Πώς να πάρει τις προδιαγραφές του υπολογιστή σας

Ο υπολογιστής σας είναι 32-bit ή 64-bit; Είστε στην τελευταία έκδοση των Windows;

Εάν είστε φυσιολογικοί - με άλλα λόγια, όχι σαν εμένα - πιθανώς θέλετε να κάνετε πράγματα όπως να φτάσετε στον Ιστό και να μάθετε πώς να ρυθμίσετε το Spotify όταν αποκτήσετε έναν νέο υπολογιστή. Λοιπόν, μου αρέσει να κάνω αυτά τα πράγματα επίσης, αλλά όχι αμέσως.

Όντας ένας σκληρός geek, θα ήθελα να δω τι είδους υπολογιστής έχω - τι είδους επεξεργαστή, πόση μνήμη RAM, ποια έκδοση του λειτουργικού συστήματος (OS) που έχω - πρώτα. Με άλλα λόγια, τις προδιαγραφές του υπολογιστή μου. Φυσικά, μου αρέσουν και τα άλλα πράγματα, αλλά μου αρέσει να βλέπω πρώτα τα γελοία πράγματα.

Αυτό έρχεται επίσης χρήσιμο όταν βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου ένα πρόγραμμα απαιτεί για παράδειγμα να έχετε μια έκδοση 64-bit των Windows. Πώς ξέρετε αν είναι ή όχι; Ή τι είναι το όνομα του υπολογιστή σας;

Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να λάβετε αυτές τις πληροφορίες στα Windows 7 και παλαιότερες εκδόσεις. Στα Windows 8 / 8.1, ωστόσο, είναι μόνο μερικά κλικ (ή αγγίζει) μακριά. Πρώτον, πρέπει να είστε σε κατάσταση λειτουργίας των Windows. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με διαφορετικούς τρόπους. Εδώ είναι δύο από τις πιο εύκολες:

Όταν βρίσκεστε στη διεπαφή χρηστών Modern / Metro (UI), εντοπίστε το εικονίδιο που λέει "Desktop". Στο παράδειγμα εδώ, είναι το ένα με το σπορ αυτοκίνητο (αυτό που δεν θα έχω ποτέ, φυσικά - αυτό είναι περίπου όσο θα φτάσω σε αυτό). Κάνοντας κλικ σε αυτό εμφανίζεται η παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας.

Ο άλλος τρόπος όταν βρίσκεστε στο UI του Modern / Metro είναι να κάνετε κλικ ή να αγγίξετε το εικονίδιο κάτω βέλους στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης, όπως μπορείτε να δείτε στην οθόνη.

Κάνοντας ένα από αυτά σας μεταφέρει στην παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας, η οποία είναι παρόμοια με το Windows 7 UI. Στο κάτω μέρος της οθόνης, θα πρέπει να δείτε τη γραμμή εργασιών - τη λεπτή μπάρα με το λογότυπο των Windows στο κάτω αριστερό μέρος και τα εικονίδια που αντιπροσωπεύουν οποιαδήποτε προγράμματα έχετε ανοίξει ή έχετε "κολλήσει " στη γραμμή εργασιών. Σε αυτήν την ομάδα πρέπει να υπάρχει ένα εικονίδιο φακέλου, το οποίο περιέχει διάφορα αρχεία. Κάντε διπλό κλικ ή πατήστε το φάκελο.

Μόλις το κάνετε αυτό, θα δείτε ένα σωρό πράγματα στα αριστερά, με φακέλους και άλλα πράγματα που ίσως δεν αναγνωρίζετε. Αυτό που θέλετε σε αυτή τη λίστα είναι το εικονίδιο "Αυτό το PC", το οποίο διαθέτει μια μικρή οθόνη δίπλα του. Κάντε κλικ με ένα κλικ αριστερά ή αγγίξτε το για να το ανοίξετε.

Στη συνέχεια, θα δείτε στην πάνω αριστερή πλευρά μια εικόνα που είναι ένα κομμάτι χαρτιού με ένα σημάδι ελέγχου πάνω του, που λέει "Ιδιότητες" από κάτω. Κάντε αριστερό κλικ στο εικονίδιο, για να εμφανίσετε τις ιδιότητες. Ένας άλλος τρόπος για να καλέσετε τις ιδιότητες είναι να κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο "Αυτό το PC". που θα φέρει ένα μενού αντικειμένων. "Ιδιότητες" θα πρέπει να είναι το στοιχείο στο κάτω μέρος αυτής της λίστας. Κάντε αριστερό κλικ στο όνομα για να εμφανιστεί η λίστα ιδιοτήτων.

