Πώς να εισάγετε σε Firefox σελιδοδείκτες και άλλα δεδομένα περιήγησης

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες επιφάνειας εργασίας / φορητού υπολογιστή που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Firefox.

Ο Firefox του Mozilla προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, μαζί με χιλιάδες επεκτάσεις, καθιστώντας το ένα από τα πιο δημοφιλή διαθέσιμα προγράμματα περιήγησης. Εάν είστε νέος μετατροπέας στον Firefox ή απλά σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε ως δευτερεύουσα επιλογή, ίσως θελήσετε να εισαγάγετε τους αγαπημένους σας ιστότοπους από το τρέχον πρόγραμμα περιήγησης.

Η μεταφορά των Σελιδοδεικτών ή των Αγαπημένων σας στο Firefox είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία και μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό το σεμινάριο σας καθοδηγεί στη διαδικασία.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox. Κάντε κλικ στο κουμπί Σελιδοδείκτες , που βρίσκεται στα δεξιά της γραμμής αναζήτησης . Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Εμφάνιση όλων των σελιδοδεικτών .

Σημειώστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου αντί για κλικ στο παραπάνω στοιχείο μενού.

Θα εμφανιστεί τώρα η ενότητα Όλες οι σελιδοδείκτες της διεπαφής Βιβλιοθήκη του Firefox. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (που απεικονίζεται με ένα εικονίδιο αστέρι στο Mac OS X), που βρίσκεται στο κύριο μενού. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού, το οποίο θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες επιλογές.

Ο Οδηγός εισαγωγής του Firefox θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται, επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Η πρώτη οθόνη του οδηγού σάς επιτρέπει να επιλέξετε το πρόγραμμα περιήγησης από το οποίο θέλετε να εισάγετε δεδομένα. Οι επιλογές που εμφανίζονται εδώ θα διαφέρουν ανάλογα με το ποια προγράμματα περιήγησης έχουν εγκατασταθεί στο σύστημά σας, καθώς και τα οποία υποστηρίζονται από τη λειτουργία εισαγωγής του Firefox.

Επιλέξτε το πρόγραμμα περιήγησης που περιέχει τα δεδομένα προέλευσης που θέλετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο ( Συνέχεια σε Mac OS X). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία εισαγωγής πολλές φορές για διαφορετικούς φυλλομετρητές πηγής, αν είναι απαραίτητο.

Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί η οθόνη " Στοιχεία προς εισαγωγή" , η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε ποια στοιχεία δεδομένων περιήγησης θέλετε να μεταφέρετε στον Firefox. Τα στοιχεία που εμφανίζονται σε αυτήν την οθόνη θα διαφέρουν ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης πηγής και τα διαθέσιμα δεδομένα. Αν ένα στοιχείο συνοδεύεται από ένα σημάδι ελέγχου, θα εισαχθεί. Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ένα σημάδι ελέγχου, απλά κάντε κλικ σε αυτό μία φορά.

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο ( Συνέχεια σε Mac OS X). Η διαδικασία εισαγωγής θα ξεκινήσει τώρα. Όσο περισσότερα δεδομένα πρέπει να μεταφέρετε, τόσο περισσότερο θα χρειαστείτε. Μόλις ολοκληρωθεί, θα δείτε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης που θα περιέχει τα στοιχεία δεδομένων που εισήχθησαν με επιτυχία. Κάντε κλικ στο πλήκτρο Finish ( Τέλος στο Mac OS X) για να επιστρέψετε στη διεπαφή της Βιβλιοθήκης του Firefox.

Ο Firefox θα πρέπει πλέον να περιέχει ένα νέο φάκελο Σελιδοδείκτες, που θα περιέχει τους μεταφερθέντες ιστότοπους, καθώς και όλα τα άλλα δεδομένα που επιλέξατε να εισαγάγετε.