Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ψηφιακής διανομής για παιχνίδια υπολογιστή

Η ψηφιακή διανομή των παιχνιδιών για υπολογιστές έχει φτάσει στην πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια, και τώρα φαίνεται αναπόφευκτο ότι οι δίσκοι και τα κιβώτια βρίσκονται σε εξέλιξη και οι λήψεις είναι ο δρόμος του μέλλοντος. Δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι γι 'αυτό, επειδή πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αναμένουν να αποκτήσουν ένα φυσικό αντικείμενο όταν αγοράζουν ένα παιχνίδι, αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός πωλήσεων παιχνιδιών λαμβάνει χώρα μέσω των online υπηρεσιών.

Τελευταίες εξελίξεις

Ορισμένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στην ψηφιακή διανομή έχουν πλέον ξεπεραστεί, επομένως υπηρεσίες όπως η Steam και η Direct2Drive έχουν βιώσει ταχεία ανάπτυξη. Η επόμενη μεγάλη εξέλιξη θα μπορούσε να είναι το "cloud gaming", όπου το παιχνίδι τρέχει σε ένα διακομιστή και μεταδίδεται στον παίκτη, πράγμα που προτείνει η OnLive. Τα παιχνίδια της κονσόλας θα επηρεαστούν επίσης από online προσφορές όπως το Xbox Marketplace και το PlayStation Store. Φαίνεται ότι οι δίσκοι παιχνιδιών θα υποφέρουν την ίδια μοίρα με τα μουσικά CD, αν και δεν είναι πιθανό να εξαφανιστούν εντελώς.

Ιστορικό

Αρκετά πράγματα έχουν ιστορικά διατηρήσει την ψηφιακή διανομή πίσω για τα παιχνίδια. Τα παιχνίδια υψηλού επιπέδου μπορούν να περιλαμβάνουν εξαιρετικά μεγάλες λήψεις μεγέθους πολλών gigabytes, επομένως δεν είναι εφικτή χωρίς ευρυζωνικό Διαδίκτυο, το οποίο δεν ήταν πάντα τόσο διαδεδομένο όσο είναι σήμερα. Μεγάλες λήψεις ήταν επίσης ενοχλητικές πριν οι διαχειριστές λήψης έγιναν διαθέσιμοι, επειδή δεν υπήρχε τρόπος παύσης λήψης ή συνέχισης μετά από ένα πρόβλημα όπως μια συντριβή υπολογιστή.

Διαβάστε παρακάτω για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ψηφιακής διανομής.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Πού βρίσκεται

Δεν περιμένω ότι οι δίσκοι και τα franchises λιανικής πώλησης παιχνιδιών θα εξαφανιστούν εν μία νυκτί, αλλά η ψηφιακή διανομή αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη μετατόπιση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι καταναλώνουν παιχνίδια. Είναι μια σταδιακή αλλαγή και σε κάποιο βαθμό, οι δύο μορφές διανομής παιχνιδιών μπορούν να συνυπάρξουν. Εντούτοις, στο τέλος, η επιλογή και η ευκολία των αγορών παιχνιδιών στο διαδίκτυο είναι βέβαιο ότι θα δυσκολευτούν να ανταγωνιστούν οι συμβατικοί λιανοπωλητές.