Μόλις εμφανιστεί αυτό το παράθυρο, μπορείτε να ελέγξετε τις προδιαγραφές του υπολογιστή σας. Η πρώτη κατηγορία, στην κορυφή, είναι η έκδοση "Windows". Στην περίπτωσή μου, είναι τα Windows 8.1. Είναι σημαντικό να σημειώσετε εδώ το ".1". αυτό σημαίνει ότι είμαι στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Εάν η δική σας λέει "Windows 8", τότε είστε σε μια παλαιότερη έκδοση, και θα πρέπει να ενημερώσετε τα Windows 8.1, δεδομένου ότι περιλαμβάνει πολλές χρήσιμες και σημαντικές ενημερώσεις.

Η δεύτερη κατηγορία είναι "Σύστημα". Ο επεξεργαστής μου είναι "Intel Core i-7". Υπάρχει μια δέσμη άλλων αριθμών εκεί που σχετίζονται με την ταχύτητα του επεξεργαστή, αλλά το κύριο πράγμα που πρέπει να απομακρύνετε από αυτό είναι ότι είναι 1) ένας επεξεργαστής Intel, και όχι ένα AMD. Οι επεξεργαστές AMD τοποθετούνται σε ορισμένα συστήματα αντί για επεξεργαστές Intel, αν και είναι ασυνήθιστο. Ως επί το πλείστον, η κατοχή ενός επεξεργαστή AMD δεν θα πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα πολλές διαφορές από την Intel proc. 2) Είναι ένα i-7. Αυτός είναι σήμερα ο πιο προηγμένος, ταχύτερος επεξεργαστής που πωλείται σε φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές. Υπάρχουν άλλοι τύποι επεξεργαστών Intel, που ονομάζονται i-3, i-5, M και άλλοι. Αυτές οι πληροφορίες είναι σημαντικές, αν θέλετε να μάθετε αν ο υπολογιστής σας μπορεί να χειριστεί συγκεκριμένα προγράμματα. Κάποιοι θα χρειαστούν επεξεργαστή υψηλότερου επιπέδου όπως ο i-5 ή i-7. άλλοι δεν χρειάζονται αυτή τη μεγάλη ιπποδύναμη.

Η επόμενη καταχώρηση είναι "Εγκατεστημένη μνήμη ( RAM ):" Η μνήμη RAM σημαίνει "μνήμη τυχαίας προσπέλασης" και είναι σημαντική για την ταχύτητα του υπολογιστή - κάτι περισσότερο είναι καλύτερο. Ένας τυπικός υπολογιστής αυτές τις μέρες έρχεται με 4GB ή 8GB. Όπως και με τον επεξεργαστή, ορισμένα προγράμματα ενδέχεται να απαιτούν ελάχιστη μνήμη RAM.

Το επόμενο είναι "Τύπος συστήματος:" Έχω μια έκδοση 64-bit των Windows 8.1 και τα περισσότερα συστήματα που κατασκευάζονται σήμερα είναι 64-bit. Ο παλαιότερος τύπος είναι 32-bit και είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιο είδος έχετε, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει σίγουρα ποια προγράμματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Η τελευταία κατηγορία είναι "Pen and Touch:" Στην περίπτωσή μου, έχω πλήρη υποστήριξη αφής, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση ενός στυλό με αυτό. Ένας τυπικός φορητός υπολογιστής Windows 8.1 θα είναι ενεργοποιημένος με επαφή, ενώ ένα περιβάλλον εργασίας συνήθως δεν θα είναι.

Οι κατηγορίες που ακολουθούν δεν είναι σχετικές με αυτό το άρθρο. ασχολούνται πρωτίστως με τη λειτουργικότητα δικτύωσης.

Πάρτε λίγο χρόνο και να γνωρίσετε τις προδιαγραφές του υπολογιστή σας. θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε αυτές τις πληροφορίες κατά την εξέταση των προγραμμάτων που θέλετε να αγοράσετε, με την αντιμετώπιση προβλημάτων όταν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα και με άλλους τρόπους.