Δέκα συμβουλές για να κρατήσετε ένα DSLR από κλοπή

Μάθετε να προστατεύετε τον ακριβό εξοπλισμό DSLR από τους κλέφτες

Όταν κάνετε τη μετάβαση από σημείο και φωτογραφίζετε κάμερες σε DSLR, μια πτυχή του DSLR που πρέπει να εξετάσετε είναι πώς να προστατεύσετε αυτό το πολύτιμο εξοπλισμό από πιθανούς κλέφτες. Ίσως να μην ανησυχείτε για την κλοπή μιας φτηνής φωτογραφικής μηχανής για αρχάριους , αλλά αυτή η στάση πρέπει να αλλάξει με τον προηγμένο εξοπλισμό κάμερας.

Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να μάθετε πώς να ταξιδεύετε με ασφάλεια και να προστατεύετε τη φωτογραφική μηχανή DSLR και τον εξοπλισμό από το να σας κλαπεί.

Να είστε έξυπνοι τη νύχτα

Εάν ταξιδεύετε σε νυχτερινά κέντρα ή εάν σχεδιάζετε να πίνετε αλκοόλ, αφήστε τη φωτογραφική μηχανή DSLR πίσω. Αν μπορεί να θέλετε κάποιες φωτογραφίες της νυχτερινής ζωής, χρησιμοποιήστε ένα φθηνό σημείο και τραβήξτε φωτογραφική μηχανή. Θα εκπλαγείτε πόσοι άνθρωποι χάνουν τις κάμερες τους , ή τους έχουν κλέψει, κατά τη διάρκεια μιας νύχτας στην πόλη.

Επιλογές σακούλας κάμερας

Όταν ταξιδεύετε, θα θέλετε μια μεγάλη τσάντα κάμερας που είναι άνετη στη μεταφορά, αλλά που προσφέρει κάποια επένδυση και προστασία για τον εξοπλισμό σας. Προσπαθήστε να επιλέξετε μια τσάντα που δεν είναι πολύ χρωματιστή ή "φανταχτερή", κάτι δεν θα πρέπει να επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι περιέχει μια ακριβή φωτογραφική μηχανή. Επιπλέον, επιλέξτε μια τσάντα που δεν έχει πολλές θήκες, οπότε είναι πιο εύκολο για εσάς να βρείτε την κάμερα, να τραβήξετε τη φωτογραφία και να επιστρέψετε την κάμερα στην τσάντα. Αν φοράτε σακούλα κάμερας σακίδιο, βεβαιωθείτε ότι είστε ενήμεροι για το περιβάλλον σας, ώστε κάποιος να μην μπορεί να ανοίξει την τσάντα ενώ στέκεται έξω από το φως της όρασης.

Βρείτε έναν τρόπο να επισυνάψετε την κάμερα στη σακούλα

Εάν γνωρίζετε ότι δεν θα βγάλετε την κάμερα από την τσάντα για λίγο, δοκιμάστε να τοποθετήσετε το λουρί κάμερας στην τσάντα κάμερας με κλιπ. Εάν ένας κλέφτης προσπαθήσει να φτάσει ήσυχα μέσα στην τσάντα σας για να αρπάξει την κάμερα, θα είναι πιο δύσκολο με τη φωτογραφική μηχανή που συνδέεται με την τσάντα.

Κρατήστε την τσάντα κάμερας μαζί σας ανά πάσα στιγμή

Αντιμετωπίστε την ακριβή φωτογραφική σας μηχανή DSLR όπως μια μεγάλη στοίβα $ 20 λογαριασμών. Δεν θα αφήσετε ένα σωρό μετρητών χωρίς παρακολούθηση, οπότε μην αφήνετε την τσάντα της κάμερας χωρίς επιτήρηση. Μετά από όλα, ένας κλέφτης δεν βλέπει μια φωτογραφική μηχανή? βλέπει μια στοίβα μετρητών όταν σκέφτεται να κλέψει τη φωτογραφική σας μηχανή DSLR.

Βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός σας είναι ασφαλισμένος

Ορισμένες ασφαλιστικές πολιτικές οικιακής χρήσης σας προστατεύουν από την κλοπή της προσωπικής σας περιουσίας, όπως μια φωτογραφική μηχανή DSLR, ενώ ταξιδεύετε, ενώ άλλες πολιτικές δεν σας προστατεύουν. Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό σας πράκτορα για να δείτε εάν το DSLR σας προστατεύεται. Αν δεν είναι, μάθετε τι θα κοστίσει για να προσθέσετε προστασία στην κάμερα, τουλάχιστον ενώ θα ταξιδεύετε.

Επιλέξτε και επιλέξτε το σημείο όπου μεταφέρετε τη φωτογραφική μηχανή

Αν γνωρίζετε ότι θα περάσετε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ταξιδεύετε σε μια περιοχή όπου δεν θα αισθανόσασταν ασφαλής κάνοντας την κάμερα ορατή, αφήστε την στο ξενοδοχείο, κατά προτίμηση σε ένα χρηματοκιβώτιο στο δωμάτιό σας ή στη ρεσεψιόν. Μεταφέρετε τη φωτογραφική μηχανή μόνο σε μέρη όπου αναμένετε ότι θα το χρησιμοποιήσετε.

Επιλέξτε και επιλέξτε πού χρησιμοποιείτε τη φωτογραφική μηχανή

Όταν ταξιδεύετε σε άγνωστες περιοχές , πρέπει να κάνετε κάποια προσοχή με το σημείο όπου φωτογραφίζετε και τις φωτογραφίες. Εάν βρίσκεστε σε μια τοποθεσία όπου δεν αισθάνεστε ασφαλείς έχοντας την κάμερα σε πλήρη προβολή, αφήστε το DSLR στην τσάντα κάμερας και περιμένετε να τραβήξετε φωτογραφίες μέχρι να βρεθείτε σε ασφαλέστερη θέση.

Παρακολουθήστε τον σειριακό αριθμό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταγράψει τον σειριακό αριθμό της φωτογραφικής μηχανής DSLR, μόνο σε περίπτωση που κλαπεί. Η αστυνομία μπορεί να το εντοπίσει πιο εύκολα για σας όταν έχετε τον αριθμό σειράς. Διατηρήστε αυτές τις πληροφορίες σε μια ασφαλή τοποθεσία ... όχι στη σακούλα της κάμερας, όπου θα εξαφανιστεί μαζί με την κάμερα, σε περίπτωση που η τσάντα κλαπεί ποτέ.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τους πολυσύχναστους χώρους

Μην μεταφέρετε την τσάντα σας σε μια περιοχή όπου ένας κλέφτης θα μπορούσε να κρύβεται σε ένα μεγάλο πλήθος , όπου θα μπορούσε να σας χτυπήσει "τυχαία" κρατώντας την κάμερα έξω από την τσάντα. Να είστε έξυπνοι για το περιβάλλον σας.

Ακούστε την εσωτερική φωνή σας

Τελικά, απλώς χρησιμοποιήστε κάποια κοινή λογική για το περιβάλλον σας. Προσπαθήστε να αποφύγετε την προσοχή στην ακριβή φωτογραφική σας μηχανή DSLR σε ένα σημείο όπου ανησυχείτε για τους κλέφτες και θα πρέπει να είστε σε θέση να αισθανθείτε ασφαλείς για την κάμερά σας.