Πώς να πληρώσετε με το τηλέφωνο ή το tablet σας

Αδειάστε το πορτοφόλι σας και χρησιμοποιήστε το κινητό checkout

Είστε έτοιμοι να αφήσετε το πορτοφόλι σας στο σπίτι και να χρησιμοποιήσετε μόνο το smartphone σας για να εκτελέσετε όλες τις καθημερινές σας οικονομικές συναλλαγές; Αυτό είναι δυνατό με τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, πράγμα που μπορεί να αντικαταστήσει κάποια μέρα με τους περισσότερους τύπους φυσικών πληρωμών όπως μετρητά και κάρτες.

Οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου είναι ένας μεγάλος όρος που μπορεί να σημαίνει τίποτα, από την πληρωμή σε εστιατόρια με το τηλέφωνό σας ή τη μεταφορά της κάρτας σας στο tablet της φίλης σας, τη μεταφορά χρημάτων σε οικογένεια ή συναδέλφους χωρίς να χρειάζεται να τους παραδώσετε τα μετρητά.

Σημείωση: Να γνωρίζετε ότι ορισμένες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας χρεώνουν τέλη για συναλλαγές. Οι περισσότεροι είναι στην πραγματικότητα δωρεάν, αλλά θυμηθείτε να ερευνήσετε τις ιστοσελίδες που αναφέρονται παρακάτω για να γνωρίζετε τις πιο πρόσφατες πολιτικές τους σχετικά με τα τέλη συναλλαγών.

Ποιες είναι οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου;

Υπάρχει μια ποικιλία συστημάτων κινητής πληρωμής που όλα λειτουργούν λίγο διαφορετικά. Κάποιοι μπορεί να απαιτούν από το τηλέφωνό σας να βρίσκεται κοντά στην άλλη συσκευή που λαμβάνει την πληρωμή, όπως με πληρωμές κοντά στο πεδίο (NFC), ενώ άλλοι απλώς χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

Τα περισσότερα συστήματα πληρωμών μπορούν να εντοπιστούν σε μία από αυτές τις κατηγορίες:

Εφαρμογές πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου

Οι εφαρμογές για κινητές πληρωμές κυκλοφορούν συνεχώς στις μεγάλες πλατφόρμες καταστημάτων εφαρμογών. Ο τρόπος πληρωμής γίνεται τόσο δημοφιλής ώστε ορισμένα τηλέφωνα έχουν ακόμη και μια δυνατότητα πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου ενσωματωμένη στη συσκευή.

Apple Pay. Η Apple Pay συνεργάζεται με iPhone, iPad και Apple Watch. Εάν ένα σύστημα POS υποστηρίζει την Apple Pay, όταν είστε έτοιμοι να το ελέγξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αποθηκευμένη πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα για να πληρώσετε με ένα απλό πάτημα του δακτυλικού σας αποτυπώματος ή του πλευρικού κουμπιού στο ρολόι σας. Οι υπολογιστές Mac μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την Apple Pay.

Δεδομένου ότι ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ταυτότητας, το App Store και πολλές εφαρμογές τρίτων σας επιτρέπουν να πληρώνετε για τα πράγματα χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες Apple Pay και το αποθηκευμένο σας αποτύπωμα . Δεν χρειάζεται να επαληθεύσετε την ημερομηνία λήξης στην κάρτα σας, να εισαγάγετε τον κωδικό ασφαλείας ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο, αφού όλες οι πληροφορίες αποθηκεύονται στη συσκευή σας.

Η Apple διατηρεί μια λίστα με όλα τα διαφορετικά μέρη που υποστηρίζουν την Apple Pay. Μπορεί να βρείτε υποστήριξη Apple Pay σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, παντοπωλεία και πολλά άλλα.

