Καταγραφή καταγραφής POP και IMAP για την επίλυση προβλημάτων του Windows Live Mail

Το Windows Live Mail μπορεί να διατηρεί ένα ημερολόγιο δραστηριότητας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να σας βοηθήσει (ή τεχνική υποστήριξη) να αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Καταγραφή για την αντιμετώπιση προβλημάτων και περιέργειας

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο λειτουργεί. Μερικές φορές, ωστόσο, αποφασίζει εκ μέρους σας ότι θέλετε να μάθετε λίγο πώς λειτουργεί κάτω από την όμορφη επιφάνεια του Windows Live Mail, του Windows Mail ή του Outlook Express. Μέσω μηνυμάτων λάθους και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν λάβατε, σάς κατευθύνει σε αυτήν τη σελίδα και θα σας οδηγήσει στην εμφάνιση αρχείων καταγραφής των επισκεψιμότητας POP ή IMAP . Συναρπαστικό υλικό!

Η καταγραφή POP και IMAP - τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται από τα Windows Mail και Outlook Express για τη λήψη μηνυμάτων - είναι όχι μόνο πολύ ενδιαφέρουσα μια προσπάθεια αυτή καθεαυτή, συχνά σας επιτρέπει επίσης να εντοπίσετε το πρόβλημα, να πάρετε μια ιδέα για το πού μπορεί να βρεθεί ή να επιβεβαιώσετε ότι είναι Δεν είναι λάθος σου. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που λέει ο διακομιστής ειδικότερα.

Καταγραφή POP και επισκεψιμότητας IMAP για την αντιμετώπιση προβλημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Windows Mail, Windows Mail ή Outlook Express

Για να καταγράψετε την επισκεψιμότητα POP και IMAP στο Windows Live Mail, στο Windows Mail ή στο Outlook Express:

  1. Στο Windows Live Mail 2012:
    • Κάντε κλικ στο Αρχείο .
    • Επιλέξτε Επιλογές | Mail ... από το μενού.
    Στα Windows Mail, Outlook Express και Windows Live Mail μέχρι το 2012
    • Επιλέξτε Εργαλεία | Επιλογές ... από το μενού.
      • Στο Windows Live Mail, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Alt εάν δεν βλέπετε τη γραμμή μενού.
  2. Στο Windows Live Mail και στο Windows Mail:
    • Μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους .
    • Κάντε κλικ στην επιλογή Συντήρηση ....
    Στο Outlook Express:
    • Μεταβείτε στην καρτέλα Συντήρηση .
  3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει Γενικά και E-mail (Windows Live Mail) ή Mail και IMAP (Windows Mail και Outlook Express) στην ενότητα Αντιμετώπιση προβλημάτων .
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Τώρα, όταν προσπαθείτε να κάνετε λήψη μηνυμάτων από τον λογαριασμό σας POP ή να αποκτήσετε πρόσβαση στο email σας στο διακομιστή IMAP, το Windows Mail ή το Outlook Express λαμβάνει υπόψη όλα όσα συμβαίνουν.

Για να δείτε τα λεπτομερή στοιχεία στην επιφάνεια, πρέπει να βρείτε τα αρχεία καταγραφής που έχουν δημιουργηθεί από το Windows Mail ή το Outlook Express και να τα ανοίξετε σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, όπως το Notepad. Θα προσπαθήσω να κάνω αυτόν τον ήχο όσο το πιο δύσκολο γίνεται, ώστε να χαίρεσαι από το πόσο εύκολο θα βρεις τη διαδικασία. Όχι, είναι πραγματικά απλό.

Βρείτε τα αρχεία καταγραφής που έχουν δημιουργηθεί από το Windows Live Mail, το Windows Mail ή το Outlook Express

Για να ανοίξετε το αρχείο καταγραφής του Windows Live Mail:

  1. Μεταβείτε στο φάκελο του καταστήματος Windows Live Mail .
  2. Ανοίξτε το αρχείο "WindowsLiveMail.log" στο Σημειωματάριο.

Για να εντοπίσετε τα αρχεία καταγραφής POP και IMAP που δημιουργήθηκαν από το Windows Mail ή το Outlook Express:

  1. Εάν χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο αναζήτησης αρχείων, προσπαθήστε να αναζητήσετε "Pop3.log" για να βρείτε το αρχείο καταγραφής για συνδέσεις POP και αναζητήστε "Imap4.log" για να εντοπίσετε το αρχείο καταγραφής για την πρώτη σύνδεση IMAP (περαιτέρω, παράλληλες συνδέσεις IMAP θα έχουν τα αρχεία καταγραφής που ονομάζονται "Imap4 (1) .log", "Imap4 (2) .log" και ούτω καθεξής δημιουργούνται στον ίδιο κατάλογο με το "Imap4.log").
  2. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε το φάκελο του Windows Mail ή του Outlook Express και να βρείτε τα αρχεία "Pop3.log" και "Imap4.log" σε αυτό.

(Ενημερώθηκε Ιανουάριος 2016)