Αντιμετώπιση προβλημάτων άμμου στο φακό της κάμερας

Η λήψη φωτογραφιών στην παραλία μπορεί να είναι μια απολαυστική δραστηριότητα για τους ιδιοκτήτες ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, είτε πρόκειται για αρχάριους φωτογράφους είτε για πιο εξελιγμένους φωτογράφους. Μπορείτε να πυροβολήσετε μερικές πολύ δροσερές φωτογραφίες στην παραλία, με ζωντανά χρώματα και ενδιαφέρουσες υφές όσο μπορείτε να αποφύγετε προβλήματα με την άμμο στον φακό της κάμερας και σε άλλα μέρη της κάμερας.

Μετά από όλα, η παραλία μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο περιβάλλον για την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή. Η εμφύσηση άμμου, υγρών συνθηκών και βαθιά νερά μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη στη φωτογραφική σας μηχανή. Είναι σημαντικό να προστατέψετε την κάμερά σας από τα στοιχεία όταν βρίσκεστε στην παραλία, αποφεύγοντας ιδιαίτερα την άμμο. Όταν η φωτογραφική μηχανή σας πλημμυρίσει με μικροσκοπικούς κόκκους άμμου, μπορεί να χαράξει το φακό, να διεισδύσει στην θήκη, να καταστρέψει τα εσωτερικά ηλεκτρονικά και να βγάλετε κουμπιά και κουμπιά. Αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα της κάμερας θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε την άμμο από μια φωτογραφική μηχανή.

Φέρτε μια τσάντα

Εάν πηγαίνετε στην παραλία, πάρτε πάντα μαζί σας μια τσάντα ή σακίδιο κάμερας, κάτι που μπορείτε να κρατήσετε την κάμερα μέχρι να είστε έτοιμοι να τη χρησιμοποιήσετε. Η τσάντα θα παρέχει κάποια προστασία από την εμφύσηση άμμου, για παράδειγμα. Μπορεί να θέλετε να επενδύσετε σε μια αδιάβροχη τσάντα, η οποία θα προστατεύει την κάμερα από το σπρέι από το σώμα του νερού ή ακούσια πιτσιλιές από τα παιδιά. Αφαιρέστε μόνο την κάμερα από την τσάντα για να τραβήξετε μια φωτογραφία.

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια αδιάβροχη κάμερα γύρω από την παραλία, η οποία θα έχει προστασία από το νερό και τα στοιχεία.

Το πλαστικό είναι ο φίλος σας

Εάν δεν διαθέτετε αδιάβροχη τσάντα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική σακούλα που μπορεί να σφραγιστεί, όπως μια τσάντα "Zip-Lock", για να αποθηκεύσετε τη φωτογραφική σας μηχανή. Με τη σφράγιση της τσάντας κάθε φορά που δεν χρησιμοποιείτε την κάμερα, θα προστατεύεται τόσο από την άμμο όσο και από τις υγρές συνθήκες. Η τοποθέτηση της πλαστικής τσάντας μέσα σε μια τσάντα κάμερας θα προσφέρει διπλάσια προστασία.

Με μια παλιότερη φωτογραφική μηχανή ή μια φτηνά μηχανή, η στεγανότητα των ραφών του σώματος της φωτογραφικής μηχανής και των κουμπιών γύρω από το κουμπί μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρή όσο θα έπρεπε, επιτρέποντας δυνητικά μικρά σωματίδια άμμου να διεισδύσουν στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής. Η πλαστική σακούλα μπορεί να βοηθήσει με αυτό το πρόβλημα.

Κρατήστε υγρό μακριά

Αποφύγετε να διατηρείτε άλλες πηγές υγρού μέσα στην ίδια σακούλα με την κάμερα. Για παράδειγμα, μην κρατάτε αντηλιακό ή ένα μπουκάλι νερό μέσα στην τσάντα με την κάμερα, επειδή τα μπουκάλια θα μπορούσαν να διαρρεύσουν. Αν πρέπει να μεταφέρετε τα πάντα σε μια σακούλα, σφραγίστε κάθε στοιχείο στη δική του πλαστική σακούλα για πρόσθετη προστασία.

Βρείτε ένα μαλακό πινέλο

Όταν προσπαθείτε να καθαρίσετε μικρά σωματίδια άμμου από το φακό της κάμερας , μια μικρή, μαλακή βούρτσα είναι η καλύτερη μέθοδος απομάκρυνσης της άμμου. Κρατήστε την κάμερα έτσι ώστε ο φακός να βλέπει προς τη γη. Βουρτσίστε τον φακό από τη μέση προς τα άκρα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη βούρτσα με κυκλική κίνηση γύρω από τις άκρες του φακού, απαλά, για να απομακρύνετε τυχόν σωματίδια άμμου. Χρησιμοποιώντας μια απαλή κίνηση βουρτσίσματος είναι το κλειδί για την αποφυγή γρατζουνιών στο φακό.

Η μικρή, μαλακή βούρτσα επίσης θα λειτουργήσει καλά για να αφαιρέσει σωματίδια άμμου από τις ραφές του σώματος της φωτογραφικής μηχανής , από γύρω κουμπιά, και από την οθόνη LCD. Ένα πανί μικροϊνών λειτουργεί καλά. Εάν δεν διαθέτετε μια βούρτσα, μπορείτε να χτυπήσετε απαλά στις περιοχές όπου βλέπετε την άμμο.

Κατά γενικό κανόνα, μην χρησιμοποιείτε κονσερβοποιημένο αέρα για να απομακρύνετε άμμο από οποιοδήποτε μέρος της φωτογραφικής μηχανής σας. Η δύναμη πίσω από τον κονσερβοποιημένο αέρα είναι πολύ δυνατή και θα μπορούσε πραγματικά να φυσήξει τα σωματίδια άμμου μέσα στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής, αν οι σφραγίδες δεν είναι τόσο σφιχτές όσο θα έπρεπε. Ο κονσερβοποιημένος αέρας θα μπορούσε επίσης να φυσήξει τα σωματίδια κατά μήκος του φακού, ξύνοντας το. Αποφύγετε τον κονσερβοποιημένο αέρα όταν έχετε άμμο στη φωτογραφική μηχανή σας.

Χρησιμοποιήστε ένα τρίποδο

Τέλος, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφική μηχανή σας δεν καταλήγει με οποιαδήποτε άμμο πάνω σε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα τρίποδο κατά τη διάρκεια της φωτογραφίας σας. Απλά βεβαιωθείτε ότι το τρίποδο τοποθετείται σε μια εύρωστη περιοχή, ώστε να μην καταρρεύσει κατά λάθος.