Samsung Pay και Android Pay. Παρόμοια με την Apple Pay είναι η Samsung Pay, η οποία λειτουργεί με συσκευές Samsung Galaxy (πλήρης κατάλογος υποστηριζόμενων συσκευών). Εκτός από την αποθήκευση έως και 10 τακτικών τραπεζικών καρτών, η Samsung Pay συνεργάζεται με πολλούς εμπόρους, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε και να πληρώνετε με απεριόριστο αριθμό καρτών δώρων. Το Android Pay είναι μια εφαρμογή διαθέσιμη σε όλες τις Android μη διαθέσιμες συσκευές στο Google Play.Απλά τοποθετήστε το τηλέφωνό σας κοντά σε ένα τερματικό Samsung Pay ή Android Pay για να ενημερώσετε τον αναγνώστη NFC τα στοιχεία πληρωμής σας.

Εφαρμογές τράπεζας. Πολλές τράπεζες σας επιτρέπουν να μεταφέρετε χρήματα σε άλλους χρήστες της ίδιας τράπεζας. Μερικές φορές αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη από την εφαρμογή για κινητά. Η Τράπεζα της Αμερικής, η Απλή, η Wells Fargo και η Chase είναι μερικά παραδείγματα, αλλά πολλοί άλλοι εργάζονται με τον ίδιο τρόπο.

Αυτές είναι πραγματικές τραπεζικές εφαρμογές που σας συνδέουν με το λογαριασμό σας σε αυτήν την τράπεζα. Πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό εξοικονόμησης ή ελέγχου για να τα χρησιμοποιήσετε, μετά από τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους λογαριασμούς για να στείλετε χρήματα ή να συλλέξετε χρήματα από άλλους. Και οι τέσσερις τράπεζες μπορούν να το κάνουν αυτό μέσω των εφαρμογών τους για κινητά.

Αν η τράπεζά σας δεν υποστηρίζει τη μεταφορά χρημάτων σε κάποιον άλλο που χρησιμοποιεί την ίδια σας τράπεζα ή δεν χρησιμοποιούν την ίδια τράπεζα, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να στείλετε χρήματα σε αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μη τραπεζική εφαρμογή για να πραγματοποιήσετε τη μεταφορά μέσω κινητού τηλεφώνου.

Εφαρμογές Nonbank. Αυτές είναι εφαρμογές που δεν είναι τεχνικά τράπεζες, αλλά σας επιτρέπουν είτε να τραβήξετε χρήματα από την τράπεζά σας για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου είτε να διατηρήσετε μετρητά στην εφαρμογή, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε γρήγορα χρήματα σε άλλους που χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή.

Το δωρεάν τετραγωνικό μετρητικό σας επιτρέπει να στέλνετε χρήματα απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό κανενός χωρίς καμία χρέωση. Είναι τόσο απλό όσο η επιλογή ενός ποσού για αποστολή ή αίτηση και, στη συνέχεια, η αποστολή μέσω e-mail ή κειμένου. Μπορείτε να αποθηκεύσετε χρήματα στην εφαρμογή, ώστε να μπορείτε να μεταβείτε αμέσως στον λογαριασμό του άλλου ατόμου, μετά από το οποίο μπορείτε να κρατήσετε τα χρήματα εκεί και να τα χρησιμοποιήσετε για άλλες μεταφορές ή να μεταφέρετε τα χρήματα στην τράπεζά τους.

Το PayPal είναι μια άλλη δημοφιλής υπηρεσία πληρωμών κινητής τηλεφωνίας που λειτουργεί πολύ όπως το Square Cash, όπου μπορείτε να στείλετε ή να ζητήσετε χρήματα από την εφαρμογή καθώς και να αποθηκεύσετε χρήματα στο λογαριασμό για άμεσες μεταφορές. Μπορείτε ακόμη να πληρώσετε με το λογαριασμό σας στο PayPal σε ορισμένα καταστήματα.

Οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου προσφέρονται επίσης από την Google μέσω του Πορτοφολιού Google. Προσθέστε χρήματα στο λογαριασμό σας στο Πορτοφόλι Google σε δευτερόλεπτα και στείλτε το σε οποιονδήποτε. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να βάζουν τις τραπεζικές τους πληροφορίες για να το λάβουν. Επιλέξτε έναν προεπιλεγμένο τρόπο πληρωμής και η Google θα μεταφέρει αυτόματα όλα τα εισερχόμενα χρήματα σε αυτήν την τράπεζα. Είναι ουσιαστικά μια εφαρμογή μεταφοράς χρημάτων από την τράπεζα, με τη Google να μεσολαβεί στις λεπτομέρειες.

Το American Express Serve είναι σαν αυτές τις άλλες υπηρεσίες με το επιπλέον πλεονέκτημα της χρήσης προπληρωμένων τρόπων πληρωμής και της δυνατότητας δημιουργίας υπο-λογαριασμών.

Το Snapchat και το Facebook Messenger ενδέχεται να μην είναι η πρώτη σας σκέψη όταν πρόκειται για κινητές πληρωμές, αλλά και οι δύο εφαρμογές σάς επιτρέπουν να στέλνετε χρήματα στους φίλους Snapchat ή στο Facebook. Είναι τόσο απλό όσο η τοποθέτηση του ποσού του δολαρίου στο μήνυμα κειμένου και στη συνέχεια η επιβεβαίωση των στοιχείων πληρωμής σας.

Ορισμένες άλλες εφαρμογές πληρωμής για κινητά περιλαμβάνουν το Venmo, Popmoney και Blockchain (το οποίο στέλνει / λαμβάνει Bitcoin).

Αναγνώστες κινητών καρτών. Η πλατεία, η ίδια εταιρεία που εκτελεί την υπηρεσία μετρητών που αναφέρεται παραπάνω, σας επιτρέπει επίσης να αποδεχτείτε τις πληρωμές από τις κάρτες μέσω της ελεύθερης συσκευής Square Reader που συνδέεται με μια υποδοχή ακουστικών. Τα χρήματα υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω του συστήματος POS τους.

Το PayPal έχει τη δική του ελεύθερη συσκευή ανάγνωσης καρτών που ονομάζεται PayPal Εδώ, όπως και το PayAnywhere.

Αν θέλετε συναλλαγές τακτοποιημένα με το λογαριασμό σας στο QuickBooks, ίσως προτιμάτε την υπηρεσία QuickBooks GoPayment.

Σημαντικό: Όλες οι υπηρεσίες αυτές χρεώνουν χρεώσεις ανά συναλλαγή ή για ετήσιο ή μηνιαίο κόστος, οπότε φροντίστε να κοιτάξετε γύρω σε αυτές τις συνδέσεις για τις πιο ενημερωμένες λεπτομέρειες.

Άμεση τιμολόγηση φορέα και κινητές πληρωμές κλειστού βρόχου

Πιθανώς λιγότερο ενδιαφέρον για τους περισσότερους ανθρώπους είναι οι άμεσες χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας μέσω χρέωσης. Μερικές φορές, όταν αγοράζετε μια εφαρμογή ή έναν ήχο κλήσης για το τηλέφωνό σας, η υπηρεσία θα προσθέσει το ποσό στο λογαριασμό κινητού τηλεφώνου σας. Αυτή είναι μια κοινή πρακτική όταν κάνετε δωρεές, όπως στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου με κλειστό βρόχο εμφανίζονται όταν οι εταιρείες δημιουργούν το δικό τους σύστημα κινητών πληρωμών, όπως οι Walmart, Starbucks, Taco Bell, Subway και Sonic. Κάθε μία από αυτές τις εφαρμογές σάς επιτρέπει να πληρώσετε το λογαριασμό από το τηλέφωνό σας, είτε μπροστά από το χρόνο είτε όταν παραλάβετε την παραγγελία σας.