Πώς να φτιάξετε μια ροή Podcast από το Blogger και το Google Drive

01 από 09

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Blogger

Αποτύπωση οθόνης

Χρησιμοποιήστε το λογαριασμό σας στο Blogger για να δημιουργήσετε μια ροή Podcast που μπορεί να μεταφορτωθεί σε "podcatchers".

Πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας αρχείο mp3 ή βίντεο προτού ξεκινήσετε αυτό το σεμινάριο. Αν χρειάζεστε βοήθεια για τη δημιουργία μέσων, ανατρέξτε στην τοποθεσία About Podcasting.

Επίπεδο δεξιοτήτων: Ενδιάμεση

Πριν ξεκινήσεις:

Πρέπει να δημιουργήσετε και να έχετε ολοκληρώσει ένα αρχείο MP3, M4V, M4B, MOV ή παρόμοιο μέσο και να το μεταφορτώσετε σε ένα διακομιστή. Για αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε ένα αρχείο .mp3 ήχου που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τη ζώνη Apple Garage.

Βήμα πρώτο - Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Blogger. Δημιουργήστε ένα λογαριασμό και δημιουργήστε ένα blog στο Blogger. Δεν έχει σημασία τι επιλέγετε ως όνομα χρήστη ή πρότυπο που επιλέγετε, αλλά θυμηθείτε τη διεύθυνση του ιστολογίου σας. Θα το χρειαστείτε αργότερα.

02 του 09

Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις

Ενεργοποιήστε τους συνδέσμους περιβλήματος.

Αφού εγγραφείτε στο νέο σας ιστολόγιο, πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για να ενεργοποιήσετε τα περιλήψεις τίτλων.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις: Άλλο: Ενεργοποιήστε τις συνδέσεις τίτλου και τους συνδέσμους περιβλήματος .

Ορίστε το ως Ναι .

Σημείωση: εάν δημιουργείτε μόνο αρχεία βίντεο, δεν χρειάζεται να περάσετε αυτά τα βήματα. Το Blogger θα δημιουργήσει αυτόματα τα περιβλήματα για εσάς.

03 του 09

Τοποθετήστε το .mp3 σας στο Google Drive

Σχολιασμένη οθόνη λήψης

Τώρα μπορείτε να φιλοξενήσετε τα αρχεία ήχου σε πολλά μέρη. Απλά χρειάζεστε αρκετό εύρος ζώνης και έναν προσβάσιμο από το κοινό σύνδεσμο.

Για παράδειγμα, ας επωφεληθούμε από μια άλλη υπηρεσία Google και να τις τοποθετήσουμε στο Google Drive.

  1. Δημιουργήστε ένα φάκελο στο Google Drive (ακριβώς έτσι μπορείτε να οργανώσετε τα αρχεία σας αργότερα).
  2. Ορίστε το απόρρητο στο φάκελο του Google Drive σε "οποιονδήποτε έχει το σύνδεσμο". Αυτό το θέτει για κάθε αρχείο που ανεβάζετε στο μέλλον.
  3. Μεταφορτώστε το αρχείο .mp3 στο νέο σας φάκελο.
  4. Κάντε δεξί κλικ στο πρόσφατα μεταφορτωμένο αρχείο .mp3.
  5. Επιλέξτε Λήψη συνδέσμου
  6. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

04 του 09

Κάντε μια δημοσίευση

Σχολιασμένη οθόνη λήψης

Κάντε κλικ στην καρτέλα Καταχώριση ξανά για να επιστρέψετε στην ανάρτησή σας στο blog. Θα πρέπει τώρα να έχετε τόσο τίτλο όσο και πεδίο σύνδεσης.

  1. Συμπληρώστε το πεδίο Τίτλος: με τον τίτλο του podcast σας.
  2. Προσθέστε μια περιγραφή στο σώμα της ανάρτησής σας, μαζί με ένα σύνδεσμο για το αρχείο ήχου σας για όσους δεν έχουν εγγραφεί στη ροή σας.
  3. Συμπληρώστε το πεδίο Link: με την ακριβή διεύθυνση URL του αρχείου MP3 .
  4. Συμπληρώστε τον τύπο MIME. Για ένα αρχείο .mp3, θα πρέπει να είναι audio / mpeg3
  5. Δημοσιεύστε τη δημοσίευση.

Μπορείτε να επικυρώσετε την τροφή σας τώρα με τη μετάβαση στο Castvalidator. Αλλά μόνο για καλό μέτρο, μπορείτε να προσθέσετε τη ροή στη Feedburner.

05 του 09

Πηγαίνετε στο Feedburner

Πηγαίνετε στο Feedburner.com

Στην αρχική σελίδα, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL του ιστολογίου σας (όχι τη διεύθυνση URL του podcast σας.) Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου που λέει "Είμαι υποκομέας" και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

06 του 09

Δώστε στο Feed σας ένα όνομα

Καταχωρίστε έναν τίτλο ροής. Δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο όνομα με το ιστολόγιό σας, αλλά μπορεί να είναι. Αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό Feedburner, θα πρέπει να εγγραφείτε για έναν λογαριασμό αυτή τη στιγμή. Η εγγραφή είναι δωρεάν.

Όταν συμπληρώσετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, καθορίστε ένα όνομα ροής και πατήστε Ενεργοποίηση ροής

07 του 09

Προσδιορίστε την πηγή τροφοδοσίας σας στο Feedburner

Το Blogger παράγει δύο διαφορετικούς τύπους κοινοπρακτικών feeds. Θεωρητικά, θα μπορούσατε να επιλέξετε είτε ένα, αλλά το Feedburner φαίνεται να κάνει καλύτερη δουλειά με τις ροές Atom του Blogger, οπότε επιλέξτε το κουμπί επιλογής δίπλα στο Atom.

08 από 09

προαιρετική πληροφορία

Οι επόμενες δύο οθόνες είναι εντελώς προαιρετικές. Μπορείτε να προσθέσετε πληροφορίες για το iTunes στο podcast σας και να επιλέξετε τις επιλογές για την παρακολούθηση χρηστών. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα με καμία από αυτές τις οθόνες αυτή τη στιγμή αν δεν ξέρετε πώς να τις γεμίσετε. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Επόμενο και να επιστρέψετε για να αλλάξετε αργότερα τις ρυθμίσεις σας.

09 του 09

Κάψου μωρό κάψου

Αποτύπωση οθόνης

Αφού συμπληρώσετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, το Feedburner θα σας μεταφέρει στη σελίδα της ζωοτροφής σας. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες. Είναι ο τρόπος με τον οποίο εσείς και οι οπαδοί σας μπορείτε να εγγραφείτε στο podcast σας. Εκτός από το κουμπί Εγγραφή με το iTunes, το Feedburner μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εγγραφείτε με το πιο "podcatching" λογισμικό.

Εάν έχετε συνδέσει σωστά με τα αρχεία podcast, μπορείτε επίσης να τα αναπαράγετε απευθείας από εδώ.