Πώς να κερδίσετε χρήματα για το Amazon

Μάθετε πώς ο γιγαντιαίος διαδικτυακός λιανοπωλητής μπορεί να σας βοηθήσει να πουλήσετε τα προϊόντα σας

Εάν έχετε ψωνίσει online, έχετε αγοράσει πιθανώς κάτι από το Amazon σε ένα σημείο ή άλλο.

Ενώ ορισμένα είδη πωλούνται και εκπληρώνονται απευθείας από την ίδια την Amazon, πολλοί άλλοι προέρχονται από πωλητές τρίτων που περιλαμβάνουν τόσο μεγάλες εταιρείες όσο και μεμονωμένους επιχειρηματίες. Δεν υπάρχει λόγος να μην είστε ένας από αυτούς τους επιχειρηματίες.

Για να ξεκινήσετε την πώληση των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας στο Amazon, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό και να επιλέξετε ένα σχέδιο πώλησης.

Σχέδια πώλησης

Η Amazon προσφέρει δύο επίπεδα πωλήσεων, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στο συνολικό όγκο πωλήσεων, καθώς και στους τύπους αντικειμένων που θα προσφέρετε στο εικονικό σας κατάστημα. Το πρόγραμμα επαγγελματικών πωλητών είναι το πιο συνηθισμένο, που προορίζεται για πωλήσεις προβολών άνω των 40 τεμαχίων μηνιαίως, ενώ το πρόγραμμα μεμονωμένων πωλητών επιτρέπει σε μικρότερους εμπόρους λιανικής πώλησης ή μεμονωμένους ιδιοκτήτες να επωφεληθούν από την ευρεία απήχηση της Amazon χωρίς να μετακινήσουν τόσα προϊόντα.

Το πρόγραμμα επαγγελματικών πωλητών περιλαμβάνει μια μηνιαία χρέωση $ 39.99 που σας επιτρέπει να πουλάτε πολλά αντικείμενα που επιθυμείτε χωρίς αμοιβή ανά στοιχείο. Οι μεμονωμένοι πωλητές, εν τω μεταξύ, δεν πληρώνουν για τη συνδρομή τους αλλά χρεώνουν 0,99 δολάρια για κάθε στοιχείο που πωλείται.

Άλλα πλεονεκτήματα του Επαγγελματικού Σχεδίου περιλαμβάνουν τη δυνατότητα προσφοράς περιτυλίγματος δώρων και ειδικών προσφορών καθώς και χαμηλότερου κόστους μεταφοράς σε συγκεκριμένες ομάδες αντικειμένων. Οι επαγγελματίες πωλητές έχουν επίσης πρόσβαση σε αναφορές και εργαλεία μαζικής καταχώρησης, καθώς και τη δυνατότητα να πωλούν τα προϊόντα τους τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στον Καναδά από τον ίδιο λογαριασμό.

Το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Εκτός από τα στοιχεία που αναφέρονται παραπάνω, οι πωλητές της Amazon επιβαρύνονται με άλλα έξοδα κάθε φορά που πωλείται ένα στοιχείο. Πρώτα απ 'όλα είναι τα έξοδα αποστολής, τα οποία μπορεί να ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό με βάση τον τύπο του πωλητή, την κατηγορία προϊόντων και τη μέθοδο εκπλήρωσης.

Για επαγγελματίες πωλητές, τα προσαρμοσμένα ποσοστά ναυτιλίας της Amazon εφαρμόζονται σε βιβλία, μουσική, βίντεο ή DVD σε αυτοτελείς παραγγελίες, όπου ο πωλητής είναι υπεύθυνος για τη συσκευασία και την αποστολή κάθε στοιχείου που πωλείται. Με τους μεμονωμένους πωλητές, ωστόσο, τα ποσοστά ναυτιλίας του Αμαζονίου εισπράττονται σε όλο το σκάφος ανεξάρτητα από τη γραμμή προϊόντων.

Κάθε φορά που αποστέλλεται μια παραγγελία, θα λάβετε μια τυποποιημένη πίστωση. Οι χρεώσεις βασίζονται σε αυτές τις τιμές μαζί με τη μέθοδο αποστολής που έχει επιλέξει ο αγοραστής και ο λογαριασμός πωλητή σας πιστώνεται με το συνολικό ποσό που ο αγοραστής πλήρωσε για τη ναυτιλία. Εάν τα πραγματικά έξοδα αποστολής σας καταλήγουν να είναι μεγαλύτερα από την πίστωση που λάβατε, εξακολουθείτε να είστε υποχρεωμένοι να στείλετε το στοιχείο. Πολλοί πωλητές συνήθως θα αντισταθμίσουν αυτή τη διαφορά τροποποιώντας το συνολικό κόστος του ίδιου του προϊόντος.

