Τα πέντε πιο φοβερά παιχνίδια όλων των εποχών

Οι ταινίες τρόμου, όπως το " Μην αναπνέετε" και " Η μάγισσα", κρατούν τους ανθρώπους να φτιάχνουν τις πιο καυτές νέες τρομακτικές κινήσεις, τι γίνεται με τρομακτικό PS3 παιχνίδια; Το γεγονός είναι ότι τα περισσότερα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν φόβο συνήθως καταλήγουν να πιέζουν το gore και να μην έχουν την αξιοσημείωτη επίδραση των ατμοσφαιρικών κινηματογραφικών αδελφών τους. Είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρήσετε την τρομοκρατία για δύο ώρες σε κινηματογράφο αντί να κάνετε το ίδιο για είκοσι δύο ώρες με ένα χειριστήριο στα χέρια του παίκτη. Και όμως έχουν υπάρξει μερικά παιχνίδια που θα πρέπει να παίξετε και να παίξετε αφού τελειώσετε Trick ή Treating φέτος. Αυτά είναι τα πέντε πιο τρομακτικά παιχνίδια που θα μπορούσατε να παίξετε στο PS3 σας και δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι βασισμένο σε μια ταινία στη λίστα (στην πραγματικότητα, το Saw II: Flesh and Blood μπορεί να είναι το λιγότερο τρομακτικό παιχνίδι όλων των εποχών, εκτός αν βρείτε ανεπάρκεια τρομακτικό ).

Οι αναγνώστες των παρατηρητών θα παρατηρήσουν γρήγορα την έλλειψη παιχνιδιών από τα τελευταία χρόνια σε αυτόν τον κατάλογο και γι 'αυτό απαιτείται μια γρήγορη συζήτηση. Πάρα πολλά πρόσφατα χτύπημα παιχνίδια με πιθανό φόβο έχουν αποτιμηθεί δράση πάνω από την ατμόσφαιρα. Ένα φως που αναβοσβήνει ή μια θολωμένη πόρτα είναι πολύ πιο τρομακτικό από ένα κύμα ζόμπι ή μια υπερφυσική δύναμη. Και τόσα πολλά παιχνίδια δράσης που θα μπορούσαν να έχουν κάνει τη λίστα, όπως Dead Rising , Dead Island , Condemned , Manhunt και The Darkness , έμειναν απλά επειδή σκέφτομαι περισσότερο σαν δράση παρά τρόμο. Υπάρχει μια εξαίρεση και θα ήταν το # 6 μου αν επρόκειτο να επεκτείνω τη λίστα - Bioshock . Σκεφτείτε ότι το λαμπρό παιχνίδι το δεύτερο επιλαχόντα.

5. ΦΟΒΟΣ 2: Προέλευση του Έργου

ΦΟΒΟΣ 2: Προέλευση του έργου. Εικόνα © WBIE

Ξέρω τι λέτε - αυτό είναι κάτι περισσότερο από την ατμόσφαιρα και μόλις είπα ότι δεν θα ήταν η κατευθυντήρια αρχή πίσω από αυτόν τον κατάλογο. Για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, έχετε δίκιο. Αλλά τότε υπάρχει αυτό το καταραμένο σχολείο. Λίγες ώρες σε αυτόν τον υπερφυσικό δράστη σκοποβολής, φτάνεις σε ένα σχολείο που έχει ξεπεραστεί από κακές δυνάμεις και η κατεύθυνση της τέχνης σε αυτό το τμήμα του παιχνιδιού είναι απολύτως τρομακτική. Οι σκιές τρέχουν στον τοίχο, καθώς τα φώτα στρέφονται προς τα εμπρός και προς τα έξω και μπαίνουν μέσα και έξω σε ένα πολύ συναρπαστικό περιβάλλον - ένα σχολικό διάδρομο. Την πρώτη φορά που το έπαιξα, κυριολεκτικά έπρεπε να ενεργοποιήσω τα φώτα για να συνεχίσω. Καλέστε μου ένα wimp, δεν με νοιάζει. Περισσότερο "

4. Δολοφονία 3

Doom 3. Εικόνα © Bethesda

Ίσως αυτό το παιχνίδι δεν θα έχει την επίδραση που έκανε για τη γενιά μου με τη νέα, αλλά υπάρχει αναμφισβήτητα όχι καλύτερο παιχνίδι όταν πρόκειται για το "άλμα τρομάξει" από ό, τι Doom 3 . Περπατάτε, προσπαθώντας να καταλάβετε πώς να ανοίξετε μια πόρτα. Τα πράγματα είναι παράξενα ήσυχα. Ίσως είστε ασφαλείς, έτσι; Αυτό θα είναι εύκολο. Τι είναι αυτός ο ήχος? Ω. Μου. Θεός. Τι ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? Οι προγραμματιστές του Doom 3 ήταν τόσο έμπειροι όχι μόνο να παράγουν τέρατα για να πυροβολούν, αλλά να ενισχύουν την κλειστοφοβία στο σημείο που δημιούργησε τον πραγματικό φόβο. Θα μπορούσα να πάω με αυτόν τον τρόπο και να σκοτώσω τον δαίμονα με πολλαπλούς, πυροβολισμούς ή να γυρίσω πίσω στο δωμάτιο γεμάτο με τους πρώην στρατιώτες μου που τώρα κατέχουν εξωγήινες δυνάμεις. Έχουν υπάρξει τόσα πολλά παιχνίδια φρίκης που πήραν ό, τι έκανε με το Doom 2 και το Doom 3 και τα χρησιμοποίησε ως πρότυπο. Αν και λίγοι από αυτούς ήταν τόσο τρομακτικοί. Και δεν γνωρίζαμε πραγματικά τι χάσαμε μέχρι να επιστρέψει το Doom το 2016 με μία από τις καλύτερες επανεκκινήσεις όλων των εποχών. Περισσότερο "

