Πώς να εκκαθαρίσετε το Ιστορικό περιήγησης στο Chrome για iPad

Διαγράψτε τα cookies από το Google Chrome και πολλά άλλα

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome σε συσκευές Apple iPad.

Το Google Chrome για iPad αποθηκεύει τα υπόλοιπα της συμπεριφοράς σας περιήγησης στο τοπικό σας tablet, συμπεριλαμβανομένου ιστορικού των ιστότοπων που επισκεφθήκατε καθώς και των κωδικών πρόσβασης που έχετε επιλέξει να αποθηκεύσετε. Η μνήμη cache και τα cookies διατηρούνται επίσης, χρησιμοποιούνται σε μελλοντικές περιόδους σύνδεσης για να βελτιώσετε την εμπειρία περιήγησης. Η διατήρηση αυτών των δυνητικά ευαίσθητων δεδομένων παρέχει μια προφανή ευκολία, ειδικά στον τομέα των αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης. Δυστυχώς, μπορεί επίσης να θέσει σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα και ασφάλεια για τον χρήστη του iPad.

Ρυθμίσεις απορρήτου του Chrome

Σε περίπτωση που ο κάτοχος του iPad δεν επιθυμεί να έχει αποθηκευτεί ένα ή περισσότερα από αυτά τα στοιχεία δεδομένων, το Chrome for iOS παρουσιάζει στους χρήστες τη δυνατότητα να τα διαγράψουν οριστικά μόνο με λίγες βρύσες του δακτύλου. Αυτό το σεμινάριο βήμα προς βήμα περιγράφει λεπτομερώς τους τύπους ιδιωτικών δεδομένων και σας καθοδηγεί στη διαδικασία διαγραφής από το iPad σας.

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης .
  2. Αγγίξτε το κουμπί μενού Chrome (τρεις κάθετα ευθυγραμμισμένες τελείες), που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  3. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις . Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα εμφανιστεί τώρα.
  4. Εντοπίστε την ενότητα Προχωρημένους και πατήστε Προστασία προσωπικών δεδομένων
  5. Στην οθόνη Προστασία δεδομένων, επιλέξτε Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης . Η οθόνη "Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης" πρέπει να είναι πλέον ορατή.

Στην οθόνη Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης, θα δείτε τις ακόλουθες επιλογές:

Διαγράψτε το σύνολο ή μέρος των προσωπικών σας στοιχείων

Το Chrome παρέχει τη δυνατότητα κατάργησης μεμονωμένων στοιχείων δεδομένων στο iPad σας, καθώς ίσως να μην θέλετε να διαγράψετε όλες τις προσωπικές σας πληροφορίες σε μια συρρίκνωση. Για να ορίσετε ένα συγκεκριμένο στοιχείο για διαγραφή, επιλέξτε το έτσι ώστε ένα μπλε σημάδι επιλογής να βρίσκεται δίπλα στο όνομά του. Πατώντας μια δεύτερη συνιστώσα ιδιωτικών δεδομένων θα αφαιρεθεί το σημάδι επιλογής .

Για να ξεκινήσετε τη διαγραφή, επιλέξτε Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης . Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται ένα σύνολο κουμπιών, που απαιτούν να επιλέξετε την εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης για δεύτερη φορά για να ξεκινήσει η διαδικασία.