Συντήρηση ψηφιακής κάμερας

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για την προστασία της φωτογραφικής σας μηχανής

Αν και οι σημερινές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είναι αρκετά αξιόπιστα κομμάτια υλικού, αποτυγχάνουν από καιρό σε καιρό. Μερικές φορές αποτυγχάνουν λόγω σφάλματος κατασκευαστή. Πιο συχνά, αποτυγχάνουν λόγω σφάλματος χρήστη και έλλειψης συντήρησης ψηφιακής κάμερας.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές συντήρησης ψηφιακής κάμερας για να διατηρήσετε την κάμερα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση λειτουργίας.

  1. Αποφύγετε τη βρωμιά και την άμμο. Φροντίστε να καθαρίζετε τα σωματίδια σκόνης και την άμμο από την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή. Μην χρησιμοποιείτε κονσερβοποιημένο ή πεπιεσμένο αέρα για να καθαρίσετε την άμμο, καθώς μπορεί να οδηγήσετε τα σωματίδια στην θήκη της κάμερας. Οι θήκες φωτογραφικών μηχανών με τιμές προϋπολογισμού μπορεί να μην σφραγίζονται τέλεια, καθιστώντας ευκολότερη την διείσδυση της άμμου και της άμμου στην θήκη και την πρόκληση βλάβης. Αφαιρέστε απαλά την άμμο και την άμμο για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα. Φροντίστε όταν τραβάτε φωτογραφίες σε μια θυελλώδη μέρα στην παραλία, όπου η άμμος μπορεί να φυσάει με υπερβολική δύναμη. Αποφύγετε το άνοιγμα του χώρου μπαταριών σε τέτοιες ημέρες.
  2. Αποφύγετε τα υγρά. Προσπαθήστε να κρατήσετε όλα τα υγρά μακριά από την κάμερα, εκτός εάν έχετε μοντέλο με αδιάβροχη θήκη. Οι κάμερες είναι σαν οποιοδήποτε κομμάτι των ηλεκτρονικών, και μπορεί να καταστραφούν από το υπερβολικό νερό.
  3. Αποφύγετε να αγγίζετε τον φακό και την οθόνη LCD. Τα έλαια από το δέρμα σας μπορεί να μουτζουράσουν το φακό και την οθόνη LCD, προκαλώντας μόνιμη βλάβη. Καθαρίστε το φακό και την οθόνη LCD με ένα πανί μικροϊνών όσο το δυνατόν γρηγορότερα κάθε φορά που βλέπετε ένα σμάλτο από τα δάχτυλά σας.
  4. Ο φακός και ο ήλιος δεν αναμιγνύονται. Μην τοποθετείτε το φακό της φωτογραφικής μηχανής απευθείας στον ήλιο για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, ειδικά με μια φωτογραφική μηχανή DSLR. Το φως του ήλιου που εστιάζει το φακό της κάμερας θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στον αισθητήρα εικόνας ή ακόμα και να ξεκινήσει πυρκαγιά μέσα στην κάμερα
  1. Χρησιμοποιείτε υγρά καθαρισμού με προσοχή. Αποφύγετε τη χρήση υπερβολικής ποσότητας υγρού καθαρισμού με τη φωτογραφική σας μηχανή. Στην πραγματικότητα, εκτός από επίμονα μουντζούρες, θα πρέπει να είστε σε θέση να καθαρίσετε την κάμερα με ένα στεγνό πανί μικροϊνών. Εάν απαιτείται υγρό, τοποθετήστε μερικές σταγόνες υγρού πάνω στο ύφασμα και όχι απευθείας στην κάμερα. Το νερό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη θέση του υγρού καθαρισμού.
  2. Σκουπίστε την τσάντα. Η βρωμιά και η άμμος μέσα στη σακούλα κάμερας θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στη φωτογραφική σας μηχανή, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει τακτικά την τσάντα για να την καθαρίσετε και να προστατέψετε την κάμερα.
  3. Παρακολουθήστε τη θερμοκρασία. Αν και μερικές κάμερες έχουν σχεδιαστεί για να επιβιώσουν σε σκληρές θερμοκρασίες, οι περισσότερες κάμερες δεν είναι. Μην αφήνετε τη φωτογραφική μηχανή σας σε ηλιόλουστο όχημα, όπου οι θερμοκρασίες μπορούν γρήγορα να ξεπεράσουν τους 100 βαθμούς Φαρενάιτ. Αποφύγετε να αφήσετε τη μηχανή σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία, η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο πλαστικό. Τέλος, αποφύγετε το υπερβολικό κρύο, το οποίο μπορεί να καταστρέψει την οθόνη LCD.
  4. Χρησιμοποιήστε λουριά λαιμού και βρόχους καρπού. Βεβαίως, αυτό είναι περισσότερο μια «προληπτική» συμβουλή συντήρησης, αλλά σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε λουριά λαιμού και βρόχους καρπού με τη φωτογραφική μηχανή σας όποτε είναι δυνατόν καθώς φωτογραφίζετε φωτογραφίες έξω. Εάν γλιστρήσετε ενώ πεζοπορείτε ή χάσετε τη λαβή της φωτογραφικής μηχανής σας κοντά στην πισίνα, οι ιμάντες μπορούν να αποθηκεύσουν τη φωτογραφική σας μηχανή από μια ενδεχομένως καταστροφική πτώση. Καλύτερη ασφάλεια από το συγγνώμη. (Εάν αφήσετε την κάμερα , κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να δοκιμάσετε μερικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων.)
  1. Αποθηκεύστε σωστά την κάμερα. Εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τη φωτογραφική μηχανή σας για μερικούς μήνες, θα θελήσετε να την αποθηκεύσετε σε περιοχή χαμηλής υγρασίας και έξω από το άμεσο ηλιακό φως. Επιπλέον, δοκιμάστε να αποθηκεύσετε την κάμερα χωρίς την μπαταρία που έχει τοποθετηθεί, καθώς αυτό θα μειώσει την πιθανότητα διάβρωσης.

Η συντήρηση της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής δεν πρέπει να είναι δύσκολη. Αυτές οι απλές συμβουλές δείχνουν ότι η διατήρηση της φωτογραφικής σας κάμερας καθαρή μπορεί να είναι αρκετά εύκολη και μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε την κάμερα σε κατάσταση λειτουργίας όσο το δυνατόν περισσότερο.