3. Silent Hill 2

Silent Hill 2. Εικόνα © Konami

Είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα παιχνίδι Silent Hill και πρέπει να συμφωνήσετε ότι το franchise έχει πάει πολύ κατηφορικά με την πάροδο των ετών, εκτός αν βρείτε τρομακτικές δυσκολίες παιχνιδιού (τότε Silent Hill: Downpour είναι το παιχνίδι για εσάς). Κάποιος θα μπορούσε εύκολα να κάνει την υπόθεση για το Silent Hill 3 ή Silent Hill 4: Το δωμάτιο, αλλά και με τα τρία παιχνίδια που έχουν καταφέρει έτσι, η πίστωση πηγαίνει στην πρώτη. Αυτό είναι πραγματικά το παιχνίδι που καθόριζε τόσο πολύ από αυτό που γνωρίζουμε για τη φρίκη επιβίωσης. Είναι σαν να κινείστε μέσα από έναν εφιάλτη και οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν αναλογικά αποτελέσματα - ομίχλη, στατική, κεραυνοί κλπ. - είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο το Silent Hill 2 παίρνει ακόμα τις τρίχες για να σηκωθεί στο πίσω μέρος του λαιμού σας τόσα χρόνια αργότερα . Περισσότερο "

2. Resident Evil 4

Resident Evil 4. Εικόνα © Capcom

Το μπαρ με το οποίο όλα τα παιχνίδια ζόμπι από τότε έχουν μετρηθεί (και ένας από τους λόγους για τους οποίους το Resident Evil 6 είναι ακόμα πιο απογοητευτικό από ό, τι θα ήταν διαφορετικά) έχει κρατήσει τόσο καλά τα χρόνια που θα μπορούσε κανείς να το παίξει σήμερα και να πάρει αυτό το shiver του φόβου ότι παράγουν μόνο τα καλύτερα παιχνίδια τρόμου. Είναι όλα σχετικά με τη βηματοδότηση. Παιχνίδια συνεχούς δράσης όπως το RE6 χάνουν το γεγονός ότι ένα rollercoaster χωρίς κοιλάδες δεν λειτουργεί. Το Resident Evil 4 παίρνει λαμπρά τον θεατή πάνω και κάτω, παρέχοντας στιγμές ηρεμίας ανάμεσα σε μερικά από τα πιο τρομακτικά κομμάτια όλων των εποχών. Και, για άλλη μια φορά, πρόκειται για τον ανατρεπτικό τρόμο ενός εγκαταλελειμμένου χωριού ή ενός ξυλώδους αριθμού μακριά από την απόσταση. Ένα απόλυτο αριστούργημα. Περισσότερο "

1. Dead Space

Νεκρό χώρο. Εικόνα © EA

Στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, οι γείτονές σας μπορούν να σας ακούσουν να ουρλιάζουν Κάθε λέξη επαινέσεως παραπάνω μπορεί να εφαρμοστεί στη μεγαλοφυία και των δύο παιχνιδιών Dead Space . Υπάρχει το ανάλογο συναίσθημα του να είσαι μόνος. Κανείς δεν μπορεί να σας βοηθήσει. Εάν πρόκειται να επιβιώσετε, είναι σε σας. Υπάρχει ο απίστευτος σχεδιασμός μερικών από τις τρομακτικές δημιουργίες στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών. Δεν είναι απλώς ο φόβος να ανοίξετε την επόμενη πόρτα και να αντιμετωπίσετε έναν "εχθρό", αλλά να αντιμετωπίσετε κάτι που τραβήχτηκε απευθείας από τους εφιάλτες σας sci-fi. Και ακόμα και η δράση έχει σχεδιαστεί για να τρομάξει καθώς πυροβολείτε τα άκρα από τα πλάσματα που συνεχίζουν να κινούνται προς την κατεύθυνση σας ούτως ή άλλως. Είναι ένα παιχνίδι δράσης στο οποίο η δράση αισθάνεται σαν να έχει έντιμο επείγον. Δεν αισθάνεστε ότι πρέπει να πυροβολείτε μόνο για να προχωρήσετε. Νιώθεις μια έντιμη ανάγκη να επιβιώσουν. Αυτή είναι η πραγματική φρίκη. Περισσότερο "