Πώς να εντοπίσετε εάν ο αριθμός σας είναι αποκλεισμένος

Λάβετε ένα παράξενο μήνυμα όταν καλείτε; Μπορεί να έχετε αποκλειστεί

Όταν κάποιος μπλοκάρει τον αριθμό σας, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να πείτε - συμπεριλαμβανομένων ασυνήθιστων μηνυμάτων και πόσο γρήγορα η κλήση σας μεταφέρεται στο φωνητικό ταχυδρομείο. Ας δούμε τις ενδείξεις που δείχνουν ότι ο αριθμός σας είναι αποκλεισμένος και τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό.

Επειδή ο προσδιορισμός εάν έχετε μπλοκαριστεί δεν είναι απαραιτήτως ευθεία, θυμηθείτε ότι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε είναι να ρωτήσετε το άτομο άμεσα. Αν αυτό δεν είναι κάτι που μπορείτε ή θέλετε να κάνετε, έχουμε κάποιες ενδείξεις για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε εάν έχετε μπλοκαριστεί.

Πώς να διαπιστώσετε εάν κάποιος έχει αποκλείσει τον αριθμό σας

Ανάλογα με το αν έχουν μπλοκάρει τον αριθμό σας στο τηλέφωνό τους ή με τον ασύρματο φορέα τους, οι ενδείξεις ενός αποκλεισμένου αριθμού θα διαφέρουν. Επίσης, άλλοι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν παρόμοια αποτελέσματα, όπως ένας πύργος κυττάρων κάτω, το τηλέφωνό τους απενεργοποιημένο ή έχει μια νεκρή μπαταρία, ή έχουν ενεργοποιημένη τη λειτουργία Μην ενοχλείτε. Ξεσκονίστε τις ικανότητες των ντετέκτιβ σας και ας εξετάσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία.

Σήμα # 1: Μηνύματα ασυνήθιστα όταν καλείτε

Δεν υπάρχει ένα τυπικό μήνυμα αποκλεισμένου αριθμού και πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να γνωρίζετε με βεβαιότητα πότε σας έχουν μπλοκάρει. Αν έχετε ένα ασυνήθιστο μήνυμα που δεν έχετε ξανακούσει, πιθανότατα έχετε αποκλείσει τον αριθμό σας μέσω του ασύρματου φορέα. Το μήνυμα ποικίλλει ανάλογα με τον μεταφορέα, αλλά τείνει να είναι παρόμοιο με το εξής: "Το πρόσωπο που καλείτε δεν είναι διαθέσιμο", "Το πρόσωπο στο οποίο καλείτε δεν δέχεται κλήσεις αυτήν τη στιγμή" ή "Ο αριθμός που καλείτε είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας "Αν καλέσετε μία φορά την ημέρα για δύο ή τρεις ημέρες και να πάρετε το ίδιο μήνυμα κάθε φορά, τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι έχετε μπλοκαριστεί.
Εξαιρέσεις: Ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό, οι φυσικές καταστροφές έχουν καταστρέψει την υποδομή δικτύου (πύργοι και πομποί) ή σημαντικό γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό ατόμων που κάνουν κλήσεις ταυτόχρονα - αν και το μήνυμα στην περίπτωση αυτή είναι συνήθως " απασχολημένος τώρα."

Ένδειξη # 2: Ο αριθμός των δακτυλίων

Εάν ακούτε μόνο ένα ή ένα κουδούνισμα πριν από την κλήση σας στο φωνητικό ταχυδρομείο, αυτό είναι μια καλή ένδειξη ότι είστε αποκλεισμένοι. Σε αυτήν την περίπτωση, το άτομο έχει χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα αποκλεισμού αριθμών στο τηλέφωνό του. Αν καλέσετε μία φορά την ημέρα για λίγες μέρες και λάβετε το ίδιο αποτέλεσμα κάθε φορά, αυτό είναι ισχυρή απόδειξη ότι ο αριθμός σας είναι αποκλεισμένος. Εάν ακούτε τρία έως πέντε κουδούνια πριν τα δρομολόγια σας προς το φωνητικό ταχυδρομείο, πιθανότατα δεν έχετε αποκλείσει (ακόμα), ωστόσο, το άτομο απορρίπτει τις κλήσεις σας ή τις αγνοεί.
Εξαιρέσεις: Αν το άτομο που καλείτε διαθέτει ενεργοποιημένη τη λειτουργία Μην ενοχλήστε, η κλήση σας - και όλοι οι άλλοι - θα δρομολογηθεί γρήγορα στο φωνητικό ταχυδρομείο. Θα λάβετε επίσης αυτό το αποτέλεσμα όταν η μπαταρία του τηλεφώνου σας είναι νεκρή ή το τηλέφωνό σας είναι απενεργοποιημένο. Περιμένετε μια μέρα ή δύο πριν τηλεφωνήσετε ξανά για να δείτε αν έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Ένδειξη # 3: Απασχολημένο σήμα ή γρήγορη απασχολησιμότητα που ακολουθείται από την αποσύνδεση

Αν λάβετε σήμα κατειλημμένου ή σήμα απασχολημένου πριν από την απόρριψη της κλήσης σας, είναι πιθανό ο αριθμός σας να είναι αποκλεισμένος μέσω του ασύρματου φορέα. Αν οι δοκιμαστικές κλήσεις μερικές ημέρες σε μια σειρά έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, θεωρήστε ότι έχετε αποτύχει. Από τις διάφορες ενδείξεις που υποδεικνύουν έναν αποκλεισμένο αριθμό, αυτό είναι το λιγότερο κοινό, αν και κάποιοι φορείς το χρησιμοποιούν ακόμα. Ένας πολύ πιο πιθανός λόγος για αυτό το αποτέλεσμα είναι ότι είτε ο μεταφορέας σας είτε ο δικός σας αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες. Για να επαληθεύσετε, καλέστε κάποιον άλλο - ειδικά εάν έχουν τον ίδιο μεταφορέα με το άτομο που προσπαθείτε να προσεγγίσετε - και δείτε εάν η κλήση περνάει.

Τι μπορείτε να κάνετε όταν κάποιος αποκλείει τον αριθμό σας

Ενώ δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να απομακρύνετε το μπλοκ στον αριθμό σας με τον ασύρματο μεταφορέα ή το τηλέφωνό τους, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να περάσετε ή να επιβεβαιώσετε ότι ο αριθμός σας έχει αποκλεισθεί. Εάν δοκιμάσετε μία από τις παρακάτω επιλογές και λάβετε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα ή ένδειξη από την παραπάνω λίστα (υπό την προϋπόθεση ότι δεν απαντούν), λάβετε ως απόδειξη ότι έχετε αποκλειστεί.

Υπόδειξη κοινής λογικής: Επαναλαμβανόμενη επαφή με κάποιον ο οποίος έχει λάβει μέτρα για την αποκοπή της επαφής, όπως ο αποκλεισμός του αριθμού σας, μπορεί να οδηγήσει σε κατηγορίες για παρενόχληση ή καταδίωξη και σοβαρές νομικές συνέπειες.