Ένας οδηγός για την αποστολή πολλαπλών αρχείων σε ένα απλό αρχείο ZIP

01 από 04

Κάντε ένα αρχείο ZIP για ευκολότερη διαχείριση και μειωμένα μεγέθη αρχείων

Εάν θέλετε να στείλετε πολλά έγγραφα ή εικόνες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η αποστολή ενός συμπιεσμένου αρχείου ZIP μπορεί να κρατήσει όλα τα αρχεία μαζί, ώστε ο παραλήπτης σας να τα αποθηκεύσει ευκολότερα. Με τη συμπίεση τους σε ένα αρχείο ZIP, ίσως να μειώσετε ακόμη και το συνολικό μέγεθος του αρχείου και να παρακάμψετε τα όρια μεγέθους email.

Τα παρακάτω βήματα δείχνουν ακριβώς πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο ZIP στα Windows χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα συμπίεσης. Μόλις δημιουργήσετε το αρχείο ZIP, μπορείτε να το επισυνάψετε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως θα κάνατε σε οποιοδήποτε αρχείο ή να το αποθηκεύσετε αλλού για λόγους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Σημείωση: Η προσθήκη αρχείων σε αρχείο ZIP δεν μετακινεί τα αρχεία στο αρχείο ZIP ούτε διαγράφει τίποτα. Τι συμβαίνει όταν δημιουργείτε ένα αρχείο ZIP είναι ότι τα περιεχόμενα που επιλέγετε να συμπεριληφθούν αντιγράφονται σε ένα αρχείο ZIP και τα πρωτότυπα παραμένουν άθικτα.

02 από 04

Εντοπίστε τα αρχεία που θέλετε να συμπιεστούν και, στη συνέχεια, κάντε το αρχείο ZIP

Επιλέξτε "Φάκελος | Νέος | συμπιεσμένος (φερμουάρ) φάκελος" από το μενού. Heinz Tschabitscher

Χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση των Windows, ανοίξτε τα αρχεία που θέλετε να συμπεριλάβετε στο αρχείο ZIP. Μπορείτε να το κάνετε αυτό για τους εσωτερικούς σκληρούς σας δίσκους όπως τη μονάδα δίσκου C, μονάδες flash , εξωτερικούς σκληρούς δίσκους , αντικείμενα του Desktop, έγγραφα, εικόνες κ.λπ.

Είτε πρόκειται για ένα ή περισσότερα αρχεία ή φακέλους που θέλετε στο αρχείο ZIP, δεν έχει σημασία. Επισημάνετε ό, τι θα συμπιεστεί και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ σε ένα από τα επισημασμένα στοιχεία. Κάντε κλικ στο μενού Αποστολή προς το από το μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται και, στη συνέχεια, επιλέξτε το φάκελο Συμπιεσμένο (συμπιεσμένο) .

Συμβουλή: Αν αργότερα, μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας και μετονομασίας του αρχείου ZIP, θέλετε να προσθέσετε περισσότερα αρχεία σε αυτό, απλώς μεταφέρετε και αποθέστε τα απευθείας στο αρχείο ZIP. Θα αντιγραφούν αυτόματα στο αρχείο ZIP.

03 του 04

Ονομάστε το νέο αρχείο ZIP

Πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε να φέρει το συνημμένο. Heinz Tschabitscher

Πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε να φέρει το συνημμένο. Κάντε κάτι περιγραφικό, έτσι ώστε ο παραλήπτης να καταλάβει τι είναι μέσα.

Για παράδειγμα, εάν το αρχείο ZIP περιέχει μια δέσμη εικόνων διακοπών, ονομάστε κάτι σαν "Vacation Pics 2002" και όχι κάτι σκοτεινό όπως "τα αρχεία που ήθελα", "φωτογραφίες" ή "τα αρχεία μου" και ειδικά όχι κάτι άσχετο "Βίντεο."

04 του 04

Επισύναψη αρχείου ZIP ως συνημμένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μεταφέρετε και αποθέστε το αρχείο zip στο μήνυμα. Heinz Tschabitscher

Κάθε πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι λίγο διαφορετικός όταν πρόκειται για τη σύνταξη μηνυμάτων και συμπεριλαμβανομένων συνημμένων. Δεν έχει σημασία ο πελάτης, θα πρέπει να φτάσετε στο σημείο στο πρόγραμμα όπου μπορείτε να προσθέσετε αρχεία ως συνημμένα. θα πρέπει να επιλέξετε το νέο αρχείο ZIP που δημιουργήσατε.

Για παράδειγμα, στο Microsoft Outlook, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα στείλατε με email το αρχείο ZIP:

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την καρτέλα Αρχική σελίδα του Outlook ή κάντε μετάβαση στο επόμενο βήμα εάν συντάσσετε ήδη ένα μήνυμα ή θέλετε να στείλετε το αρχείο ZIP ως απάντηση ή προώθηση.
  2. Στην καρτέλα Μήνυμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάντε κλικ στην επιλογή Επισύναψη αρχείου (είναι στην ενότητα Συμπερίληψη ). Αν προτιμάτε, μπορείτε να σύρετε το αρχείο ZIP απευθείας στο μήνυμα από την Εξερεύνηση των Windows και να παραλείψετε τα υπόλοιπα βήματα.
  3. Επιλέξτε την επιλογή Αναζήτηση αυτού του υπολογιστή ... για να αναζητήσετε το αρχείο ZIP.
  4. Κάντε κλικ σε αυτό μόλις το βρείτε και επιλέξτε Άνοιγμα για να το επισυνάψετε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σημείωση: Εάν το αρχείο ZIP είναι πολύ μεγάλο για να στείλετε e-mail, θα σας ειπωθεί ότι είναι "μεγαλύτερο από ό, τι επιτρέπει ο διακομιστής". Μπορείτε να το διορθώσετε ανεβάζοντας το αρχείο σε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud όπως το OneDrive ή pCloud και στη συνέχεια να μοιραστείτε τη σύνδεση.