λειτουργία.