Οι πωλητές όλων των επιπέδων καταβάλλουν επίσης τέλη παραπομπής στον Amazon για κάθε πώληση, το ποσό που υπολογίζεται με βάση την κατηγορία και την τιμή του στοιχείου, καθώς και τα μεταβλητά τέλη κλεισίματος για όλα τα είδη μέσων.

Μέθοδοι εκπλήρωσης του Amazon

Οι πωλητές της Amazon μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο μοναδικών και πολύ διαφορετικών μεθόδων εκπλήρωσης, καθένα υπαγορεύοντας τον τρόπο και τον τόπο συσκευασίας και αποστολής των προϊόντων τους.

Αυτο-εκπλήρωση
Με την προαναφερθείσα μέθοδο αυτοελέγχου, συσκευάζετε και στέλνετε ο ίδιος όλα τα είδη που πωλούνται, τοποθετώντας μια εκτυπώσιμη ετικέτα και συμπληρώνοντας μια απόδειξη που είναι και οι δύο προσβάσιμες μέσω του ταμπλό του πωλητή σας και περιέχουν όλες τις σχετικές πληροφορίες. Ανάλογα με την υπηρεσία αποστολής που έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε, αυτή η διαδικασία είναι πολύ παρόμοια με την αποστολή οποιουδήποτε άλλου πακέτου. Ορισμένοι φορτωτές, συμπεριλαμβανομένων των USPS και της UPS, προσφέρουν ακόμη και τη δυνατότητα να παραλάβουν τα πακέτα σας, αν δεν αισθάνεστε να βγείτε έξω από το ταχυδρομείο ή την τοπική μονάδα.

Εκπλήρωση από τον Αμαζόνιο (FBA)
Αυτό λειτουργεί αποθηκεύοντας τα προϊόντα σας στις εγκαταστάσεις του Amazon έως ότου πωληθούν, οπότε συσκευάζονται και αποστέλλονται στον πελάτη. Η Amazon χειρίζεται ακόμη την εξυπηρέτηση πελατών και επιστρέφει τα εν λόγω προϊόντα μετά το γεγονός ως μέρος του προγράμματος FBA.

Εκτός από τις προφανείς ευκολίες να έχετε κάποιον άλλο πακέτο και να στείλετε τα στοιχεία σας, επιλέγοντας FBA σημαίνει ότι οι καταχωρίσεις σας είναι επιλέξιμες για δωρεάν αποστολή και το Amazon Prime. Η προσφορά αυτών των κινήτρων σημαίνει συχνά μια σημαντική ώθηση στις πωλήσεις, ειδικά όταν πρόκειται για προϊόντα που έχουν αξιοσημείωτο ανταγωνισμό από άλλους πωλητές. Η παροχή αυτών των πρόσθετων υπηρεσιών αυξάνει επίσης την πιθανότητα εμφάνισης του στοιχείου σας στο πολυπόθητο κουτί αγορών, το οποίο εμφανίζεται σε κάθε αντίστοιχη σελίδα κύριου προϊόντος και προέρχεται από την πλειοψηφία των πωλήσεων του Amazon.

Φυσικά, τίποτα αυτό το καλό δεν μπορεί να είναι ελεύθερο. Η Amazon χρεώνει τέλη για κάθε παραγγελία που έχει εκπληρωθεί, καθώς και για χώρο αποθήκης για την αποθήκευση των προϊόντων σας, χρησιμοποιώντας ένα ρυθμό κλιμάκωσης ανάλογα με το πόσο χώρο χρειάζεται.

Πολλοί μεγαλύτεροι πωλητές επιλέγουν επίσης να επωφεληθούν από το πρόγραμμα πολυκαναλικής εκπλήρωσης του Amazon, το οποίο χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες αποθήκευσης, συσκευασίας και αποστολής της εταιρείας για προϊόντα που πωλούνται στη δική τους μεμονωμένη ιστοσελίδα ή μέσω άλλου καναλιού πωλήσεων διαφορετικού από το Amazon.

κατηγορίες προϊόντων

Λόγω της τεράστιας απογραφής της, η αγορά του Αμαζονίου χωρίζεται σε δεκάδες διακεκριμένες κατηγορίες που κυμαίνονται από προϊόντα ομορφιάς έως βιντεοπαιχνίδια. Πολλές από αυτές τις κατηγορίες είναι ανοικτές σε όλους τους πωλητές, ενώ άλλες απαιτούν ειδική έγκριση.

Για να υποβάλετε αίτηση για άδεια πώλησης σε μια περιορισμένη κατηγορία, πρέπει πρώτα να εγγραφείτε στο πρόγραμμα επαγγελματιών πωλητών. Στη συνέχεια, θα πρέπει να υποβάλετε ένα έντυπο αίτησης το οποίο στη συνέχεια εξετάζεται από την Amazon σε βάση ανά πωλητή. Οι αυστηρές οδηγίες ακολουθούνται σε ορισμένες κατηγορίες όπως τα αθλητικά συλλεκτικά είδη και τα κοσμήματα, εξασφαλίζοντας ότι τα πρότυπα της εταιρείας πληρούνται σε κάθε περίπτωση.

