Πάρα πολύ μεγάλο για να αποτύχει: Το iPhone 6 Plus επανεξέτασε

Ενημέρωση: Η Apple σταμάτησε να πωλεί το iPhone 6 Plus. Δείτε τα τελευταία μοντέλα, το iPhone 8 και το iPhone X.

Το καλό

Το κακό

Η τιμή
US $ 299 - 16 GB
$ 399 - 64 GB
$ 499 - 128 GB
(όλες οι τιμές απαιτούν μια διετής σύμβαση τηλεφωνικής εταιρείας)

Συγκρίνετε Τιμές στο iPhone 6 & 6 Plus

Υπάρχουν μόνο δύο σημαντικοί τρόποι με τους οποίους το iPhone 6 Plus διαφέρει ουσιαστικά από το αδερφό του, το iPhone 6 : το μέγεθος και την κάμερα. Και μόνο μία από αυτές τις διαφορές-μέγεθος-είναι πιθανό να έχει σημασία για τις αποφάσεις αγοράς των περισσότερων ανθρώπων. Έτσι, η ερώτηση στο κάτω μέρος σχετικά με το iPhone 6 Plus είναι: Είναι πάρα πολύ μεγάλο ή μήπως το πρώτο "phablet" της Apple (συσκευή που είναι μέρος τηλεφώνου και tablet) αποτελεί το σωστό συνδυασμό μεγέθους και λειτουργικότητας;

Πόσο μεγάλο είναι πολύ μεγάλο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ξέρουν σχεδόν αμέσως εάν το 6 Plus είναι υπερβολικά μεγάλο για αυτούς ή όχι. Δεν υπάρχει καμία σύγχυση σχετικά με το πόσο μεγαλύτερο είναι από το iPhone 6 (ή το 5S και το 5C, για αυτό το θέμα). Η οθόνη 6 "Plus 5,5 ιντσών είναι πλήρως τρία τέταρτα της ίντσας μεγαλύτερη από την οθόνη 4,7 ιντσών στο 6, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μια συσκευή ύψους 6,22 ιντσών ύψους 3,06 ίντσες, σε σύγκριση με τις διαστάσεις 5,44 x 2,64 των 6. Υπάρχει και διαφορά βάρους: 6,07 ουγκιές σε σύγκριση με 4,55 ουγκιές.

Μερικοί άνθρωποι θα ξέρουν χωρίς καν να δουν τα δύο τηλέφωνα αυτοπροσώπως που προτιμούν το 6 Plus. Αλλά για όποιον δεν είναι σίγουρος ποια συσκευή είναι καλύτερη για αυτούς, η συμβουλή μου είναι απλή: πηγαίνετε σε ένα κατάστημα και δοκιμάστε και τα δύο. Πρέπει να γνωρίζετε αρκετά γρήγορα τι είναι σωστό για εσάς.

Για μένα, το iPhone 6 ήταν το σωστό τηλέφωνο. Το 6 Plus είναι ωραίο, αλλά είναι πολύ μεγάλο για τα μεσαίου μεγέθους χέρια μου. Αισθάνεται άβολο για μένα να το χρησιμοποιήσω με το ένα χέρι και πάρα πολύ μεγάλο όταν πιέζω στο κεφάλι μου για τηλεφωνήματα ή αποθηκεύονται σε τσέπες παντελονιού μου. Επίσης, δεν μπορώ να φτάσω αρκετά μακριά στην οθόνη για πρόσβαση σε πράγματα που βρίσκονται μακριά από την κάτω δεξιά γωνία της συσκευής.

Αξιοποιώντας το μέγεθος

Η Apple έχει προγραμματίσει για αυτή την δυσκολία-επεκτατική πιθανότητα με τρία χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη χρήση του 6 Plus ευκολότερη για όσους από εμάς με χειρότερα χέρια. Δύο χαρακτηριστικά -Reachability και Zoom Display-είναι διαθέσιμα τόσο στο 6 όσο και στο 6 Plus.

Η ευκολία προσέγγισης ενεργοποιείται με ένα ελαφρύ διπλό πάτημα στο κουμπί Home , με αποτέλεσμα το πάνω μέρος της οθόνης να ολισθαίνει προς τα κάτω στο κέντρο της συσκευής, καθιστώντας πιο εύκολο να αγγίξετε τα εικονίδια στην πιο αριστερή γωνία. Είναι απλό στη χρήση και κομψά υλοποιημένο, αλλά είναι επίσης εύκολο να το ξεχάσετε. Στο iPhone μου 6, πιο συχνά ενεργοποιώ το Reachability από λάθος.

Το Zoom προβολής είναι μια συμπαθητική αφή που σας επιτρέπει να επιλέξετε αν η οθόνη σας εμφανίζει τα περιεχόμενά της στο προεπιλεγμένο μέγεθος 100% ή εάν μεγεθύνει, καθιστώντας τα εικονίδια και το κείμενο μεγαλύτερα. Το Zoom εμφάνισης έχει ρυθμιστεί κατά την πρώτη ρύθμιση του τηλεφώνου , αλλά μπορεί να αλλάξει και αργότερα. Οι χρήστες που αναζητούν τις μεγαλύτερες οθόνες της σειράς iPhone 6 λόγω προβλημάτων όρασης θα εκτιμήσουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Το τελευταίο χαρακτηριστικό προσθέτει μια λειτουργία οριζόντιου προσανατολισμού στο iPhone 6 Plus τόσο για την αρχική οθόνη όσο και για ορισμένες ενσωματωμένες εφαρμογές που μπορούν να αποκαλύψουν πρόσθετες λειτουργίες των εφαρμογών. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει τόσο πολλές δυνατότητες που ελπίζω ότι θα έρθει στο 6 σύντομα.

Η κάμερα: Το όφελος του υλικού

Η άλλη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο τηλεφώνων στη σειρά 6 είναι η κάμερα, αλλά είναι πολύ πιο λεπτή διαφορά από τα μεγέθη της οθόνης. Το iPhone 6 Plus περιλαμβάνει οπτική σταθεροποίηση εικόνας στην κάμερά του, μια τεχνολογία βασισμένη στο υλικό που βελτιώνει την ποιότητα των φωτογραφιών. Το iPhone 6, από την άλλη πλευρά, παρέχει σταθεροποίηση εικόνας μέσω λογισμικού, μια κατώτερη προσέγγιση.

Αυτή η διαφορά είναι πιθανό να σας ενδιαφέρει αν είστε φωτογράφος. Για τον μέσο χρήστη, η κάμερα στο 6 είναι πιθανότατα περισσότερο από αρκετό (στην πραγματικότητα, είναι μια πραγματικά τέλεια κάμερα, εννοώ μόνο σε σύγκριση με το 6 Plus). Αλλά αν έχετε τις καλύτερες δυνατές φωτογραφίες, ειδικά σε περιπτώσεις βαρύτητας κίνησης, σας απασχολούν, το 6 Plus είναι ένα καλύτερο στοίχημα.

Η κατώτατη γραμμή

Το iPhone 6 Plus είναι ένα φανταστικό smartphone, αλλά δεν είναι για όλους. Για μερικούς ανθρώπους, θα είναι πολύ μεγάλο, πολύ δύσκολο να χωρέσει σε τσέπες, είναι πολύ δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε. Για άλλους, θα είναι ακριβώς το iPhone που περίμεναν. Εάν είστε ένας από τους ανθρώπους που ήθελαν ένα πραγματικά μεγάλο iPhone, σας παραχωρήθηκε η ευχή.

Συγκρίνετε Τιμές στο iPhone 6 & 6 Plus