Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης στο Opera για επιφάνεια εργασίας

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Web Opera σε λειτουργικά συστήματα Mac OS X και Windows.

Σε μια προσπάθεια να βελτιώσετε τις μελλοντικές περιόδους περιήγησής σας, η Opera αποθηκεύει σημαντικό όγκο δεδομένων στη συσκευή σας καθώς περιηγείστε στο διαδίκτυο. Από τα αρχεία ιστοτόπων που επισκεφθήκατε, σε αντίγραφα τοπικών ιστοσελίδων που αποσκοπούν στην επιτάχυνση των ωρών φόρτωσης στις επόμενες επισκέψεις, αυτά τα αρχεία προσφέρουν πληθώρα ικανοτήτων. Δυστυχώς, μπορούν επίσης να εισαγάγουν κάποιες μάλλον σημαντικές ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, εάν το λάθος μέρος τους ζητήσει. Αυτός ο πιθανός κίνδυνος κυριαρχεί ιδιαίτερα κατά την περιήγηση σε υπολογιστή ή φορητή συσκευή που μοιράζεται με άλλους.

Το Opera παρέχει μια λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης για τέτοιες περιπτώσεις, διασφαλίζοντας ότι δεν θα μείνει κανένα ιδιωτικό αρχείο στο τέλος μιας περιόδου περιήγησης. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας Προσωπικής περιήγησης μπορεί να γίνει με μερικά απλά βήματα και αυτό το σεμινάριο σας καθοδηγεί στη διαδικασία στις πλατφόρμες Windows και Mac. Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Opera.

Χρήστες Windows

Κάντε κλικ στο κουμπί μενού Opera, που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Νέο ιδιωτικό παράθυρο , που περιγράφεται στο παραπάνω παράδειγμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου αντί για κλικ σε αυτήν την επιλογή μενού: CTRL + SHIFT + N.

Χρήστες Mac OS X

Κάντε κλικ στο Αρχείο στο μενού Opera, το οποίο βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Νέο ιδιωτικό παράθυρο . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου αντί για κλικ σε αυτήν την επιλογή μενού: COMMAND + SHIFT + N.

Η λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης έχει πλέον ενεργοποιηθεί σε ένα νέο παράθυρο που απεικονίζεται από το εικονίδιο του ξενοδοχείου "Μην ενοχλείτε" που βρίσκεται στα αριστερά του ονόματος της τρέχουσας καρτέλας. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στο Web σε λειτουργία Ιδιωτικής περιήγησης, τα ακόλουθα στοιχεία δεδομένων διαγράφονται αυτόματα από τη μονάδα σκληρού δίσκου μόλις κλείσει το ενεργό παράθυρο. Λάβετε υπόψη ότι οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης και τα αρχεία που έχετε λάβει δεν θα διαγραφούν.