Ορισμένα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη είναι εάν διαθέτετε έναν ιστότοπο που εμφανίζει τα προϊόντα σας, τα εκτιμώμενα έσοδα από το διαδίκτυο μαζί με την κατάσταση των αντικειμένων που πωλούν (δηλαδή νέα ή ανακαινισμένα). Συνήθως χρειάζονται περίπου τρεις εργάσιμες ημέρες για να μάθετε αν έχετε εγκριθεί ή όχι για συγκεκριμένη κατηγορία.

Εκτός από τις τυπικές κατηγορίες προϊόντων, η Amazon παρέχει επίσης την δυνατότητα να πωλούν επαγγελματικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της συναρμολόγησης και της συντήρησης των προϊόντων, μέσω της ιστοσελίδας και της εφαρμογής. Δεν απαιτούνται αρχικά έξοδα ή τέλη συνδρομής, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος όταν πληρώνετε μόνο όταν πραγματοποιείτε μια πώληση. Για τις περισσότερες υπηρεσίες, η Amazon θα πάρει το 20% των εσόδων μέχρι $ 1.000 και το 15% οτιδήποτε πάνω από αυτό το ποσό.

Σε αντίθεση με τις προαναφερόμενες περιορισμένες κατηγορίες, η Amazon εξετάζει προσεκτικά όλους τους επαγγελματίες παρόχους υπηρεσιών και ολοκληρώνει λεπτομερείς ελέγχους πριν από την έγκριση. Με ελάχιστο κόστος εκ των προτέρων ή απαιτούμενες δεσμεύσεις χρόνου, η διαφήμιση των υπηρεσιών σας στην ευρεία βάση χρηστών του Amazon είναι συχνά μια κατάσταση win-win για όλους τους εμπλεκόμενους.

Καταχώρηση των στοιχείων σας

Σε υψηλό επίπεδο, υπάρχουν δύο τρόποι για να ορίσετε στοιχεία για το Amazon. Ο πρώτος και ευκολότερος είναι να αναφέρετε τα προϊόντα που βρίσκονται ήδη στο Amazon.com, οπότε πρέπει μόνο να παράσχετε την προϋπόθεση, τον αριθμό των αποθεμάτων και τις επιλογές αποστολής που θα θέλατε να προσφέρετε στους πελάτες σας.

Το δεύτερο είναι να απαριθμήσετε ένα προϊόν που δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη βάση δεδομένων του Amazon, απαιτώντας μια σημαντική ποσότητα λεπτομερειών, συμπεριλαμβανομένης μιας λεπτομερούς περιγραφής μαζί με τους αριθμούς UPC / EAN και SKU.

Οι μεμονωμένοι πωλητές πρέπει να παραθέτουν στοιχεία μία φορά τη φορά, ενώ οι χρήστες του Επαγγελματικού Σχεδίου μπορούν να φορτώσουν πολλά ταυτόχρονα μέσω των εργαλείων μαζικής καταχώρησης του Amazon.

Βγαίνοντας έξω από τον διαγωνισμό

Ανεξάρτητα από το ποια προϊόντα ή υπηρεσίες που πουλάτε, δίδοντας ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και παρέχοντας μια καλή εμπειρία στον πελάτη, μπορεί να πάει πολύς δρόμος όταν πρόκειται να επηρεάσει την κατώτατη γραμμή σας. Ακολουθώντας αυτές τις βασικές οδηγίες, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η βαθμολογία του πωλητή σας στο Amazon παραμένει σε ένα επίπεδο όπου οι δυνητικοί πελάτες θα σας εμπιστευτούν και ότι τα προϊόντα σας έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν ένα σημείο στο προαναφερόμενο κουτί αγορών.

Μάθετε περισσότερα

Ενώ καλύψαμε τα βασικά στοιχεία αυτού του άρθρου, τα εργαλεία του πωλητή του Amazon προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών που μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένο όγκο πωλήσεων και βελτιωμένη ροή εργασίας όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Για να κατανοήσουν αυτά τα εργαλεία καθώς και τα προηγμένα πίνακες αναφοράς που τους συνοδεύουν, η Amazon παρέχει ένα οργανωμένο πρόγραμμα εκπαιδευτικών βίντεο γνωστών συλλογικά ως Πωλητήριο Πανεπιστημίου.

Υπάρχει επίσης ο δικός σας εξατομικευμένος πωλητής προπονητής, ένας εικονικός σύμβουλος που σας βοηθά να βελτιώσετε τις καταχωρίσεις, καθώς και μια πολύ ενεργή κοινότητα πωλητών.