Πώς να αναπτύξετε μια εφαρμογή στο Web χρησιμοποιώντας το Google App Engine

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή εφαρμογών της Google για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής ιστού ; Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε σε 8 εύκολα βήματα.

01 από 08

Ενεργοποιήστε τον Λογαριασμό σας Google για τη Μηχανή App

Εικόνα © Google

Το App Engine πρέπει να ενεργοποιηθεί ειδικά και να συσχετιστεί με τον υπάρχοντα λογαριασμό σας στο Google. Πηγαίνετε σε αυτόν τον σύνδεσμο λήψης μηχανής εφαρμογής για να το κάνετε αυτό. Κάντε κλικ στο κουμπί εγγραφής στην κάτω δεξιά γωνία. Η εγγραφή μπορεί να απαιτήσει επιπλέον βήματα επιβεβαίωσης για να μπορέσει ο Λογαριασμός σας Google να συμμετάσχει στο πρόγραμμα προγραμματιστών Google.

02 από 08

Δημιουργήστε χώρο εφαρμογής μέσω της Κονσόλας διαχειριστή

Εικόνα © Google

Αφού συνδεθείτε στο App Engine, μεταβείτε στην κονσόλα διαχείρισης στην αριστερή πλαϊνή γραμμή. Κάντε κλικ στο κουμπί "Δημιουργία εφαρμογής" στο κάτω μέρος της κονσόλας. Δώστε στην εφαρμογή σας ένα μοναδικό όνομα, καθώς αυτή είναι η τοποθεσία στην οποία η Google θα αντιστοιχίσει την εφαρμογή σας στον τομέα appspot .

03 του 08

Επιλέξτε τη γλώσσα σας και κάντε λήψη των κατάλληλων εργαλείων για προγραμματιστές

Εικόνα © Google

Αυτά βρίσκονται στη διεύθυνση https://developers.google.com/appengine/downloads. Η εφαρμογή App Engine υποστηρίζει 3 γλώσσες: Java, Python και Go. Βεβαιωθείτε ότι η μηχανή ανάπτυξης έχει ρυθμιστεί για τη γλώσσα σας πριν εγκαταστήσετε την εφαρμογή App Engine. Το υπόλοιπο αυτού του εγχειριδίου θα χρησιμοποιήσει την έκδοση Python, αλλά τα περισσότερα από τα ονόματα αρχείων είναι περίπου ισοδύναμα.

04 του 08

Δημιουργήστε μια νέα εφαρμογή τοπικά χρησιμοποιώντας τα εργαλεία Dev

Εικόνα © Google

Αφού ανοίξετε το πρόγραμμα εκκίνησης του App Engine μόλις κατεβάσατε, επιλέξτε "Αρχείο"> "Νέα εφαρμογή". Βεβαιωθείτε ότι ονομάσατε την εφαρμογή με το ίδιο όνομα που αντιστοιχίσατε στο βήμα 2. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η εφαρμογή θα αναπτυχθεί στην κατάλληλη θέση. Το πρόγραμμα εκκίνησης Google App Engine θα δημιουργήσει έναν κατάλογο σκελετών και μια δομή αρχείου για την εφαρμογή σας και θα την συμπληρώσετε με κάποιες απλές προεπιλεγμένες τιμές.

05 του 08

Βεβαιωθείτε ότι το αρχείο app.yaml έχει ρυθμιστεί σωστά

Εικόνα © Google

Το αρχείο app.yaml περιέχει τις παγκόσμιες ιδιότητες για την εφαρμογή Ιστού σας, συμπεριλαμβανομένης της δρομολόγησης χειριστή. Ελέγξτε την ιδιότητα "Εφαρμογή:" στο επάνω μέρος του αρχείου και βεβαιωθείτε ότι η τιμή αντιστοιχεί στο όνομα της εφαρμογής που αντιστοιχίσατε στο βήμα 2. Εάν δεν συμβαίνει, μπορείτε να το αλλάξετε σε app.yaml .

06 του 08

Προσθέστε λογική χειριστή αιτήσεων στο αρχείο main.py

Εικόνα © Google

Το αρχείο main.py (ή ισοδύναμο κύριο αρχείο για άλλες γλώσσες) περιέχει όλη τη λογική εφαρμογής. Από προεπιλογή, το αρχείο θα επιστρέψει "Hello world!" αλλά εάν θέλετε να προσθέσετε κάποια συγκεκριμένη απόδοση, κοιτάξτε κάτω από τη λειτουργία get (self) handler. Η κλήση self.response.out.write χειρίζεται τις απαντήσεις σε όλα τα εισερχόμενα αιτήματα και μπορείτε να βάλετε html απευθείας σε εκείνη την επιστρεφόμενη τιμή αντί του "Hello world!" αν θέλετε.

07 του 08

Ελέγξτε ότι η εφαρμογή σας εφαρμόζει τοπικά

Στιγμιότυπο από τον Robin Sandhu

Στο πρόγραμμα εκκίνησης Google App Engine, επισημάνετε την εφαρμογή σας και στη συνέχεια επιλέξτε "Control"> "Run" ή κάντε κλικ στο κουμπί "Run" στην κεντρική κονσόλα. Μόλις η κατάσταση της εφαρμογής γίνει πράσινη για να δείξει ότι εκτελείται, κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση. Θα πρέπει να εμφανιστεί ένα παράθυρο προγράμματος περιήγησης με την απάντηση από την εφαρμογή Ιστού σας. Βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.

08 από 08

Αναπτύξτε την εφαρμογή σας Web στο Cloud

Εικόνα © Google

Μόλις είστε ικανοποιημένοι ότι όλα λειτουργούν σωστά, κάντε κλικ στο κουμπί ανάπτυξης. Θα πρέπει να παράσχετε τα στοιχεία λογαριασμού του λογαριασμού σας Google App Engine. Τα αρχεία καταγραφής θα εμφανίζουν την κατάσταση της ανάπτυξης, θα πρέπει να δείτε μια κατάσταση επιτυχίας που ακολουθείται από τον εκκινητή pinging την εφαρμογή ιστού πολλές φορές για επαλήθευση. Εάν όλα ήταν επιτυχημένα, θα πρέπει να μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση URL appspot που ορίσατε νωρίτερα και να δείτε την αναπτυχθείσα εφαρμογή ιστού σε δράση. Συγχαρητήρια, μόλις αναπτύξατε μια εφαρμογή στο διαδίκτυο!