Τι είναι το Ιστορικό περιήγησης;

Ιστορικό περιήγησης: Τι είναι και πώς μπορεί να διαχειριστεί ή να διαγραφεί

Το ιστορικό περιήγησης αποτελείται από μια καταγραφή ιστοσελίδων που έχετε επισκεφθεί σε προηγούμενες περιόδους περιήγησης και συνήθως περιλαμβάνει το όνομα της ιστοσελίδας / ιστότοπου καθώς και την αντίστοιχη διεύθυνση URL.

Αυτό το ημερολόγιο αποθηκεύεται από το πρόγραμμα περιήγησης στον τοπικό σκληρό δίσκο της συσκευής σας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς, οι οποίοι περιλαμβάνουν την παροχή προτάσεων "on the-the-fly" καθώς πληκτρολογείτε μια διεύθυνση URL ή ένα όνομα ιστότοπου στη γραμμή διευθύνσεων.

Εκτός από το ιστορικό περιήγησης, αποθηκεύονται και άλλα στοιχεία ιδιωτικών δεδομένων κατά τη διάρκεια μιας περιόδου περιήγησης. Η μνήμη cache, τα cookies, οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης κ.λπ. αναφέρονται μερικές φορές στην ομπρέλα ιστορικού περιήγησης. Αυτό είναι κάπως παραπλανητικό και μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, καθώς κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία δεδομένων περιήγησης έχει το δικό του σκοπό και μορφή.

Πώς μπορώ να διαχειριστώ το ιστορικό περιήγησης;

Κάθε πρόγραμμα περιήγησης στο Web έχει τη δική του μοναδική διεπαφή που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε και / ή να διαγράφετε το ιστορικό περιήγησης από το σκληρό σας δίσκο. Τα παρακάτω μαθήματα δείχνουν πώς γίνεται αυτό σε ορισμένα από τα δημοφιλέστερα προγράμματα περιήγησης.

Πώς μπορώ να σταματήσω να αποθηκεύω το ιστορικό περιήγησης;

Εκτός από τη δυνατότητα διαγραφής του ιστορικού περιήγησής σας, τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης παρέχουν επίσης μια ιδιωτική λειτουργία περιήγησης η οποία - όταν είναι ενεργή - διασφαλίζει ότι αυτό το ιστορικό διαγράφεται αυτόματα στο τέλος της τρέχουσας περιόδου περιήγησης. Τα παρακάτω σεμινάρια περιγράφουν αυτές τις ειδικές λειτουργίες σε διάφορα μεγάλα προγράμματα περιήγησης.