Πώς να πληρώσετε με το Google

Χρησιμοποιήστε την Google για να στείλετε χρήματα και να αγοράσετε πράγματα σε εκατομμύρια μέρη

Υπάρχουν δύο τρόποι πληρωμής με την Google και οι δύο χρησιμοποιούν τη δωρεάν πλατφόρμα πληρωμών που ονομάζεται Google Pay. Κάποιος σας επιτρέπει να αγοράσετε τα πράγματα και ο άλλος να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα με άλλους χρήστες.

Η πρώτη εφαρμογή, το Google Pay, σας επιτρέπει να πληρώνετε για τα πράγματα σε απευθείας σύνδεση, σε καταστήματα, σε εφαρμογές και σε άλλα μέρη. Λειτουργεί μόνο για συσκευές Android και είναι αποδεκτή μόνο σε επιλεγμένους χώρους όπου υποστηρίζεται το Google Pay. Το Google Pay ονομαζόταν Android Pay and Pay με την Google .

Το δεύτερο, το Google Pay Send, είναι μια άλλη εφαρμογή πληρωμής από την Google, αλλά αντί να σας αφήσει να αγοράσετε πράγματα, χρησιμοποιείται για να στέλνει και να λαμβάνει χρήματα με άλλα άτομα. Είναι 100% δωρεάν και λειτουργεί σε υπολογιστές, τηλέφωνα και tablet , τόσο για το iOS όσο και για το Android. Αυτό ονομαζόταν Πορτοφόλι Google .

Google Pay

Το Google Pay είναι σαν ένα ψηφιακό πορτοφόλι όπου μπορείτε να διατηρείτε όλες τις φυσικές κάρτες σας σε ένα μέρος στο τηλέφωνό σας. Σας επιτρέπει να αποθηκεύετε χρεωστικές κάρτες, πιστωτικές κάρτες, κάρτες πίστης, κουπόνια, κάρτες δώρων και εισιτήρια.

Google Pay Android app.

Για να χρησιμοποιήσετε το Google Pay, απλά εισάγετε τις πληροφορίες από την κάρτα πληρωμής σας στην εφαρμογή Google Pay στη συσκευή σας Android και χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας αντί του πορτοφολιού σας για να αγοράσετε πράγματα όπου υποστηρίζεται το Google Pay.

Το Google Pay χρησιμοποιεί τα στοιχεία της κάρτας σας για αγορές, επομένως δεν χρειάζεται να μεταφέρετε χρήματα σε ειδικό λογαριασμό Google Pay ή να ανοίξετε νέο τραπεζικό λογαριασμό για να ξοδέψετε τα χρήματά σας. Όταν έρθει η ώρα να αγοράσετε κάτι με το Google Pay, η κάρτα που θα επιλέξετε θα χρησιμοποιηθεί για ασύρματη πληρωμή.

Σημείωση: Δεν υποστηρίζονται όλες οι κάρτες. Μπορείτε να ελέγξετε ποιες είναι στη λίστα των τραπεζών που υποστηρίζονται από τη Google.

Οι πληρωμές Google επιτρέπονται οπουδήποτε βλέπετε τα εικονίδια Google Pay (τα σύμβολα στην κορυφή αυτής της σελίδας). Μερικά από τα μέρη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Pay περιλαμβάνουν το Whole Foods, το Walgreens, το Best Buy, το McDonald's, το Macy's, το Petco, το Wish, το μετρό, το Airbnb, το Fandango, το Postmates, το DoorDash και πολλοί άλλοι.

Μπορείτε να δείτε πώς να χρησιμοποιείτε το Google Pay σε καταστήματα σε αυτό το βίντεο από την Google.

Σημείωση: Το Google Pay λειτουργεί μόνο με Android, αλλά εάν θέλετε να πληρώσετε για πράγματα με το Google στο iPhone σας, μπορείτε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε ένα smartwatch Android Wear και να πληρώσετε με το ρολόι.

Google Pay Send

Το Google Pay Send είναι παρόμοιο με το Google Pay επειδή είναι μια εφαρμογή Google που ασχολείται με τα χρήματά σας, αλλά δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Αντί να σας αφήσει να αγοράσετε πράγματα, είναι μια εφαρμογή πληρωμής από ομότιμους χρήστες που μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει χρήματα από και προς άλλους ανθρώπους.

