Γιατί δεν πρέπει να βασίζεστε στην οθόνη LCD της φωτογραφικής μηχανής σας

Πού φθάνετε στο θέατρο έναντι της ομιλίας οθόνης LCD;

Οι οθόνες LCD είναι τέλειες, έτσι δεν είναι; Η ποιότητα αυτών των οθονών φαίνεται να βελτιώνεται με κάθε νέα γενιά φωτογραφικών μηχανών DSLR που εμφανίζονται στην αγορά.

Η συζήτηση με το σκόπευτρο και την οθόνη LCD

Οι οθόνες LCD έχουν τα πλεονεκτήματά τους, αλλά και οι οπτικοί οπτικοί οραματιστές. Όταν έρθει η ώρα να πλαισιώσετε μια φωτογραφία με τη φωτογραφική σας μηχανή DSLR, θα χρειαστεί να αποφασίσετε σε ποια πλευρά της συζήτησης του σκοπεύτρου και της οθόνης LCD θα κατεβείτε.

Σε αντίθεση με το οπτικό σκόπευτρο , στην οθόνη LCD θα εμφανιστεί ολόκληρο το πλαίσιο που θα τραβήξουν οι αισθητήρες. Τα οπτικά είδωλα, ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο DSLR, θα εμφανίζουν μόνο το 90-95% της εικόνας. Θα χάσετε ένα μικρό ποσοστό στις άκρες της εικόνας.

Παρά τις προφανείς ιδιότητες της οθόνης LCD, οι επαγγελματίες φωτογράφοι (συμπεριλαμβανομένου μου) θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το σκόπευτρο πάνω από την οθόνη. Και εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους.

Σταθερά χέρια

Κρατώντας τη φωτογραφική μηχανή έξω με το χέρι, κοιτάζοντας την οθόνη LCD - και στη συνέχεια κρατώντας σταθερή την κάμερα προσπαθώντας να κάνετε μεγέθυνση σε ένα θέμα - κάνει μεγάλη προσπάθεια. Χρησιμοποιώντας την οθόνη LCD με αυτόν τον τρόπο, θα καταλήξετε συχνά σε μια θολή εικόνα.

Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR δεν είναι οι πιο ελαφριές από τα θηρία και είναι πολύ πιο εύκολο να παράγετε μια τραγανή και ευκρινή εικόνα όταν κρατάτε την κάμερα μέχρι το μάτι σας για να χρησιμοποιήσετε το σκόπευτρο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να στηρίξετε και να σταθεροποιήσετε τη φωτογραφική μηχανή και το φακό με τα χέρια σας.

Εντονο φως

Αυτό πρέπει να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις οθόνες LCD. Ανάλογα με την ποιότητα της οθόνης, πιθανότατα δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε έντονη ηλιοφάνεια λόγω προβλημάτων με λάμψη. Όλα τα οποία θα μπορείτε να δείτε είναι αντανακλάσεις μακριά από την οθόνη.

Επιπλέον, οι κρύσταλλοι που περιέχονται σε οθόνες LCD έχουν την τάση να "ξεφλουδίζουν" σε έντονο ηλιακό φως, καθιστώντας την κατάσταση ακόμη χειρότερη.

Μπαταρίες

Χρησιμοποιώντας την οθόνη LCD για να συνθέσετε τις λήψεις σας, απομακρύνονται οι μπαταρίες στην κάμερά σας πολύ πιο γρήγορα από ό, τι χρησιμοποιώντας το εικονοσκόπιο.

Αν σκοπεύετε να γυρίσετε, χωρίς να έχετε πρόσβαση σε σημεία τροφοδοσίας για να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, θα είστε ευγνώμονες για την επιπλέον ενέργεια της μπαταρίας!

Το ανθρώπινο μάτι

Στο τέλος της ημέρας, όσο πιο έξυπνοι είναι οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, το ανθρώπινο μάτι είναι σε θέση να επιλύσει περισσότερες λεπτομέρειες από μια οθόνη LCD. Υποστηρίξτε όλα όσα σας αρέσουν σε αυτό το σημείο, αλλά θα καταλήξετε με μια πιο ξεκάθαρη και ακριβέστερη εικόνα της εικόνας σας χρησιμοποιώντας το εικονοσκόπιο.

Ανασκόπηση εικόνων

Δεν έχει σημασία πόσο καλή είναι η οθόνη LCD σας, είναι απίθανο να σας δώσει μια εντελώς ακριβή εικόνα της εικόνας που μόλις τραβήξατε.

Οι περισσότερες οθόνες LCD τείνουν να υπερεκφράζουν μια εικόνα κατά ένα και μόνο πλήκτρο. Είναι καλύτερο να αποκτήσετε τις τεχνικές γνώσεις σχετικά με τη φωτογραφία για να σας δώσουμε την πεποίθηση ότι οι ρυθμίσεις σας είναι σωστές και ότι οι εικόνες σας είναι σωστά εκτεθειμένες , αντί να βασίζεστε στην οθόνη LCD για να καθορίσετε την ποιότητα της εικόνας.