Κινητή Φωτογραφία: Εκμάθηση ελαφρών μονοπατιών

Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό στην κινητή φωτογραφία από το να γυρίσεις φωτεινά μονοπάτια. Η ιδέα είναι απλή: σταθεροποιήστε το iPhone σας και φωτογραφίστε αυτοκίνητα καθώς οδηγούν. Στη φωτογραφία αυτή περιγράφεται και η εκτεταμένη έκθεση. Είναι ίσως καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα Joby Gorillapod για να σταθεροποιήσετε τη συσκευή σας και εάν έχετε μια αποδέσμευση καλωδίου για το έξυπνο τηλέφωνο σας τότε χρησιμοποιήστε και αυτό. Όσο πιο σταθερή είναι η συσκευή σας, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα της απεικόνισης. Θυμηθείτε ότι στην κινητή φωτογραφία (σε όλη την φωτογραφία πραγματικά) κούνημα της μηχανής ή χειραψία μπορεί να είναι ένα πολύ ενοχλητικό εμπόδιο.

Στο παλαιότερο άρθρο μου σχετικά με την κίνηση και την περιστροφή, μάθαμε να δημιουργούμε μια αίσθηση κίνησης εστιάζοντας σε ένα θέμα ενώ εστιάσαμε και ακολουθώντας το. Αυτή τη φορά ας σπρώξουμε τους "περιορισμούς" της κινητής συσκευής σας και να δημιουργήσουμε εικόνες με κάποια ελαφρά μονοπάτια.

Στο πιο γενικό επίπεδο, η φωτογράφηση διαδρομών φωτός περιλαμβάνει την εύρεση ενός σημείου όπου θα δείτε τα φωτεινά μονοπάτια που δημιουργούνται από τα αυτοκίνητα, την εξασφάλιση του κινητού σας τηλεφώνου, τη ρύθμιση μιας μακράς έκθεσης στο κινητό σας τηλέφωνο και τη λήψη φωτογραφιών σε μια εποχή όπου τα αυτοκίνητα θα πάνε δημιουργήστε το ίχνος του φωτός. Φυσικά είναι λίγο πιο περίπλοκο από αυτό - αλλά γενικά πίσω από αυτό είναι μεγαλύτερες εκθέσεις που θα επιτρέψουν στο αυτοκίνητο / α που δημιουργούν τα μονοπάτια να κινούνται μέσα από την εικόνα σας. Για μένα, μετά τη δημιουργία μερικών εικόνων δοκιμών και σφαλμάτων, ήμουν περισσότερο από εκστατικός για να δω τι μπορούσα να κάνω. Είμαι βέβαιος ότι θα διαπιστώσετε ότι μόλις χτυπήσετε την "γλυκιά" εικόνα σημείων σας, θα νιώσετε το ίδιο!

Επομένως, σας προτείνω να πάρετε το "Slow Shutter Cam" από το App Store ή μια παρόμοια εφαρμογή στο Google ή στα Windows. Το Slow Shutter Cam προσφέρει μερικά πραγματικά δροσερά χαρακτηριστικά και πρόκειται να παίξουμε μαζί του για να αποκτήσουμε αυτά τα τρομερά μονοπάτια.

  1. Το Slow Shutter Cam παίρνει μια σειρά από φωτογραφίες και τα ράβει μαζί σε μια ενιαία εικόνα. Αυτή η ενιαία εικόνα είναι αυτό που θα δείξει ότι συνεχώς ίχνη φωτός. Είναι πολύ σημαντικό να σταθεροποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο έτσι ώστε αυτές οι εικόνες να μην δημιουργούν ανωμαλίες. Και πάλι Joby ή ένα τρίποδο παρόμοιο με αυτό θα βοηθήσει σε αυτή τη σταθεροποίηση.
  2. Γυρίστε το φλας της φωτογραφικής μηχανής του κινητού σας!
  3. Επιλέξτε την καθυστέρηση στις ρυθμίσεις του Slow Shutter Cam. Η καθυστέρηση είναι ο χρόνος ανάμεσα στο πόσο συχνά το κλείστρο σας θα πυροδοτήσει πραγματικά τη σειρά φωτογραφιών. Με την καθυστέρηση, μειώνετε τον κίνδυνο να χτυπήσετε το iPhone σας και να εισαγάγετε επιπλέον κίνηση στις εικόνες σας. Πραγματικά πρέπει να παίζετε με αυτό όταν έχετε χρόνο.
  4. Ρυθμίστε τη λειτουργία Camlow Shutter Cam σε λειτουργία "Light Trail". Υπάρχουν και άλλοι τρόποι λειτουργίας, αλλά αν πρόκειται για πρώτη φορά που κάνετε αυτό το είδος λήψης με το κινητό σας τηλέφωνο, χρησιμοποιήστε αυτές τις λειτουργίες. Μόλις φτάσετε άνετα, έχετε να κάνετε τα πράγματα πιο χειροκίνητα.
  5. Ρυθμίστε την ταχύτητα κλείστρου σας. Ο έλεγχος της ταχύτητας κλείστρου καθορίζει τη διάρκεια της λήψης σας. Για παράδειγμα, αν το ορίσετε σε 1, θα τραβήξετε 1 δευτερόλεπτο διαδρομών φωτός. Εάν το ορίσετε στο 2, θα τραβήξετε 2 δευτερόλεπτα φωτεινών διαδρομών και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής. Για αυτό το σεμινάριο, το έβαλα σε 15 δευτερόλεπτα ταχύτητας κλείστρου για να καταγράψω μακρύτερα μονοπάτια φωτός.
  1. Ρυθμίστε την ευαισθησία σας. Η ρύθμιση ευαισθησίας λειτουργεί μόνο στη λειτουργία Light Trail. Ελέγχει πόσο γρήγορα το κινητό σας τηλέφωνο θα τραβήξει φως. 1 δευτερόλεπτο είναι το πιο ευαίσθητο και 1/64 είναι το λιγότερο ευαίσθητο. Βάλτε στη μέση και πυροβολείτε σε 1/8 sec.
  2. Ώρα να πάρεις αυτά τα φώτα! Ο συγχρονισμός είναι το παν. Μόλις είστε έτοιμοι να τραβήξετε τη φωτογραφία, θα θέλετε να ενεργοποιήσετε το αργό κλείσιμο ώστε να είναι έτοιμο όταν τα αυτοκίνητα περνούν. Μόλις αρχίσουν να έρχονται τα αυτοκίνητα, χτυπήστε το κουμπί κλείστρου.