Έγχρωμος εκτυπωτής Inkjet Epson SureColor P600

Από 6 "έως πάνω από 10 'με το SureColor P600 της Epson

Το όνομα αυτού του προϊόντος, το "SureColor P600 Wide Format Inkjet Printer" (στην τοποθεσία Web της Epson, ούτως ή άλλως), είναι κάπως παραπλανητικό. Αντί να είναι απλώς ένας "Εκτυπωτής Inkjet Wide Format", ο P600 είναι ο κορυφαίος εκτυπωτής φωτογραφιών της Epson αξίας 799,99 δολαρίων με δυνατότητα εκτύπωσης εκτυπώσεων 13 "x 19" χωρίς περιθώρια και πανοραμάτων μήκους άνω των 10 ποδιών.

Όχι, αυτό δεν είναι ο εκτυπωτής inkjet του γονέα σας, ούτε ο μέσος εκτυπωτής φωτογραφικής μηχανής για τους καταναλωτές σας, όπως το Canon All-in-One Photo Inkjet με φωτογραφικό εκτυπωτή Pixma MG7520 της Canon .

Design & amp; Χαρακτηριστικά

Η Epson λέει ότι αυτός ο εκτυπωτής έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες και ημι-επαγγελματίες φωτογράφους, συμπεριλαμβανομένου, υποψιάζομαι, χομπίστα. Ως εκ τούτου, δεν μοιάζει πολύ με τους εκτυπωτές φωτογραφικών εκτυπωτών της εταιρείας, όπως η λίστα έκδοσης 349.99 δολαρίων Expression Photo XP-860 Small-in-One . Σε 24,2 ίντσες απέναντι, 32 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω (με τους δίσκους εκτεταμένους), 16,7 ίντσες υψηλό και ζυγίζοντας σε 33 λίβρες, αυτό δεν είναι επιτραπέζιος εκτυπωτής. Είναι πολύ μεγαλύτερο και πιο ανθεκτικό, για ένα πράγμα.

Αντί για τις έξι δεξαμενές μελάνης που βρίσκονται στους περισσότερους εκτυπωτές φωτογραφικών μηχανών υψηλής ποιότητας (όπως αυτοί που αναφέρονται παραπάνω), το P600 διαθέτει εννέα μελάνια UltraChrome HD της Epson, τα οποία, πέρα ​​από το εξαιρετικά υψηλής τεχνολογίας μελάνι, περιλαμβάνουν τέσσερις αποχρώσεις μαύρος. Όσον αφορά το χειρισμό του χαρτιού, έχει τρεις πηγές εισόδου: έναν τροφοδότη μεγάλης χωρητικότητας, ένα μονοκόμματο φύλλο χαρτιού εμπρός προς τα εμπρός και προς τα έξω, για μέσα εκτύπωσης υψηλής ποιότητας μέχρι πάχους 1,3 mm. και έναν τροφοδότη ρολών πυρήνα 2 ιντσών τοποθετημένο στο πίσω μέρος.

Εκτός από το να μπορεί να αναπαράγει άριστες φωτογραφίες, πανοράματα, φυλλάδια, αφίσες και ούτω καθεξής, μπορεί επίσης να τυπώνει τυπικά, καθημερινά επιχειρηματικά έγγραφα. Ωστόσο, με κόστος ανά σελίδα ή κόστος ανά σελίδα , τόσο μακριά από το διάγραμμα ανταγωνιστικά ότι ... καλά, θα ήταν καλύτερα, πολύ καλύτερα αν αγοράσατε απλά έναν εκτυπωτή εγγράφων. Με άλλα λόγια, μην σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον εκτυπωτή για να εκτυπώσετε περισσότερες από, για παράδειγμα, μερικές σελίδες μηνιαίως. Το P600 δεν σχεδιάστηκε για να είναι εκτυπωτής εγγράφων.

Εκτός από την εκτύπωση εξαιρετικών φωτογραφιών, μπορείτε να συνδεθείτε στο P600 μέσω Wi-Fi, Ethernet ή USB, καθώς και διάφορους νέους ιστότοπους, όπως το Google Cloud Print, το EpsonNet και το Epson Connect. αρκετές άλλες). Υποστηρίζει επίσης το Wi-Fi Direct για τη σύνδεση φορητών συσκευών απευθείας στον εκτυπωτή, χωρίς καμία συσκευή να συνδέεται σε δρομολογητή. Δεν υποστηρίζεται, από την άλλη πλευρά, είναι Near-Field-Communication (NFC) για συνδεσιμότητα αφής-προς-εκτύπωσης. ( Κάντε κλικ εδώ για μια λίστα των σημερινών λειτουργιών εκτύπωσης για κινητά .)

Το P600 δεν διαθέτει σαρωτή, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF) . Αλλά έρχεται με ένα caddy για την εκτύπωση ετικετών σε κατάλληλα επιφάνειες CDs, DVDs και Blu-ray δίσκους, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν εάν κατατάξετε τις φωτογραφίες σας σε CD ή DVD.

Απόδοση, Χειρισμός χαρτιού, Ποιότητα εκτύπωσης

Οι εκτυπωτές φωτογραφιών τυπικά εκτυπώνουν φωτογραφίες γρήγορα και τα έγγραφα αργούν. Και παρόλο που δεν συνιστώ να εκτυπώνετε έγγραφα σε αυτόν τον εκτυπωτή φωτογραφιών ως ανάλυση προϋπολογισμού, αυτό είναι λίγο πολύ πώς λειτουργεί και αυτό. Στην πραγματικότητα, η Epson υποστηρίζει ότι μπορείτε να εκτυπώσετε μια φωτογραφία 11x14 ιντσών σε περίπου 153 δευτερόλεπτα ή δύο και μισή λεπτά.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι τρεις διαφορετικές διαδρομές χαρτιού του εκτυπωτή επιτρέπουν μια ευρεία ποικιλία ευελιξίας, συμπεριλαμβανομένης της εκτύπωσης σε χαρτί πολύ χαρτιού ιδανικό για εκτύπωση κομψών φωτογραφιών ευρείας μορφής, αφισών και άλλων καλών τεχνών. Η Epson παρέχει μια αξιόλογη επιλογή χαρτιών υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων των μεταλλικών και βελούδων, για την περαιτέρω ενίσχυση των δημιουργιών σας.

Και μην ξεχνάμε τις εξαιρετικά μακρές αφίσες και τις πανοραμικές φωτογραφίες που μπορείτε να εκτυπώσετε με το ρολό χαρτιού. Έρχεται επίσης σε διάφορες γεύσεις, όπως γυαλιστερό, ματ, και ούτω καθεξής. Η Epson μπορεί να πει ότι αυτός ο εκτυπωτής απευθύνεται σε επαγγελματίες φωτογράφους, αλλά μοιάζει μάλλον πολύ διασκεδαστική για μένα.