Μπορείτε να στείλετε χρήματα απευθείας από τη χρεωστική κάρτα ή τον τραπεζικό σας λογαριασμό, καθώς και από το υπόλοιπο του Google Pay, το οποίο είναι ένας χώρος κράτησης για χρήματα που δεν θέλετε να κρατήσετε στην τράπεζά σας.

Όταν λαμβάνετε χρήματα, κατατίθεται σε οποιονδήποτε τρόπο πληρωμής επιλέγεται ως "προεπιλεγμένο", το οποίο μπορεί να είναι οποιοδήποτε από αυτά - μια τράπεζα, μια χρεωστική κάρτα ή το υπόλοιπο του Google Pay. Εάν επιλέξετε μια τράπεζα ή μια χρεωστική κάρτα, τα χρήματα που λαμβάνετε μέσω του Google Pay θα μεταφερθούν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό. Ο ορισμός του υπολοίπου του Google Pay ως προεπιλεγμένης πληρωμής θα κρατήσει τα εισερχόμενα χρήματα στον Λογαριασμό σας Google, μέχρι να το μετακινήσετε με μη αυτόματο τρόπο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Google Pay Send και όλοι εργάζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει πώς μπορείτε να στέλνετε χρήματα με το Google Pay Send καθώς και πώς μπορείτε να ζητήσετε χρήματα από κάποιον άλλο χρήστη Google Pay Send, και τα δύο μπορούν να γίνουν με τον ιστότοπο Google Pay Send.

Google Pay Send Website.

Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε να προσθέσετε έως και πέντε άτομα για να ζητήσετε χρήματα από ένα άτομο ή ένα άτομο για να στείλετε χρήματα. Κατά την αποστολή χρημάτων, μπορείτε να επιλέξετε από οποιαδήποτε από τις μεθόδους πληρωμής σας να χρησιμοποιήσετε για τη συγκεκριμένη συναλλαγή. μπορείτε να το αλλάξετε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Google Pay Send με το μικρό εικονίδιο με το μολύβι.

Σε έναν υπολογιστή, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Gmail για να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα μέσω του κουμπιού "Αποστολή και αποστολή χρημάτων" (σύμβολο $) στο κάτω μέρος του μηνύματος. Μοιάζει πολύ με την οθόνη παραπάνω αλλά δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε ποιον να στείλετε τα χρήματα από (ή να ζητήσετε χρήματα από), αφού έχετε ήδη επιλέξει αυτό στο email.

Μια άλλη θέση για τις εργασίες Google Pay Send είναι μέσω της εφαρμογής για κινητά. Απλά πληκτρολογήστε έναν αριθμό τηλεφώνου ή μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για όποιον θέλετε να στείλετε χρήματα. Μπορείτε να λάβετε το Google Pay Send στο iTunes για συσκευές OS και στο Google Play για συσκευές Android.

Εφαρμογή iOS της Google Pay Pay Send.

Όπως μπορείτε να δείτε, η εφαρμογή Google Pay Send διαθέτει μια πρόσθετη λειτουργία που δεν είναι διαθέσιμη στην έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές, η οποία είναι η επιλογή να χωρίσετε ένα λογαριασμό μεταξύ πολλών ατόμων.

Ακόμα ένα άλλο μέρος όπου μπορείτε να κάνετε πληρωμές στο Google σε κάποιον ή να ζητήσετε χρήματα θα σας αποσταλεί μέσω του Google Assistant . Απλά πείτε κάτι σαν "Pay Lisa $ 12" ή "Στείλτε χρήματα στον Henry". Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν τη λειτουργία από αυτό το άρθρο βοήθειας στην τοποθεσία της Google.

Υπάρχει ένα όριο ανά συναλλαγή για το Google Pay Send ύψους $ 9.999 USD και ένα όριο $ 10.000 USD ανά περίοδο επτά ημερών.

Το Πορτοφόλι Google χρησιμοποίησε για να προσφέρει μια χρεωστική κάρτα που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να ξοδέψετε το υπόλοιπό σας στα καταστήματα και στο διαδίκτυο, αλλά αυτό έχει διακοπεί και δεν υπάρχει κάρτα Google Pay Send που μπορείτε να πάρετε ... τουλάχιστον όχι ακόμα.